Bioresurse Alimentare - Stiri si informatii despre Bioresurse Alimentare | pagina 2 Ultima actualizare: 05:56:03, 03.05.2024
08:08, 30.01.2018
SELECTIE si INSCRIERE la CURSURI DE FORMARE PROFESIONALA pentru buzoieni. Aici gasesti toate detaliile
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare- IBA- Bucuresti, cu sediul in Bucuresti, sector 2, strada Dinu Vintila, nr. 6, tel: 021 .210.91.28, www.bioresurse.ro, este coordonatorul…
00:00, 27.01.2018
Proiect pentru susținerea antreprenorilor
Primăria Focșani anunță tinerii care vor să înființeze o afacere despre derularea unui proiect cu fonduri europene de către Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare…
06:54, 28.04.2017
Reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din București, în dialog cu mediul de afaceri
Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe va găzdui astăzi, 28 aprilie, un atelier pe tema derulării unui transfer de expertiză agroalimentară, la care vor participa cercetători din cadrul Institutului Național…
10:07, 18.09.2016
INTERVIU Rareş Năstase: Există intimidări, se mai pun pe masă cărămizi de bani, e o situaţie la limita penibilului, dar după o vreme am ajuns să ne amuzăm
Rareş Năstase este la montaj, probabil lucrează la ultimul material, despre piaţa produselor naturiste, care va fi difuzat duminică, 18 septembrie, de la ora 18.00. M-am documentat, dar mă gândesc că oricum nu…
12:52, 21.07.2016
Ce tip de conserve de pate de ficat trebuie evitate. Diabetolog: „Consumat în exces, poate cauza probleme de sănătate”
Concret, un studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC) arată că pate-ul de ficat se numără printre preferinţele românilor, cu toate că sunt îmbuibate cu aditivi alimentari. Spre exemplu, trei din zece conserve…
16:44, 01.04.2016
Alimentele produse în zona Bucureştiului, sub lupa cercetătorilor
Cercetătorii din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare sunt în plin proces de investigare a produselor alimentare realizate în fermele şi gospodăriile din apropierea…
19:40, 22.03.2016
Pericolele din apa plată îmbuteliată. Ce ne recomandă experţii
Alertele alimentare par să nu se mai sfârşească, după ce inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au luat la puricat sticlele de apă plată îmbuteliată din marile magazine din…
14:34, 17.01.2016
Produsele cu nanoparticule, un subiect controversat
Dintre toate categoriile de alimente care vor fi introduse pe piaţa din Europa, cele mai controversate sunt cele care conţin nanoparticule produse prin tehnologii de inginerie. În timp ce industria alimentară susţine…
15:43, 15.12.2015
Descopera cum poti combate natural raceala
Odata cu frigul, stim regula, vine si raceala, desi ea poate aparea oricand, cauza fiind un sistem imunitar slabit. Tocmai de aceea este foarte important sa stim cum sa tratam aceasta raceala, cum sa o prevenim,…
14:14, 24.09.2015
Eveniment de informare și conștientizare pentru încurajarea dezvoltării profesionale
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA București în parteneriat cu SC Kubert HPS SRL, Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio România” și Fundația România de…
02:38, 23.07.2015
Şi gelurile de duş conţin E-uri! Care sunt mărcile cele mai „bogate“ în E-uri şi ce probleme pot provoca utilizatorilor
Aşa arată cel mai recent studiu derulat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS). Specialiştii atrag atenţia că produsele de îngrijire corporală nu…
10:05, 30.05.2015
Lista produselor care vor fi reduse de la 1 iunie
Din 1 iunie 2015 va fi aplicată cota redusă de 9% pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante…
13:40, 26.05.2015
Conferinţă de lansare a POSDRU/183/5.1/S/154421
Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare-IBA Bucureşti implementeză în parteneriat cu SC Kubert HPS SRL, Asociaţia Operatorilor din Agricultură Ecologică „Bio România" şi Fundaţia…
09:40, 22.05.2015
Cotă redusă de TVA de la 1 iunie pentru suplimentele alimentare
Potrivit unui comunicat al Guvernului, de la 1 Iunie 2015, suplimentele alimentare vor beneficia de cotă redusă de TVA de 9% dacă sunt notificate către Ministerul Sănătăţii sau la Institutul de Bioresurse Alimentare,…
18:55, 20.05.2015
TVA de 9% pentru suplimentele alimentare
Suplimentele alimentare vor beneficia de cotă redusă de TVA de 9% dacă sunt notificate către Ministerul Sănătăţii sau Institutul de Bioresurse Alimentare, iar această notificare este afişată pe site-ul celor două…
09:20, 06.04.2015
Sfatul specialistului: când folosim suplimente de slăbit şi la ce aspecte trebuie să fim atenţi?
Reducerea caloriilor şi efortul fizic reprezintă abordarea standard a scăderii ponderale de durată. În multe cazuri însă, suplimentele pentru slăbit pot fi utile, fiind considerate o “scurtătură” către…
21:15, 25.03.2015
GastroPan: Locul II la secţiunea ,,Tortul Anului 2015’’ pentru Fantezia Decor din Satu Mare
Succes răsunător pentru cea de-a şaptea ediţie a expoziţiei internaţionale GastroPan, care s-a desfăşurat în perioada 19-21 martie 2015 la Târgu Mureş. Peste 21.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei pentru…
14:10, 27.10.2014
Incredibil! Ouăle și legumele de țărani pot conține metale grele
Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare avertizează că alimentele ajung să fie contaminate cu diverse substanțe extrem de periculoase, pentru că ţăranii folosesc în mod greşit îngrăşămintele.
18:12, 11.10.2014
AVERTSIMENT: Ouăle şi legumele DE LA ŢĂRANI conţin METALE GRELE şi substanţe CANGERIGENE. CARE este EXPLICAŢIA
Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare au adunat mai multe probe atât din zone din apropierea Bucureştiului cât şi de la ferme de stat şi producători individuali şi au făcut studii comparative,…
13:51, 11.10.2014
Atenţie: Ouăle şi legumele de la ţărani conţin dioxine şi metale grele
Cercetătorii de la Institutul de Bioresurse Alimentare avertizează că pe tarabele din piaţă ajung alimente contaminate. Cercetătorii au adunat mai multe probe atât din zone din apropierea Bucureştiului cât şi de…
08:12, 10.10.2014
PERICOL! OUĂLE ŞI LEGUMELE de la ţărani NU SUNT ATÂT DE SĂNĂTOASE! CE s-a DEPISTAT ÎN aceste PRODUSE?
În urma unei cercetări realizate de Institutul de Bioresurse Alimentare şi al Ministerului Agriculturii, specialişitii români au făcut o descoperire uluitoare. Produsele agricole ale ţăranilor nu sunt nici pe departe…
16:33, 05.09.2014
Peste doua treimi din recolta de grau este buna pentru panificatie
Peste doua treimi din recolta de grau este buna pentru panificatie, chiar daca ploile au diminuat nu numai calitatea ci si productia din acest an, a declarat pentru AGERPRES presedintele Patronatului Roman din…
12:00, 05.09.2014
Popescu (ROMPAN): Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație
Peste două treimi din recolta de grâu este bună pentru panificație, chiar dacă ploile au diminuat nu numai calitatea ci si producția din acest an, a declarat pentru AGERPRES președintele Patronatului Român din…
12:06, 07.08.2014
Șerban Huidu, incident nefericit la un an de la moartea mamei lui
"Luni seara, cand s-a implinit un an de la tragedie, am fost acolo cu lumanari si flori si m-a muscat si un caine. Am si martori si vaccinul facut imediat la Matei Bals!" este o parte din postarea lui Huidu pe…
19:18, 16.04.2014
STUDIU Atenţie la vopselele de ouă: pot conţine chiar şi 10 E-uri!
Vopseaua lichidă de ouă Carmin în culorile roşu, verde, galben şi albastru, de la Dr. Oetker, are 10 E-uri, cea mai mare cantitate identificată în cele 20 de produse de pe piaţă analizate în aprilie de specialiştii…
20:36, 15.11.2013
Ce rişti când bei suc direct din doză
Un mit urban care circulă de ceva vreme spune că dozele de suc şi conservele sunt mai bogate în bacterii patogene decât toaletele publice. Ce cred specialiştii despre acest lucru. Unii specialişti susţină că într-adevăr…
12:45, 15.10.2013
VIDEO „Bombele chimice“ de zi cu zi, de pe mesele românilor, explicate de specialişti
Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor, pateul de ficat, ajunge până la 10 în unele produse de acest tip, arată cel mai recent studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia…
09:39, 15.10.2013
„Bombele chimice“ de zi cu zi, de pe mesele românilor, explicate de specialişti la Adevărul Live de la ora 11.00
Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor, pateul de ficat, ajunge până la 10 în unele produse de acest tip, arată cel mai recent studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia…
12:21, 11.10.2013
Desfiintarea filialei iesene a Institutului Cantacuzino a fost premeditata, afirma deputatul de Iasi Petru Movila
Deputatul PDL Petru Movila considera ca filiala ieseana a Institutului Cantacuzino nu a prezentat niciodata un interes real pentru Ministerul Sanatatii si nici pentru conducerea institutului de la Bucuresti. Petru…
10:18, 19.09.2013
Amenzi de 1,33 milioane de lei aplicate comerciantilor de paine si produse de panificatie
Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au aplicat amenzi totale in valoare de 1,329 milioane de lei pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor, in urma unor controale…