Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

08:08, 30.01.2018

SELECTIE si INSCRIERE la CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA pentru buzoieni. Aici gasesti toate detaliile

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare- IBA- Bucuresti, cu sediul in Bucuresti, sector 2, strada Dinu Vintila, nr. 6, tel: 021 .210.91.28, www.bioresurse.ro, este coordonatorul…




00:00, 27.01.2018

Proiect pentru susținerea antreprenorilor

    Primăria Focșani anunță tinerii care vor să înființeze o afacere despre derularea unui proiect cu fonduri europene de către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare…




06:54, 28.04.2017

Reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din București, în dialog cu mediul de afaceri

Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe va găzdui astăzi, 28 aprilie, un atelier pe tema derulării unui transfer de expertiză agroalimentară, la care vor participa cercetători din cadrul Institutului Național…




10:07, 18.09.2016

INTERVIU Rareş Năstase: Există intimidări, se mai pun pe masă cărămizi de bani, e o situaţie la limita penibilului, dar după o vreme am ajuns să ne amuzăm

Rareş Năstase este la montaj, probabil lucrează la ultimul material, despre piaţa produselor naturiste, care va fi difuzat duminică, 18 septembrie, de la ora 18.00. M-am documentat, dar mă gândesc că oricum nu…




12:52, 21.07.2016

Ce tip de conserve de pate de ficat trebuie evitate. Diabetolog: „Consumat în exces, poate cauza probleme de sănătate”

Concret, un studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC) arată că pate-ul de ficat se numără printre preferinţele românilor, cu toate că sunt îmbuibate cu aditivi alimentari. Spre exemplu, trei din zece conserve…




16:44, 01.04.2016

Alimentele produse în zona Bucureştiului, sub lupa cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul Institutului Naţional  de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare sunt în plin proces de investigare a produselor alimentare realizate în fermele şi gospodăriile din apropierea…




19:40, 22.03.2016

Pericolele din apa plată îmbuteliată. Ce ne recomandă experţii

Alertele alimentare par să nu se mai sfârşească, după ce inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au luat la puricat sticlele de apă plată îmbuteliată din marile magazine din…




14:34, 17.01.2016

Produsele cu nanoparticule, un subiect controversat

Dintre toate categoriile de alimente care vor fi introduse pe piaţa din Europa, cele mai controversate sunt cele care conţin nanoparticule produse prin tehnologii de inginerie. În timp ce industria alimentară susţine…




15:43, 15.12.2015

Descopera cum poti combate natural raceala

Odata cu frigul, stim regula, vine si raceala, desi ea poate aparea oricand, cauza fiind un sistem imunitar slabit. Tocmai de aceea este foarte important sa stim cum sa tratam aceasta raceala, cum sa o prevenim,…




14:14, 24.09.2015

Eveniment de informare și conștientizare pentru încurajarea dezvoltării profesionale

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București în parteneriat cu SC Kubert HPS SRL, Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio România” și Fundația România de…




02:38, 23.07.2015

Şi gelurile de duş conţin E-uri! Care sunt mărcile cele mai „bogate“ în E-uri şi ce probleme pot provoca utilizatorilor

Aşa arată cel mai recent studiu derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS). Specialiştii atrag atenţia că produsele de îngrijire corporală nu…




10:05, 30.05.2015

Lista produselor care vor fi reduse de la 1 iunie

Din 1 iunie 2015 va fi aplicată cota redusă de 9% pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante…




13:40, 26.05.2015

Conferinţă de lansare a POSDRU/183/5.1/S/154421

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA Bucureşti implementeză în parteneriat cu SC Kubert HPS SRL, Asociaţia Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio România" şi Fundaţia…




09:40, 22.05.2015

Cotă redusă de TVA de la 1 iunie pentru suplimentele alimentare

Potrivit unui comunicat al Guvernului, de la 1 Iunie 2015, suplimentele alimentare vor beneficia de cotă redusă de TVA de 9% dacă sunt notificate către Ministerul Sănătăţii sau la Institutul de Bioresurse Alimentare,…




18:55, 20.05.2015

TVA de 9% pentru suplimentele alimentare

Suplimentele alimentare vor beneficia de cotă redusă de TVA de 9% dacă sunt notificate către Ministerul Sănătăţii sau Institutul de Bioresurse Alimentare, iar această notificare este afişată pe site-ul celor două…




09:20, 06.04.2015

Sfatul specialistului: când folosim suplimente de slăbit şi la ce aspecte trebuie să fim atenţi?

   Reducerea caloriilor şi efortul fizic reprezintă abordarea standard a scăderii ponderale de durată. În multe cazuri însă, suplimentele pentru slăbit pot fi utile, fiind considerate o “scurtătură” către…




21:15, 25.03.2015

GastroPan: Locul II la secţiunea ,,Tortul Anului 2015’’ pentru Fantezia Decor din Satu Mare

Succes răsunător pentru cea de-a şaptea ediţie a expoziţiei internaţionale GastroPan, care s-a desfăşurat în perioada 19-21 martie 2015 la Târgu Mureş. Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei pentru…




14:10, 27.10.2014

Incredibil! Ouăle și legumele de țărani pot conține metale grele

Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare avertizează că alimentele ajung să fie contaminate cu diverse substanțe extrem de periculoase, pentru că ţăranii folosesc în mod greşit îngrăşămintele.




18:12, 11.10.2014

AVERTSIMENT: Ouăle şi legumele DE LA ŢĂRANI conţin METALE GRELE şi substanţe CANGERIGENE. CARE este EXPLICAŢIA

Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare au adunat mai multe probe atât din zone din apropierea Bucureştiului cât şi de la ferme de stat şi producători individuali şi au făcut studii comparative,…




13:51, 11.10.2014

Atenţie: Ouăle şi legumele de la ţărani conţin dioxine şi metale grele

Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare avertizează că pe tarabele din piaţă ajung alimente contaminate. Cercetătorii au adunat mai multe probe atât din zone din apropierea Bucureştiului cât şi de…




08:12, 10.10.2014

PERICOL! OUĂLE ŞI LEGUMELE de la ţărani NU SUNT ATÂT DE SĂNĂTOASE! CE s-a DEPISTAT ÎN aceste PRODUSE?

În urma unei cercetări realizate de Institutul de Bioresurse Alimentare şi al Ministerului Agriculturii, specialişitii români au făcut o descoperire uluitoare. Produsele agricole ale ţăranilor nu sunt nici pe departe…




16:33, 05.09.2014

Peste doua treimi din recolta de grau este buna pentru panificatie

Peste doua treimi din recolta de grau este buna pentru panificatie, chiar daca ploile au diminuat nu numai calitatea ci si productia din acest an, a declarat pentru AGERPRES presedintele Patronatului Roman din…




12:00, 05.09.2014

Popescu (ROMPAN): Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație

Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație, chiar dacă ploile au diminuat nu numai calitatea ci si producția din acest an, a declarat pentru AGERPRES președintele Patronatului Român din…




12:06, 07.08.2014

Șerban Huidu, incident nefericit la un an de la moartea mamei lui

"Luni seara, cand s-a implinit un an de la tragedie, am fost acolo cu lumanari si flori si m-a muscat si un caine. Am si martori si vaccinul facut imediat la Matei Bals!" este o parte din postarea lui Huidu pe…




19:18, 16.04.2014

STUDIU Atenţie la vopselele de ouă: pot conţine chiar şi 10 E-uri!

Vopseaua lichidă de ouă Carmin în culorile roşu, verde, galben şi albastru, de la Dr. Oetker, are 10 E-uri, cea mai mare cantitate identificată în cele 20 de produse de pe piaţă analizate în aprilie de specialiştii…




20:36, 15.11.2013

Ce rişti când bei suc direct din doză

Un mit urban care circulă de ceva vreme spune că dozele de suc şi conservele sunt mai bogate în bacterii patogene decât toaletele publice. Ce cred specialiştii despre acest lucru. Unii specialişti susţină că într-adevăr…




12:45, 15.10.2013

VIDEO „Bombele chimice“ de zi cu zi, de pe mesele românilor, explicate de specialişti

Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor, pateul de ficat, ajunge până la 10 în unele produse de acest tip, arată cel mai recent studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia…




09:39, 15.10.2013

„Bombele chimice“ de zi cu zi, de pe mesele românilor, explicate de specialişti la Adevărul Live de la ora 11.00

Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor, pateul de ficat, ajunge până la 10 în unele produse de acest tip, arată cel mai recent studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia…




12:21, 11.10.2013

Desfiintarea filialei iesene a Institutului Cantacuzino a fost premeditata, afirma deputatul de Iasi Petru Movila

Deputatul PDL Petru Movila considera ca filiala ieseana a Institutului Cantacuzino nu a prezentat niciodata un interes real pentru Ministerul Sanatatii si nici pentru conducerea institutului de la Bucuresti. Petru…




10:18, 19.09.2013

Amenzi de 1,33 milioane de lei aplicate comerciantilor de paine si produse de panificatie

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au aplicat amenzi totale in valoare de 1,329 milioane de lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, in urma unor controale…