Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sărbătoare MARE pe 21 noiembrie: Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Publicat:

Intrarea Maicii Domnului în Biserica are loc în fiecare an pe data 21 noiembrie. Prima sarbatoare de la începutul , Intrarea Maicii Domnului în Biserica, cunoscuta în popor sub numele de Vovidenia sau Ovidenia, aminteste de momentul în care a fost adusa de parintii sai, Ioachim si Ana, la Templul din Ierusalim.

Traditii si obiceiuri din batrâni
Intrarea Maicii Domnului în Biserica. În ziua Intrarii Maicii Domnului în Biserica, copiii din satele de odinioara puneau crengute de mar în…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Zi de mare sarbatoare la Vinerea, unde „paștenii” au dus la Biserica painea și vinul, pentru a fi pregatite pentru Noaptea de Inviere

19:50, 02.05.2024 - La Vinerea, in Miercurea Mare preotul merge la casa gazdei pentru a o sfinți și pentru a se face sfestanie in gospodaria proaspat zugravita. Urmeaza Joia Mare, zi de mare sarbatoare, cand de dimineața „paștenii” se aduna la biserica din localitate, iar in frunte cu preotul pleaca la casa pașteanului…

EDITIE SPECIALA. Cea mai importanta sarbatoare a Crestinatatii se vede si se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE

15:20, 02.05.2024 - Cea mai importanta sarbatoare a lumii crestine se vede la Observator Antena 1. Echipele Observator aduc emotia Invierii din cel mai sfant loc de pe Pamant, Mormantul de la Ierusalim, pana in inima Romaniei, cu transmisiuni speciale din Capitala, de la Iași si de la malul marii, intr-o editie speciala…

Crestinii celebreaza astazi Floriile, care deschid perioada sarbatorilor de Paste

09:36, 28.04.2024 - Crestinii serbeaza Floriile sau Duminica Stalparilor, care marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an si deschide perioada…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Sarbatorile zilei din 25 martie 2024 - Buna Vestire

06:30, 25.03.2024 - Sarbatorile zilei din 25 martie 2024 - Buna VestireOrtodoxe Buna Vestire Greco-catolice Bunavestire Romano-catolice Sf. Dismas Buna Vestire este praznuita de Biserica in ziua de 25 martie. Sarbatoarea Bunei Vestiri aminteste de venirea Arhanghelului Gavriil…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Dubla sarbatoare. Biserica romano-catolica “Sfantul Iosif” din Baia Mare isi serbeaza hramul si 25 de ani de la infiintare

15:31, 13.03.2024 - Sarbatoare mare marti, 19 martie, in comunitatea romano-catolica din Baia Mare. Doua evenimente vor avea loc la Biserica romano-catolica “Sfantul Iosif” din Baia Mare, care isi sarbatorește hramul, totodata 25 de ani de la infiintare. Credincioșii de la Biserica romano-catolica „Sfantul Iosif” din Baia…

Traditii de primavara la romani, expozitie temporara la Muzeul de Arta Populara Constanta. Prima sarbatoare, Dragobetele

17:40, 22.02.2024 - La Muzeul de Arta Populara Constanta este deschisa expozitia "Traditii de primavara la romani", eveniment ce se desfasoara in perioada 21 februarie 31 martie. Prin intermediul pieselor din patrimoniul institutiei port popular, stergare, icoane pictate pe sticla si lemn, ceramica, obiecte de inventar…


Ce parere ai despre aceasta stire?