Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zeci de pacienți la spital pentru tratament după ce au fost mușcați de căpușe, la Timișoara

Publicat:

In saptamana care a trecut, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara s-au prezentat 34 de pacienți cu ințepaturi de capușa, conform reprezentanților acestei unitați sanitare. Conform noului protocol al Ministerului Sanatații (valabil de cateva zile) se face profilaxie (adica se prescrie medicamentație) pacientului indiferent de cat timp a stat capușa in tegument (piele). Inainte ca acest protocol sa intre in vigoare nu se prescria niciun fel de tratament medicamentos in cazul in care capușa a stat in tegument mai puțin de 24 de ore.

Doctorii va recomanda sa va duceți…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primarul Sectorului 6 a semnat cu viceguvernatorul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei un grant de peste 1,8 milioane euro pentru spitalul din Sectorul 6 / Ciucu: Va fi unul complex, cu peste 300 de paturi

14:55, 24.04.2024 - Finantarea vine dupa aproximativ doi ani, mai arata comunicatul de presa al Primariei Sectorului 6. „Dupa o munca titanica, iata ca au venit si primele rezultate. Faptul ca am primit acesti bani ne demonstreaza ca proiectul este unul matur si extrem de important, care a indeplineste toate conditiile.…

Obiectiv indeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara

15:51, 20.04.2024 - Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorita in etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptarilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost insa un meci extrem de spectaculos, fragmentari, multe greșeli de ambele parți, indisciplina, facandu-și…

Cazare și masa pentru pacienții oncologici care vin in Timișoara pentru radioterapie

11:15, 04.04.2024 - Persoanele care trebuie sa faca tratament pentru cancer pot primi cazare și masa gratuita, prin intermediul Asociației Oncohelp. Sunt disponibile 48 de locuri, in camere cu doua sau trei paturi și baie proprie, chiar in ambulatoriul de radioterapie. Locurile sunt disponibile pentru persoanele care fac…

Cauzele ulcerului perforat

11:10, 01.04.2024 - Ulcerul gastric este similar unei rani deschise ce apare la interiorul stomacului sau al primei parți a intestinului subțire. Atunci cand leziunea strabate toate straturile organului respectiv, depașind practic limita tractului digestiv, vorbim despre ulcerul perforat. Astfel de situații au o gravitate…

Timis: Studii clinice pentru pacientii oncologici fara sanse de imbunatatire a sanatatii dupa tratamente specifice

00:40, 29.02.2024 - Bolnavii oncologici care nu mai au nicio sansa de imbunatatire a sanatatii dupa parcurgerea tratamentelor specifice pot participa la studii clinice de faza 1 efectuate de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara, sub supravegherea medicilor, ceea ce le-ar putea da o sansa de…

Studiile clinice pentru pacienții oncologici in premiera la Timișoara, la OncoHelp

12:36, 28.02.2024 - Pentru prima oara intr-un spital din Timișoara, asociația Oncohelp anunța ca se vor realiza studii clinice de faza 1 pentru pacienții bolnavi de cancer. Asta inseamna, practic, primul pas in testarea unui nou tip de medicament sau tratament și au rolul de a evalua medical siguranța ori cat de bine este…

Care sunt cele mai frecvente patologii tiroidiene cu care se prezinta pacienții in cabinetul de chirurgie? (P)

16:50, 14.02.2024 - Un interviu cu Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, medic chirurg cu supraspecializare in patologia tiroidiana la Centrul de Diagnostic și Tratament in Patologia Tiroidiana al Spitalului Regina Maria din Cluj

Intervenții in boala arteriala periferica

13:10, 14.02.2024 - Pacienții cu boala arteriala periferica au un flux sanguin insuficient la nivelul țesuturilor. Revascularizarea in aceste cazuri presupune și o procedura de Bypass despre care ne vorbește astazi dr. Bogdan Munteanu, medic primar Chirurgie cardiovasculara.


Ce parere ai despre aceasta stire?