Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:40, 26.07.2022

GastroArt: Branza Prajita (Reteta Interbelica)

Doua felii de paine veche se umezesc cu lapte, in care am batut jumatate de ou, se pune o felie de branza intre feliile de paine, se dau prin restul oului, pesmet sau faina si se prajesc pe ambele parti, fixand…




08:45, 19.07.2022

GastroArt: Peste la cuptor (Reteta Interbelica)

Peste alb fiert, sau resturi de peste carnos, fara oase, se pune intr o forma unsa cu unt, se adauga 1 pahar smantana batuta cu 2 oua, sare, piper, se presara cu mult cascaval. Se coace frac14; ora la cuptor.Se…




14:06, 14.06.2022

GastroArt: Chiftele de legume (reteta interbelica)

Se trec prin sita o conopida mica, 2 cartofi, 2 fire de praz, 2 linguri de mazare, toate fierte bine, se amesteca cu foarte putina sfecla rasa, 1 ou, sare, piper, se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se…




13:55, 12.06.2022

GastroArt: Creer pané (reteta interbelica)

Cantitatile: 2 creeri de vitel, 2 oua, 2 linguri pesmet, 2 linguri faina, sare, 100 gr. unt.Se tine creerul jumatate ora in apa rece, se curata de piei, se taie felii groase, se dau prin faina si se prajesc in…




07:55, 06.05.2022

GastroArt: Chiftele cu sos de rosii (Reteta Interbelica)

Se face tocatura ca mai sus formand chiftele rotunde ce se dau in faina si se prajesc in untura. Se pun intr o cratita. Se face un sos dr rosii care se toarna deasupra. Se lasa sa dea vreo doua clocote la foc mic.Dintr…




08:26, 22.04.2022

GastroArt: Carnati cu vin (reteta interbelica)

Se fierb carnatii in vin. Din vinul scazut se face un sos cu ceapa si verdeata si se toarna peste carnat.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului.…