Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Repere culturale: Alexandru Odobescu

Publicat:

(23 iunie 1824, București-10 noiembrie 1895, București) a fost scriitor, arheolog și om politic. Ministru al Monumentelor (1863-1864) și profesor de arheologie la Universitatea din București, este autorul unui tratat de istorie a arheologiei („Istoria arheologiei”, 1877) și al unei monografii dedicate tezaurului de la Pietroasa. A scris studii de istorie

Citeste articolul mai departe pe ziarulmara.ro…  

Sursa articol: ziarulmara.ro


Stiri pe aceeasi tema

LiteraTURA – intalniri cu scriitorii – o noua acțiune in cadrul programului de acțiuni culturale UMFT

12:50, 17.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara va invita la o noua intalnire LiteraTURA, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT.   Actrița, scriitoare, profesor și manager de proiecte culturale, Diana Katharina ne vorbește cu farmec și luciditate despre importanța culturii…

Ministru din Guvernul Ciolacu: „Bucureștenii nu il vor mai vota pe Nicușor Dan” – VIDEO

12:30, 15.03.2024 - In așteptarea deciziilor ce se vor lua la nivelul Coaliției in privința numelor de candidați ce vor fi propuși pentru cursa pentru Primaria Capitalei și pentru primariile de sector din București, urmand sa se anunțe, intr-un final, daca in „lupta” pentru Primaria Generala cele doua partide – PSD și…

(P) Petreceri cu efect. Servicii de animație pentru copii in București

12:45, 14.03.2024 - Istoria serviciilor de animație pentru copii este strans legata de evoluția divertismentului și a activitaților recreative destinate celor mici. In timp ce conceptul modern de servicii de animație pentru copii poate parea relativ recent, radacinile sale se regasesc in practici și tradiții vechi care…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…

Un nou proiect pentru elevi lansat de buzoianca Daniela Popescu

00:06, 27.02.2024 - Buzoianca Daniela Popescu, lector universitar doctor la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucuresti și presedinte al Asociației Culturale „Istoria din Casa in Casa” lanseaza un nou proiect destinat mediului preunivesitar, sub titulatura „Dialog democratic: Ateliere de educație civica și istorie”.…

A murit Vasile Diba, primul campion olimpic la kaiac din istoria Romaniei

14:40, 20.02.2024 - Vasile Diba, primul campion olimpic din istoria kaiacului romanesc, a incetat din viața astazi, la varsta de 70 de ani. Diba era internat la Spitalul Colentina din București și in ultimele zile au fost facute mai multe apeluri pentru donarea de sange.

Cerceii de aur: O calatorie prin istorie și tendințele actuale

17:25, 05.02.2024 - Purtarea cerceilor de aur este o tradiție straveche, cu radacini adanc ancorate in istorie și cultura. De-a lungul secolelor, aceste bijuterii au evoluat din simboluri ale statutului social in obiecte de expresie artistica și individualitate. Cu alura lor atemporala și frumusețea durabila, au jucat…

Moneda de argint emisa de BNR la finalul expozitiei Brancusi de la Timisoara/ Isarescu: Inclusiv noi, chiar daca suntem bancheri, mai incapatanati, mai cu preocuparile noastre despre bani, vedeti ca avem inclinatiile noastre culturale – FOTO

15:55, 28.01.2024 - Emisa in 5.000 de exemplare, moneda are pe fata portretul marelui artist, iar pe revers cladirea Muzeului National de Arta din Timisoara, putand fi achizitionata prin sucursalele BNR din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova si Constanta, la pretul de 547,40 lei, incepand de marti, 30 ianuarie.…


Ce parere ai despre aceasta stire?