Aluat - Stiri si informatii despre Aluat | prima pagina Ultima actualizare: 12:26:07, 04.05.2024
10:56, 04.05.2024
Cum se prepară cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, păstrată în satele din Moldova FOTO
Cozonacul cu aluat dospit este o rețetă veche de secole păstrată de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migăloasă, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor…
Cea mai căutată rețetă de cozonaci pufoși cu aluat opărit. Secretul ca să iasă babani și foarte aromați
În această perioadă, pe lângă bunățile culinare tradiționale din carne de miel, precum drob-ul, friptura și alte asemenea preparate, cozonacul este la loc de cinste în bucătăria românilor. Sunt multe rețete, dar…
Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte. Reţeta de pască şi ingredientul secret „Nu îmi place să fac aluat”
După aproape un an de pauză de pe canalul său, Liviu Dragnea a revenit pe YouTube înainte de Paşte. Fostul lider PSD a prezentat o rețetă de pască delicioasă ce a făcut furori în rândul internauților. Ingredientul…
Rețeta de pască cu brânză zburată a bucătăresei Sanda Marin
Rețetă specială de pască cu brânză zburatăPentru început, se pregăteşte umplutura. Se pun într-o oală de lut 2 litri de lapte, peste care se toarnă smântână. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarnă în strecurătoare…
Reţetă tradițională: Cozonacii de Paști
În religia ortodoxă, cozonacul este considerat o pâine ritualică, îndulcită, care simbolizează bogăţia, bucuria sărbătorii şi transformarea spirituală. În prezent, cozonacul s-a transformat într-o prăjitură tradițională…
Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei îndrăgosti. E foarte simplu de preparat
În aceste zile majoritatea gospodinelor se gândesc la viitoarele preparate delicioase pentru masa de Paște, iar printre rețetele posibile se numără și cea de pască fără aluat, o rețetă deja testată de Teo Trandafir…
Cu ce se ung cozonacii după coacere. Trucul simplu pentru un aspect lucios
De pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească o felie de cozonac. Proaspăt, aburind și plin de aromă, cozonacul este vedeta de pe platoul cu prajituri festive. Fiecare gospodină își pregătește ingredientele cu…
Cum să faci pască de Paște exact ca la patiserie. Ce să adaugi la final în aluat ca să iasă aurie și gustoasă
Pe lângă cozonaci, mai există un desert ce nu lipsește de pe mesele românilor la cea mai importantă sărbătoare creștină din an. Dacă vrei să oferi musafirilor și familiei un preparat delicios, un adevărat răsfăț…
Cea mai bună drojdie pentru aluaturi. Când este bine să o foloseşti pe cea uscată
De fiecare dată când vrei să pregătești un aluat cu dospire, se știe că drojdia este nelipsită din peisaj. Aceasta este un organism viu și este unul dintre ingredientele de bază ale unui aluat dospit. Dacă nu ai…
Cea mai căutată rețetă de cozonac fără aluat. E gata în 20 de minute, iese o bunătate
Se apropie Paștele și trebuie să ne pregătim deja lista cu preparatele pe care le pregătim. Nelispit de pe masa festivă este cozonacul, unul dintre vedetele acestei sărbători. Dacă vrei o rețetă rapidă, fără aluat…
Ce brânză se folosește la pască. Doar așa îți va ieși delicioasă și cu suficientă umplutură
Pasca este desertul nelipsit de pe masa de Paște. Un aluat de cozonac ce conține o umplutură aromată și dulce de brânză și stafide, decorată cu o cruce făcută din aluat. Acest preparat este delicios atât în varianta…
Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin
Peștele este unul dintre cele mai iubite tipuri de carne, ce poate fi gătit într-o mulțime de feluri. Printre favorite se numără cel prăjit, care este ușor de preparat și foarte gustos. Dacă vrei să iasă ca la…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
14:40, 25.04.2024
Cât se ține pasca fără aluat în cuptor. Sorin Bontea te învață cum să-ți iasă pufoasă și cu o crustă aurie
Chef Sorin Bontea le-a împărtășit românilor o rețetă deosebită de pască fără aluat, perfectă pentru a fi pregătită înainte de sărbătorile pascale. Lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare. Cum…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
12:55, 23.04.2024
Cozonac de Paște, rețeta celebrului bucătar Bărbosu. Câte grade trebuie să fie în bucătărie pentru a creşte aluatul frumos
Dacă vreți să pregătiți cozonac de Paște și să nu dați greș la prepararea acestui desert delicios, un bucătar cunoscut în România a dezvăluit cum trebuie să procedezi pentru a obține cel mai bun cozonac. Câte grade…
15:06, 21.04.2024
Rețetă specială de cozonac pentru Paște. Cum trebuie să împletești aluatul, de fapt
Mai este foarte puțin până la sărbătorile pascale, așa că gospodinele se pregătesc să facă bunătăți pentru cei dragi. Cozonacul este unul dintre preparatele nelipsite de pe masa de Paște. Acesta este adorat de…
Okonomiyaki: Omletă în stil japonez
Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente…
18:25, 18.04.2024
Ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post. Ingredientul care le transformă într-un deliciu
Este binecunoscut faptul că în Moldova mâncarea este delicioasă, atât cea de post, cât și cea de dulce. Dacă te întrebi ce pun gospodinele din Moldova în aluatul gogoșilor de post, atunci trebuie să le cunoști…
Desertul perfect. Rețetă de Pască fără aluat, rapidă și delicioasă.
Pasca este produsul care nu poate lipsi de pe masa de Paști. Rețeta de pască fără aluat, ideală după perioada de post, poate fi desertul perfect! Se prepară rapid, iar rezultatul este delicios.
Ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Ingredientul secret pe care îl foloseau
O rețetă simplă, un desert delicios cu care ne putem răsfăța papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce puneau bunicile în aluatul clătitelor de post ca să iasă pufoase. Secretul succesului era un singur…
Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă
Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…
Prin ce să treci șnițelele de post pentru un gust senzațional. Așa faci cel mai bun aluat
Am crede că este un preparat banal, ce nu ne mai poate impresiona, dar, dacă aplicăm un simplu truc, îl vom transforma într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, prin ce…
Ce să pui în aluatul de gogoși de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care înlocuiește oul
Doar pentru că alegi să respecți restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, nu înseamnă că trebuie să renunți la micile plăceri culinare, ci doar să faci unele modificări.…
Cozonac de post ca la bunica acasă. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufos și un gust special
Dacă vrei să faci cozonac de post ca la bunica acasă, această rețetă este perfectă pentru momentele în care vrei ceva dulce, dar ții post. În plus, poți face acest cozonac pentru pachetele pe care să le dai de…
Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta simplă pentru un aperitiv de post delicios
Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură…
Rețete speciale. Șuberec rețeta turcească-tătărească din Dobrogea
Ce ingrediente folosim pentru rețeta de șuberec?Ingrediente pentru 6 porții de cate 150 g fiecareIngredientePentru aluat250 g de faina1 varf de lingurita de sare150 ml de apa50 g de faina pentru modelatPentru umplutura250…
Tartă cu umplutură de iaurt
Ingrediente pentru aluat: (pentru o formă de tartă cu diametrul de 24 de cm) 3 gălbenuşuri 120 gr unt topit 105 gr zahăr 300 gr făină 5 gr praf de copt Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul până…
Pâine cu lapte bătut în aluat. Cea mai pufoasă și albă pâine
Pâinea de casă este, de cele mai multe ori, mai gustoasă decât pâinea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat în casă. În plus, mirosul aluatului copt,…
13:30, 20.03.2024
Cum faci cele mai pufoase clătite de post. Ingredientele secrete pe care să le adaugi în aluat, ies delicioase
Ne aflăm în Postul Crăciunului, o perioadă importantă pentru credincioși, în care restricțiile alimentare sunt necesare. Dacă pentru felurile principale avem destule variante, atunci când vine vorba despre un desert…