Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfidează limitele cunoașterii umane!

Publicat:
Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfidează limitele cunoașterii umane!

Cercetatorii de la Universitatea din au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea funcționa cu precizie pentru aproape de trei ori varsta universului. Ceasurile atomice hiper-precise pot ajuta oamenii de știința sa faca descoperiri revoluționare (in special in ceea ce privește cautarea materiei intunecate) și sunt instrumente vitale pentru testarea teoriilor existente. De la folosirea…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Impactul colecției Cartier Santos in industria ceasurilor de lux

14:20, 26.03.2024 - Istoria brandului Cartier incepe in anul 1847, ca un mic atelier de familie producator de bijuterii și accesorii prețioase care inspirau o eleganța aparte. Etalon al preciziei, bunului gust și inovației, a cunoscut o creștere accelerata pe piața ceasurilor de lux, apogeul atingandu-l in 1904, cand a…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Universitatea Ovidius Constanta ii va acorda regizorului Andrei Șerban titlul de Doctor Honoris Causa

15:50, 20.02.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta ii va acorda regizorului Andrei Serban titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai inalta distinctie a institutiei. Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2024, de la ora 11:00, in Sala Senatului UOC. Andrei Serban este unul dintre cei mai importanti regizori de teatru…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Caminele de la Grozavești, sub invazia șoarecilor, ploșnițelor și a gandacilor

13:15, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților. Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…

Tezaurul din Villena, un mister care a uluit cercetatorii: obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

08:05, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…


Ce parere ai despre aceasta stire?