Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETE DE CRĂCIUN vechi de 100 de ani. Sarmale din guşă de curcan, cu vin

Publicat:

RETETE DE CRACIUN. SARMALE DIN GUSA DE CURCAN

Reteta pentru sarmalele din gusa de curcan se regaseste in cartea " — Carte de bucate, practica" (1907) scrisa de .

Ingrediente:

foi de varza acra

gusa de la un curcan

pieptul de la un curcan

120 g orez

doua cepe

o felie de paine

lapte

sare, piper

300 ml vin

300 ml apa

o lingura de unt

o crenguta de cimbru

Mod de preparare:

Ia gușa, pieptul unui curcan și carnea macra dela picioare, toaca-le bine…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Lista OFICIALA alimentelor la care se prelungește plafonarea prețurilor

16:25, 27.03.2024 - Fața de lista anterioara, pe lista actualizata nu se mai regasesc margarina, cozonacul și bulionul.Conform actului nromativ „prezenta ordonanta de urgenta se aplica pana la data de 31 decembrie 2024”.Social-democratii au transmis, intr-un comunicat de presa, ca „decizia PSD vine in urma numarului mare…

Provocarea celei de-a patra amulete, la Chefi la cuțite: jurații gatesc cu 13 ingrediente. Chef Richard: ”Voi face una dintre cele mai complicate rețete cu care am lucrat”

15:25, 25.03.2024 - Misiune grea, in seara aceasta, la Chefi la cuțite: cei 4 jurați se lupta pentru cea de-a patra amuleta a sezonului 13 gatind cu... 13 ingrediente. ”Azi e o lupta foarte grea. Vreau sa ma concentrez ca sa o pot caștiga”, a anunțat Chef Sautner. ”Am zis ca

Plafonarea adaosului comercial la alimente va fi prelungita pana la finalul anului 2024

13:46, 20.03.2024 - Lista produselor, conform ordonanței adoptata de Camera Deputaților Veste buna pentru consumatorii din Romania:  Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege pentru aprobarea ordonanța guvernului pri care executivul intenționeaza sa prelungeasca plafonarea adaosului comercial pana la 31 decembrie…

Plafonarea adaosului comercial la alimente va fi prelungita pana la finalul anului 2024

12:10, 20.03.2024 - Lista produselor, conform ordonanței adoptata de Camera Deputaților Veste buna pentru consumatorii din Romania:  Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege pentru aprobarea ordonanța guvernului pri care executivul intenționeaza sa prelungeasca plafonarea adaosului comercial pana la 31 decembrie…

Postul Paștelui 2024. Cum se prepara ciorba de burta de post. Ingredientul special de care ai nevoie

10:20, 18.03.2024 - Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burta de post. Iata cum poti sa prepari o ciorba de burta falsa, altfel spus o ciorba de „burta” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se gasesc in orice supermarket.Mai intai se fierb ciupercile in apa, in care se pune un amestec de legume deshidratate,…

Produsul trațional pentru care se cere protecție europeana. E facut dupa rețete vechi de o suta de ani

18:25, 17.03.2024 - Asociatia Producatorilor Traditionali, Mestesugari si Artizani Valcea a demarat procesul pentru inscrierea produsului „Carnati din topor din Valcea" in registrul Uniunii Europene al indicatiilor geografice protejate.

Prodanca. Punct și de la capat. Cum a reacționat Anamaria Prodan, cand a gasit o poza fostul soț, intr-o cutie cu rame vechi: ”Sa scoatem...” / VIDEO

21:45, 02.03.2024 - De-a lungul anilor petrecuți acolo, Anamaria Prodan a adunat o mulțime de amintiri. In timp ce cauta decorațiunile pentru bradul de Craciun, vedeta a gasit o poza cu fostul soț, ascunsa intr-o cutie cu rame vechi. Iata cum a reacționat și ce a facut cu ea!

REȚETE ROMANEȘTI Deliciul preferat al Regelui Mihai al Romaniei: Sarmalele in foi de varza

14:31, 12.02.2024 - Regele Mihai I al Romaniei, ultimul monarh al țarii, era cunoscut pentru modestia și discreția sa, inclusiv in preferințele culinare. Informațiile despre mancarurile sale preferate sunt limitate, insa se știe ca avea o afecțiune pentru bucataria tradiționala romaneasca, care se caracterizeaza prin simplitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?