Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:30, 28.01.2024

Secretele celui mai bun vin antic. Cum se fabricau renumitele vinuri romane, cu gust de nucă și condimente

Anticii aveau un cult al vinului. Vinurile romane, mai ales, aveau un gust incredibil, greu de reprodus astăzi, spun specialiștii. Aveau o varietate mare de vinuri, pentru toate buzunarele. Licorile pentru cei…




17:35, 25.01.2024

Ce să presari în tava de friptură, ca să iasă carnea fragedă. Secretul marilor bucătari din România

Ce poate fi mai gustos decât o friptură fragedă, suculentă, gătita la grătar, alături de garnitura dumneavoastră preferată. Pentru a ieși carnea fragedă, trebuie să respectați câteva reguli foarte simple. Friptura…




22:15, 21.01.2024

Planta mediteraneană care va da mai multă savoare oricărui preparat. O poți folosi la fiecare masă

Îți dorești preparate pline de gust și savoare? Condimentele sunt întotdeauna cheia succesului. O cunoscută autoare de cărți de bucate a dezvăluit care este acea plantă mediteraneană cu care nu ai cum să dai greș,…




17:05, 16.01.2024

Academia Navala a cumparat arome, condimente si stimulenti (DOCUMENT)

Valoarea totala a achizitiei a fost de 524.651,99 lei Ministerul Apararii, prin Academia Navala, UM 02192 Constanta, a atribuit un contract, in urma unei licitatii publice, ce vizeza achizitia de arome, condimente…




12:45, 30.12.2023

Aperitivul care se topește în gură, ideal pentru masa de Revelion. Cum faci biluțe de brânză cu ardei și condimente

Ușor de preparat și delicioase, biluțele de brânză cu ardei și condimente pot fi o alegere excelentă pentru masa de Revelion. Unde mai pui că pentru această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente.




22:00, 24.12.2023

Bilic. ”Vremurile s-au schimbat, dar obiceiurile și tradițiile rămân aceleași”

Nutriționista Mihaela Bilic se ține de glume? ”PORC”-ării pentru un Crăciun tradițional? Adică cum?  Adică aperitivele ”sunt făcute din organe și părți mai puțin nobile ale porcului” și trebuie consumate ca atare.…




20:21, 24.12.2023

Secretul sarmalelor de Crăciun: Rețeta tradițională pe care trebuie să o încerci

 Sarmale de Crăciun rețetă tradițională. Nelipsite de pe masa de Crăciun sunt sărmăluţele în foi de varză, un deliciu pe care nu toată lumea ştie să îl prepare corect, pentru o savoare deosebită. Sarmale de Crăciun…




20:45, 20.12.2023

Condimentele magice pe care să le pui în cârnații de casă. Vor avea un gust special

Și tu vrei să pregătești cei mai gustoși cârnați de casă pentru sărbătorile din iarna 2023-2024? Dacă nu știi exact cum trebuie să procedezi pentru a le oferi o aromă unică, ai ajuns la locul potrivit. Află în…




17:00, 19.12.2023

Ce condimente se pun la şunca de casă. Aşa iese aromată şi moale

Sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță, așa că românii au început deja pregătirile pentru masa de Crăciun. Printre preparatele care nu au cum să lipsească de pe masă se află și șunculița de casă, care poate…




13:35, 18.12.2023

Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special

În această perioadă, gospodinele se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Multe se gândesc ce preparate delicioase să gătească masa de Crăciun. Pe lângă friptura de porc și salata de bouef, gospodinele preferă…




17:26, 14.12.2023

Rulouri de carne de porc, perfecte pentru zilele de Crăciun și Anul Nou - 2 trucuri deosebite pe care să le știi la preparare

  Rulouri de carne de porc - Ingrediente  pulpă de porc tăiată subțire și bătută cu ciocănelulceapă verdemorcovoucașcaval  Rulouri de carne de porc - Mod de preparare   Se pune carnea de porc bătută pe un blat…




17:05, 13.12.2023

Cel mai bun vin pentru fiert. Are o aromă unică, iar condimentele îi dau și mai mult gust

În rândurile de mai jos îți vom spune care este cel mai bun vin pentru fiert. Această băutură are o aromă unică în perioada sărbătorilor de iarnă, iar condimentele îi dau și mai mult gust. Iată ce trebuie să faci…




03:26, 12.12.2023

Care sunt cele 5 obiecte pe care e musai să le arunci din casă, pentru a scăpa de ghinion în 2024

Noul An se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre noi ne dorim să lăsăm în urmă necazurile și ghinionul din anul care a trecut. Se spune că luna decembrie este cea mai încărcată lună din an din punct de vedere…




16:51, 11.12.2023

Care sunt cele 5 obiecte pe care e musai să le arunci din casă, pentru a scăpa de ghinion în 2024

Noul An se apropie cu pași repezi, iar mulți dintre noi ne dorim să lăsăm în urmă necazurile și ghinionul din anul care a trecut. Se spune că luna decembrie este cea mai încărcată lună din an din punct de vedere…




00:00, 03.12.2023

Condimentul care poate dăuna sănătății. Mulți români îl consumă

Condimentele sunt des folosite în prepararea mâncărurilor. Ele pot oferi o savoare deosebită și pot avea efecte benefice pentru organism. Totuși, pot fi toxice dacă sunt consumate într-o cantitate mult prea mare.




14:56, 01.12.2023

Cum prepari cea mai gustoasă fasole cu afumătură. Gospodinele românce au rețeta perfectă

Fasolea cu afumătură este o mâncare tradițional foarte apreciat de toți românii. Există diferite rețete pentru a prepara fasolea cu afumătură, iar rezultatul este cu adevărat delicios. Dacă doriți să pregătiți…




22:16, 22.11.2023

Iahnie de fasole de post ca la mănăstire: incredibil de gustoasă și ușor de preparat - Cei mai importanți pași

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetăNu este deloc o mâncare costisitoare, dar este extrem de bună. Cu câteva murături lângă, este tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Iată ce ingrediente…




13:50, 22.11.2023

Iahnie de fasole de post ca la mănăstire: incredibil de gustoasă și ușor de preparat - Cei mai importanți pași

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetăNu este deloc o mâncare costisitoare, dar este extrem de bună. Cu câteva murături lângă, este tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Iată ce ingrediente…




18:45, 14.11.2023

Condimentul pe care nu ar trebui să îl mai folosești în preparate. Puțini oameni știu cât este de nociv pentru sănătate

Condimentele și ierburile sunt definite ca substanțe derivate din plante care adaugă aromă oricărui fel de mâncare. Există însă un condiment care este considerat periculos. Potrivit specialiștilor, acesta este…




19:00, 07.11.2023

Tot ce trebuie să știi ca să înveți să gătești corect un pește întreg - 6 sfaturi pentru un plus de gust și savoare

 Este adevărat că este mai simplu să cumperi peștele gata filetat, fără oasele și solzii care îți dau bătăi de cap la curățat, să îl pui în cuptor împreună cu legumele și să îl servești la masă. Totuși, este bine…




12:21, 03.11.2023

Când se pun, de fapt, condimentele la orez. Gordon Ramsay explică

Probabil și tu ai gătit măcar o dată în viață orez, însă ai pus condimentele total greșit. Ei bine, noi îți vom spune când se pun, de fapt, condimentele la orez. Celebrul bucătar Gordon Ramsay a explicat acest…




13:55, 29.10.2023

Ai auzit vreodată de șorici în saramură? Uite cum se prepară această delicatesă

Pentru a pregăti sorici în saramură, vei avea nevoie de următoarele ingrediente și urmează acești pași:Ingrediente:Sorici (porc sau oricare alt tip de carne cu piele)ApăSareUsturoi (opțional)Condimente (opțional)Instrucțiuni:Alege…




00:10, 25.10.2023

Cele mai gustoase pulpe de pui la grătar - Rețeta cu 3 condimente de bază

 Cele mai gustoase pulpe de pui la grătar cu 3 condimente - Ingrediente1,8 kg pulpe de pui3 linguri ulei de floarea soarelui1 lingurita sare1 lingurita usturoi granulat1 lingurita boia dulce*Cantitățile sunt pentru…




10:25, 23.10.2023

Ce trebuie să faci ca pătrunjelul să reziste luni de zile. Trucuri pentru a-l menține aromat și gustos

Condimentele și plantele aromatice sunt inima bucătăriei, conferind mâncării arome delicioase și savoare. Pătrunjelul, o plantă aromatică esențială, poate fi păstrat proaspăt pentru o perioadă mai îndelungată folosind…




09:05, 21.10.2023

Câtă sare se pune la murături, de fapt. Trucul pe care gospodinele îl folosesc de peste 100 de ani

Toamna este la jumătate astfel că gospodinele s-au apucat să pună murături pentru iarna care vine. Legumele preferate, precum gogonele, morcovi, conopidă sau varză sunt bagate în borcane și puse la saramură. Însă…




09:05, 18.10.2023

Rețetă de mazăre cu pui

Cu numeroase beneficii pentru sănătate, mazărea este leguminoasa bogată în fibre, minerale și vitamine, care se poate consuma în salate, ciorbe, dar și feluri principale. Mai jos ți-am pregătit rețete savuroase…




17:15, 13.10.2023

Reţetă de pui cu muştar şi cartofi la cuptor

Puiul cu cartofi la cuptor este un preparat foarte apreciat de multă lume. Dar dacă te-ai săturat de reţeta tradiţională, ai putea încercat o variantă diferită, dar la fel de uşoară. De aceea, îţi propunem o reţetă…




15:15, 13.10.2023

Secretul ciorbei rădăuţene, dezvăluit de o gospodină din Bucovina. Ingredientul pe care mulți bucătari îl ignoră. Lipsa lui compromite rețeta 

Ingrediente pentru 4,5-5 litri de ciorbă rădăuţeană:- Un piept mare de pui cu piele şi os- O ceapă- O ţelină de mărimea unui măr- Un păstârnac- O rădăcină de pătrunjel- 2-3 morcovi-Un gogoşar şi un ardei gras roşu-…




09:11, 12.10.2023

Rețete de piure de mazăre – cum faci piure cremos și aromat de mazăre

Piureul este una dintre cele mai consumate garnituri. Se poate alătura aproape oricărui preparat culinar, are un gust aromat, o textură fină și este îndrăgit de toți membrii familiei. Iată mai jos câteva idei de…




20:25, 11.10.2023

Care este diferenţa dintre babic şi ghiudem

Babicul și ghiudemul sunt două preparate destul de asemănătoare, astfel că mulți dintre noi nici nu știm care este diferența. Totuși, babic și ghiudem sunt două produse care diferă atât din punct de vedere al ingredientelor,…