Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teste de salivă, sânge şi urină în loc de biopsie. Cercetătorii caută o nouă metodă de diagnosticare precoce a cancerului

Publicat:

O noua serie de teste care se anunta promitatoare pentru depistarea din timp a diverselor tipuri de cancere e pe cale sa paraseasca laboratoarele de cercetare si sa intre pe piata, potrivit webmd.com. Utilizand teste de saliva, urina si sange cercetatorii spera sa reduca nevoia si riscurile asociate biopsiei, un tip de interventie care presupune recoltarea unei portiuni de tesut suspect de a fi malign pentru a fi supus analizei. Depistarea precoce a cancerului este importanta pentru tratamentul si supravietuirea pacientilor. Problema este ca multe tipuri de cancere, precum cel de pancreas sau…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Testele de sange pentru depistarea cancerului colorectal ar putea extinde optiunile de screening

14:00, 22.03.2024 - Un test de sange pentru depistarea cancerului de colon a dat rezultate bune intr-un studiu publicat miercuri, si ar putea oferi un nou tip de screening pentru o cauza principala a deceselor cauzate de cancer, in contextul in care cancerul colorectal este a doua cauza principala de deces prin cancer…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Ministerul Finantelor: In prima editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, au investit 1.405 donatori, un numar record, depasind toate editiile anterioare. Suma investita a depasit 135 milioane lei

17:55, 04.03.2024 - ”In prima editie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu Morning Glory si Rock FM, au investit 1405 donatori, un numar record, depasind toate editiile anterioare. Suma investita de acestia a fost de peste 135,336 milioane lei. Cei 1.405…

Grupa sanguina indica predispoziția pentru anumite afecțiuni grave. Iata ce spun studiile!

08:45, 19.02.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, in afara de genele și stilul de viața, tipul de sange poate juca, de asemenea, un rol major in dezvoltarea anumitor tipuri de boli. Sa incepem prin identificarea celor patru tipuri diferite de sange pe care oamenii le pot avea. A, AB, B și O sunt cele patru tipuri principale…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Lupii din zona Cernobil ar putea fi cheia in lupta contra cancerului!

09:30, 12.02.2024 - Cercetatorii americani au descoperit ca, in urma catastrofei de la Cernobil, lupii care traiesc in aceasta zona au dobandit un sistem imunitar care ii ajuta sa lupte contra cancerului, transmite Le Point .    Și așa aceasta catastrofa ar putea fi o soluție de vindecare a acestei boli!? Cercetatorii…

O greșeala pe care o faci zilnic poate duce la cancer la colon

08:21, 05.02.2024 - Cu toate acestea, nenumarate studii au ajuns la concluzia ca exista un alt factor ce joaca un rol important in dezvoltarea cancerului de colon.  Este vorba despre o bacterie care accelereaza dezvoltarea bolii in corp si care se gaseste la vaci.Este vorba despre Streptococcus gallolyticus gallolyticus…


Ce parere ai despre aceasta stire?