Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a întâmplat în ziua de Paști! Astăzi se împlinesc 170 de ani de la cel mai cumplit incendiu din Bucureşti

Publicat:

Pe 23 martie 1847, Bucurestiul, pe atunci capitala Tarii Romanesti, a fost lovit de cel mai cumplit incendiu din istoria sa. ”Nici un oras din Europa nu a fost lovit de atatea evenimente nefericite: incendii, inundatii, cutremure”, ne-a spus istoricul Dan Falcan. Sinistrul din 1847 s-a produs chiar in ziua de Paști și ne-a lasat un monument pe locul unde s-a nascut cuvantul ”pușcarie”. Un mare incendiu, mai aprig decat toate celelalte incendii care afectasera in trecut Bucureștii, a izbucnit in ziua de 23 martie 1847. , ziua de Paști. In toiul sarbatorii, un accident a dus la aprinderea…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paști: Comuniune a sfintei biserici cu tradiția stramoșeasca

06:45, 22.04.2024 - Miercuri, 17 aprilie a.c., la Iași, in incinta Galeriilor „Dumitru I. Grumazescu”, s-a desfașurat vernisajul expozitiei „Lumina pascala in imaginarul voiculescian”. Lucrarile expuse (basorelief, pictura, broderie) sunt faurite de catre elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare” Iasi,…

La Muzeul Satului Bucovinean va fi deschisa expoziția „Drumul Morilor prin Bucovina și Schwaben”

14:40, 08.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei ii invita pe suceveni joi, 11 aprilie 2024, de la ora 12:30, la vernisajul expoziției „Drumul Morilor prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug la patrimoniu”. Deschisa la Muzeul Satului Bucovinean, in Casa Ostra, expoziția prezinta prin intermediul patrimoniului etnografic,…

22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

15:30, 20.03.2024 - 22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia 22-24 martie 2024: Expoziție cu tematica istoriei gradinaritului și ateliere educative, in cadrul Targului Gradinarului, la Muzeul Național…

Povestea fizicianului-folkist care a vandut mii de CD-uri cu muzica cantata la teremin: „Primul sunet de fierastrau l-a auzit pe la noua ani”

10:05, 09.03.2024 - Benedict Popescu (73 de ani) intoarce toate privirile pe Calea Victoriei din București cantand la un intrument special care reda sunetul unui fierastrau. Vorbim de un teremin „adaptat” cu ideile inovatoare ale artistului. Benedict Popescu a absolvit Facultatea de Fizica a Universitații București, iar…

Concurs de caligrafie cu premii, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

11:05, 05.03.2024 - Muzeul Național al Bucovinei organizeaza a IV-a ediție a proiectului de educație muzeala - concurs de caligrafie cu premii, intitulat „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei".Organizatorii spun ca in era tehnologiei este important sa ne amintim de ...

De la Bach la Enescu – confluențe muzicale – subiect al emisiunii Dialog intercultural din 1 MARTIE 2024, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:11, 01.03.2024 - Stimați prieteni, astazi, relatam de la vernisajul expoziției De la Bach la Enescu – confluențe muzicale, eveniment care s-a desfașurat, nu demult, la Iași, in sala „B. P. Hasdeu” din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. Reprezentanții bibliotecii aduc in atenția publicului o…

Patriarhia Romana iși deschide, din nou, brațele catre artiștii iconari 

10:10, 14.02.2024 - @ Concursul Național ”Icoana ortodoxa – lumina credinței”, la cea de-a XIII-a ediție Intr-o atmosfera plina de arta și frumusețe, Patriarhia Romana invita artiștii iconari sa-și exprime creativitatea și sa impartașeasca tuturor lumina credinței, prin creațiile lor minunate.  Articol publicat in Jurnalul…

Operele lui Brancuși, in așteptarea proprietarilor: Cutiile vor petrece o noapte in Muzeul Național de Arta din Timișoara

16:30, 28.01.2024 - Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” s-a incheiat duminica, iar Muzeul National de Arta Timisoara si Consiliul Judetean Timis se pregatesc sa organizeze alte expozitii de anvergura cum ar fi Caravaggio, Monet sau Picasso. Urmeaza ca operele sculptorului roman sa fie transportate…


Ce parere ai despre aceasta stire?