Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Toma Dinu, decanul FAMDR: ”Terenurile agricole au ajuns la străini”

Publicat:
Toma Dinu, decanul FAMDR: ”Terenurile agricole au ajuns la străini”

Pentru ca, in anii trecuți,  terenurile agricole au fost vandute catre straini, fermierilor romani le-a fost mai greu sa se organizeze. Dar, astazi, fermele  arata cu totul și cu totul altfel decat acum 20 de ani de zile. Nu prea mai gasim tractoare 650. Nu ca n ar fi fost bune, dar sunt depașite. ”Din pacate, industria romaneasca nu a fost capabila sau nu am reușit noi, ca factori de decizie, sa spunem ca avem nevoie in continuare de investiții in zona asta. Avem un singur producator sau puțini producatori, singurul la  Reghin, care mai face tractoare in Romania, dar banuiesc ca este vorba de…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sisteme de irigații moderne pentru fermierii din Ialomița și Calarași- anunțul ministrului Agriculturii

21:20, 03.04.2024 - Una dintre cele mai vechi amenajari de irigații din Romania, Pietroiu-Ștefan cel Mare este in plin proces de reabilitare, beneficiind de investiții de circa 275 milioane euro, anunța ministrul Agricuturii, Florin Barbu. La acest moment, sunt in curs de reabilitare zeci de kilometri de canale de irigații,…

IRUM Reghin – singurul producator de tractoare din Romania

10:45, 03.04.2024 - Fondata in 1953, IRUM (Irum Manufacturing) este o companie specializata in constructii de masini și utilaje. Funcționand inițial ca o companie de stat, IRUM devine societate cu capital complet privat in anul 1999, dedicandu-se de atunci, in principal, industriei forestiere. Din anul 1969, compania din…

Sistemul de irigații prinde din nou viața in Romania! Barbu: ”Aducem apa pe canale”

07:50, 02.04.2024 - Autoritațile au ajuns la concluzia ca nu prea se poate face agricultura fara un sistem performant de irigații, așa ca s-a inceput reabilitarea canalelor vechi și au inceput sa fie facute altele noi! Ministrul Agriculturii a facut o promisiune! Sistemul de irigații al lui Ceaușescu a inceput sa fie refacut,…

Fonduri UE 2024: Max. 350.000-1,5 milioane EUR pentru fermieri, sa-și cumpere tractoare, combine și alte utilaje agricole. Ghidul propus la submasura 4.1 PNDR

18:55, 27.03.2024 - Fermierii romani vor putea obține ajutoare cu valori maxime de cate 350.000-1,5 milioane EUR pe proiect, sa-și achiziționeze tractoare, combine și alte utilaje și echipamente agricole, in cadrul unei noi linii de finanțare europeana care urmeaza sa se lanseze in cadrul Programului Naționale de Dezvoltare…

De ce n-ar produce Romania carne de porc in laborator? Debușeu pentru cerealele autohtone

07:20, 13.03.2024 - S-a gasit soluția pentru una dintre cele mai mari probleme ale agribusiness-ului de la noi: de ce nu ar produce Romania carne de porc sau de vita in laborator, așa cum fac și alte nații, folosind aminoacizii din cereale, care oricum iau calea strainatații și inca la prețuri mici. Nu de alta, dar, in…

Fermierii cer demiterea celor implicati in procesul de intrare in Romania prin vami a produselor agricole ucrainene

09:50, 22.02.2024 - Fermierii anunta reluarea protestelor in cazul in care Executivul nu ii va demite pe cei responsabili de lipsa cantarelor la punctele de trecere dinspre Ucraina spre Romania, in special in Vama Siret, si daca masuri urgente nu vor fi implementate la toate punctele de trecere vamala prin care intra produse…

Polonezii vor sa controleze toate livrarile de cereale din Ucraina care le tranziteaza țara

17:55, 12.02.2024 - Polonia vrea sa introduca controale de calitate la toate livrarile de cereale din Ucraina care tranziteaza țara, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul polonez al Agriculturii, Michal Kolodziejczak. Anunțul vine intr-un moment in care fermierii polonezi continua protestele la scara nationala…

Exista predictibilitate și stabilitate in legislația fiscala din Romania?

22:00, 08.02.2024 - Predictibilitatea este necesara și ceruta de mediul de afaceri pentru ca legislația fiscala trebuie sa aiba un anumit grad de certitudine pe termen lung, in așa fel incat companiile mici, mari, dar și noi, cetațenii, sa putem facem planuri de viitor fara sa avem teama ca planurile noastre pot fi stricate…


Ce parere ai despre aceasta stire?