Alivanca - Stiri si informatii despre Alivanca | prima pagina Ultima actualizare: 06:01:38, 15.05.2024
DESERT Alivanca moldovenească, un desert tradițional românesc
Alivanca este un desert rustic din Moldova și Bucovina, preparat cu mălai, lapte, brânză de vaci și ouă, apreciat pentru simplitatea și gustul său autentic. The post DESERT Alivanca moldovenească, un desert tradițional…
23:20, 24.02.2024
Rețete mânăstirești. Cum se prepară alivanca, dulcele copilăriei de altădată. Variantă de dulce și de post VIDEO
Pentru unii este dulcele suprem, pentru că le amintește de copilărie, pentru alții este un preparat de care se îndrăgostesc de la prima degustare. Poate fi desert, dar și fel principal și se prepară cu ingrediente…
15:10, 05.05.2022
USV Iași: Competiție între produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți
Competiție între produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți Alivanca bunicii, brânzoaice moldovenești, chiroști cu brânză, cozonac moldovenesc, învârtită pufoasă, colac cu unt și scorțișoară, mucenici…
14:35, 06.10.2020
Rețetă de alivancă dulce sau alivancă moldovenească
Preparatele moldovenești sunt printre cele mai cunoscute și apreciate din țară, o dovadă fiind și această rețetă de alivancă dulce sau alivancă moldovenească, despre care toată lumea știe că este pe cât de ușoară,…
09:42, 03.06.2017
Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii)
Sărbătoarea Rusaliilor este deosebit de importantă, dovadă că se întinde de-a lungul a trei zile, pline de ritualuri, interdicţii şi foarte multe pericole. În Sâmbăta Morţilor, ce precede...
13:39, 11.10.2016
Reţeta zilei: Marţi / Alivancă, un desert care te va duce cu gândul la copilărie
Alivanca este prăjitura care Prinţesei Polonic îi aduce aminte de bunica şi de copilărie. Aceasta este o prăjitură gustoasă şi foarte simplu de realizat, trebuie doar să urmezi câţiva paşi: Ai…
12:38, 10.02.2016
Reţeta zilei: Alivancă cu smântână
Ingrediente (1 tavă) 350 g iaurt 50 g smântână 50 g brânză de vaci 2 ouă sare 200 g griş 100 g zahăr 200 g mălai 200 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură bicarbonat 50 g smântână (pentru ornat) 50 g zahăr…
11:04, 28.01.2016
Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)
Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor,…
11:24, 24.12.2015
Secretele desertului cu mălai. Cum se pregăteşte singura „prăjitură” care are slănină în componenţă
La unul dintre târgurile de Crăciun din Bistriţa-Năsăud, pe una dintre mese era prezentată prăjitura cu mălai, cunoscută sub diferite denumiri, de la „prăjitură bătrânească”, „pita cu mălai”, „alivancă” sau simplu,…
12:00, 30.04.2015
DESTINAȚII CU GUST Suceava: Balmuș și alivancă, sorturi de pâine nelipsite cândva de pe masa bucovinenilor
Gastronomia în zona Bucovinei reflectă una dintre cele mai importante îndeletniciri în rândul comunităților tradiționale, care se adaptează în funcție de mediul geografic și de anul astronomic în curs. Foto: (c)…
11:15, 27.04.2015
DESTINAȚII CU GUST Bacău: Alivancă de Zeletin sau făină de păpușoi și chișleag transformate în delicatesă
Văile Zeletinului și Berheciului, ce formează o zonă vălurită de dealuri mai mult sterpe decât acoperite de culturi sau păduri, nu sunt pretabile la cultivarea grâului ori secarei, deci nu poate exista producție…