Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România vrea să joace în Europa energetică subminând investițiile strategice: De 4 ani, multe companii energetice de stat nu și-au făcut măcar jumătate din programul de dezvoltare anual

Publicat:

Marile companii energetice ale statului și-au propus an de an sa-și accelereze investițiile, dar in realitate nu au reușit sa-și respecte planurile niciodata din 2015 incoace. Asta in condițiile in care Romania are de jucat un rol important pe piața energetica din regiune. In același timp, , aflat in criza bugetara perpetua, iși obstrucționeaza propria strategie energetica (aflata și aceasta in continua modificare), prin decizii care dimineaza resursele financiare inclusiv ale companiilor pe care le controleaza și care au nevoie sa-și pastreze calendarul de investiții. Astfel,…

Citeste articolul mai departe pe cronicaeuropeana.ro…  

Sursa articol: cronicaeuropeana.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO | Premierul ii 'trage de urechi' pe evazioniști: 'Avem cele mai mici taxe, macar pe acelea sa le platim'

12:55, 27.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a afirmat ca Romania are cea mai mare evaziune din Europa, dar si cele mai mici taxe si a adaugat ca, daca avem cele mai mici taxe, macar pe acelea sa le platim. El considera ca in aceasta situatie ceva nu functioneaza.

Peste 11.000 de romani, din care 4.500 copii, nu au acces la electricitate / Ministrul Energiei face apel la mediul privat sa rezolve saracia energetica: „Nu este nicio rușine ca stat sa spui ca nu poți”

12:55, 12.04.2024 - Romania este singura țara din Europa unde exista situație de saracie energetica extrema. Peste 5.400 de imobile nu sunt racordate la rețeaua de electricitate. In ele locuiesc 11.600 de oameni, din care 4.500 sunt copii, arata datele centralizate in ultimele luni de Asociația Energia Inteligenta. Pentru…

Ciolacu: Romania nu poate suporta un sistem bugetar ca cel in care suntem acum. Nu va duce la dezvoltare

17:55, 03.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu spune ca Romania nu poate suporta un sistem bugetar ca cel actual, pentru ca nu va duce la dezvoltare. El a precizat ca Romania are cei mai multi ordonatori de credite principali si tertiari din toata Europa, potrivit News.ro.

Frația energetica dintre Moldova și Romania. Cum am ajuns sa ținem becul aprins peste Prut, in plin razboi

17:15, 27.03.2024 - In dimineața zilei de 24 februarie 2022, Ucraina și Republica Moldova se deconectau temporar de la rețeaua sovietica de electricitate. Era un test. Planul era ca, intre 24 și 26 februarie, sa se izoleze și sa se rebranșeze, pentru a evalua niște parametri tehnici. Speranța era ca, daca totul mergea…

Comisia Europeana, avertismente pentru Romania: Merge in direcția greșita, execuția bugetara a fost slaba/ Investițiile in PNRR sunt intarziate, multe nici macar nu au demarat

10:45, 20.03.2024 - Val de avertismente și critici pentru Romania, in cadrul vizitei reprezentanților Comisiei Europene la București, pentru analizarea stadiului Planului Național de Redresare și Reziliența. Situația fiscala din Romania e ingrjoratoare, in condițiile in care deficitul ar fi trebuit sa fie corectat pana…

Grupul E.ON vrea sa investeasca 42 de miliarde de euro in tranzitia energetica a Europei pana in 2028

17:55, 13.03.2024 - ”E.ON isi va stimula cresterea viitoare prin extinderea, din nou, a planului de investitii pe termen mediu, cu aproximativ 30% fata de planul anterior pe cinci ani. Din 2024 pana in 2028, grupul intentioneaza sa investeasca 42 de miliarde de euro in tranzitia energetica a Europei si, prin urmare, intr-un…

PROGRAMUL FESTIVALURILOR 2024 este anul festivalurilor in Europa

10:16, 13.03.2024 - Desfașurat in Castelul Banffy din Cluj, Romania, Electric Castle este unul dintre puținele festivaluri cu adevarat de 24 de ore din Europa, care aduce concerte non-stop, instalații, stand-up, toate intr-un castel transilvanean și... Ei bine, mai aveți nevoie de convingere? The post PROGRAMUL FESTIVALURILOR…

Ce se intampla cu uleiul de masline? De ce a explodat prețul in intreaga Europa

23:20, 27.02.2024 - Cele mai importante scumpiri au fost in Portugalia, cu 69%, in Grecia si Spania, in jur de 65% de procente. Este vorba de mari producatori europeni, in frunte cu Spania, care acopera 40% din producția mondiala. De altfel, potrivit experților, evoluția prețului are legatura directa cu seceta din Spania,…


Ce parere ai despre aceasta stire?