Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reguli noi pentru protejarea agricultorilor în lanţul de aprovizionare cu alimente

Publicat:

Publicate saptamana trecuta in jurnalul oficial, noile reguli acopera produsele agricole si alimentare comercializate in cadrul in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente. Pentru prima data, vor fi interzise in UE pana la 16 practici comerciale neloiale impuse in mod unilateral de un partener comercial.

Practicile comerciale neloiale care urmeaza a fi interzise sunt platile intarziate in cazul produselor perisabile, anularile in ultimul minut ale comenzilor, modificarile unilaterale sau retroactive ale contractelor si obligarea furnizorului la plata produselor irosite. Alte practici…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

ANSVSA: Amenzi de aproape 2 milioane de lei in industria alimentara, in martie

09:05, 11.04.2024 - Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 1,973 milioane de lei in industria alimentara in luna martie 2024, ca urmare a neregulilor constatate si a incalcarii prevederilor legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor, informeaza AGERPRES . Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare…

Revoluție in prețuri: Ce alimente se vor ieftini dupa adoptarea legii risipei alimentare

12:05, 16.03.2024 - Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care obliga magazinele sa acorde reduceri la produsele alimentare aproape de data de expirare. In cazul in care aceste produse nu mai pot fi consumate de oameni, acestea vor trebui donate catre adaposturi pentru animale.Legea iși propune sa diminueze fenomenul…

Medicament formidabil pentru slabit! Cand va fi disponibil in Europa?

07:20, 13.03.2024 - Noul medicament-vedeta pentru slabit a starnit un val de interes și entuziasm in randul celor care se lupta cu kilogramele in plus. Dezvoltat de gigantul farmaceutic danez Novo Nordisk, acest tratament experimental promite sa fie de doua ori mai eficient decat medicamentele anti-obezitate care au cucerit…

ANSVSA a luat la control sectorul lactatelor! Amenzi de aproape 1 milion de lei!

16:20, 07.03.2024 - Inspectorii ANSVSA au controlat peste 1.000 de unitati din sectorul produselor lactate in a doua parte a lunii februarie, aplicand amenzi in valoare de aproape 1 milion de lei! Inspectorii sanitari-veterinari au amendat cu aproape un milion de lei mai multe unitati din sectorul produselor lactate si…

Sondaj lansat de Comisia Europeana: Fermierii si operatorii din lantul de aprovizionare cu alimente pot sa isi exprime opiniile in ceea ce priveste practicile comerciale neloiale, pana la 15 martie

15:05, 04.03.2024 - Eurodeputatul Dan Motreanu, membru al Comisiei pentru dezvoltare regionala din Parlamentul European, ii invita pe fermierii si operatorii de aprovizionare cu alimente sa isi exprime opiniile in ceea ce priveste practicile comerciale neloiale, folosind sondajul lansat de Comisia Europeana. Acesta este…

Comisia Europeana ii invita pe fermieri sa devoaleze practicile comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu alimente

22:40, 28.02.2024 - Comisia Europeana ii invita pe fermieri și pe toți operatorii din lanțul de aprovizionare cu alimente sa iși impartașeasca opiniile cu privire la experiențele lor legate de practicile comerciale neloiale. Un sondaj care vizeaza in mod specific fermierii și micii furnizori din UE care iși desfașoara…

Comunicat Mircea Hava: Publicitatea politica va trebui sa fie clar etichetata. Noi reguli europene in campania electorala (P)

19:26, 28.02.2024 - Comunicat Mircea Hava: Publicitatea politica va trebui sa fie clar etichetata. Noi reguli europene in campania electorala (P) Nu poți decat sa apreciezi masurile care vin sa faca puțina “curațenie” intr-un domeniu care are atatea implicații pentru fiecare țara din UE. Politica, iar campaniile electorale…

Comisia Europeana impune reguli stricte privind etichetarea mierii

16:10, 16.02.2024 - O noua legislație europeana va impune ca borcanele de miere scoase la comercializare sa fie etichetate clar cu tara de origine. Statele membre vor avea 18 luni pentru a transpune noile dispozitii in legislatia nationala si inca 6 luni pentru armonizarea in intreaga Uniune. Conform reglementarilor, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?