Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reguli noi pentru protejarea agricultorilor în lanţul de aprovizionare cu alimente

Publicat:

Publicate saptamana trecuta in jurnalul oficial, noile reguli acopera produsele agricole si alimentare comercializate in cadrul in cadrul lantului de aprovizionare cu alimente. Pentru prima data, vor fi interzise in UE pana la 16 practici comerciale neloiale impuse in mod unilateral de un partener comercial.

Practicile comerciale neloiale care urmeaza a fi interzise sunt platile intarziate in cazul produselor perisabile, anularile in ultimul minut ale comenzilor, modificarile unilaterale sau retroactive ale contractelor si obligarea furnizorului la plata produselor irosite. Alte practici…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Fenomenul "shrinkflation" ia amploare: Coreea de Sud va amenda producatorii de alimente care nu anunța consumatorii daca au redus cantitatea produselor

06:35, 06.05.2024 - Autoritatea pentru concurenta din Coreea de Sud (FTC) a anuntat ca producatorii si distribuitorii de alimente vor fi obligati sa ii instiinteze pe cumparatori daca au redus dimensiunea produselor lor, in caz contrar urmand sa fie amendati cu pana la 10...

Atenție la produsele procurate pentru masa de Paște: Ce recomanda ANSA

09:16, 30.04.2024 - In perioada premergatoare sarbatorilor de Paști, Agenția Naționala pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționeaza consumatorii despre riscul comercializarii produselor alimentare neconforme, in locuri neautorizate.Astfel, ANSA recomanda oamenilor sa fie vigilenți, sa ceara de la operatorii economici…

PE va vota pactul UE privind migrația. Statele vor trebui sa primeasca solicitanți de azil sau sa ajute țarile aflate sub presiune

10:15, 08.04.2024 - Reforma ampla a politicii europene privind migratia, care inaspreste controlul asupra sosirii migrantilor in Uniunea Europeana si prevede un sistem de solidaritate intre statele membre in primirea solicitantilor de azil, este supusa miercuri votului final al eurodeputatilor, noteaza luni AFP, preluata…

Revoluție in prețuri: Ce alimente se vor ieftini dupa adoptarea legii risipei alimentare

12:05, 16.03.2024 - Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care obliga magazinele sa acorde reduceri la produsele alimentare aproape de data de expirare. In cazul in care aceste produse nu mai pot fi consumate de oameni, acestea vor trebui donate catre adaposturi pentru animale.Legea iși propune sa diminueze fenomenul…

Țarile UE s-au imparțit in doua tabere 'pentru' și 'impotriva' energiei nucleare. Cu cine s-a aliat Romania

00:00, 07.03.2024 - Statele membre ale UE au poziții divergente cu privire la energia nucleara: o tabara, condusa de Franța, insista pentru promovarea tehnologiei, iar cealalta, condusa de Germania și Austria, susține in schimb ca sursele de energie regenerabila (SRE) ar trebui sa fie prioritare, transmite Reuters, conform…

Sondaj lansat de Comisia Europeana: Fermierii si operatorii din lantul de aprovizionare cu alimente pot sa isi exprime opiniile in ceea ce priveste practicile comerciale neloiale, pana la 15 martie

15:05, 04.03.2024 - Eurodeputatul Dan Motreanu, membru al Comisiei pentru dezvoltare regionala din Parlamentul European, ii invita pe fermierii si operatorii de aprovizionare cu alimente sa isi exprime opiniile in ceea ce priveste practicile comerciale neloiale, folosind sondajul lansat de Comisia Europeana. Acesta este…

Comisia Europeana ii invita pe fermieri sa devoaleze practicile comerciale neloiale din lanțul de aprovizionare cu alimente

22:40, 28.02.2024 - Comisia Europeana ii invita pe fermieri și pe toți operatorii din lanțul de aprovizionare cu alimente sa iși impartașeasca opiniile cu privire la experiențele lor legate de practicile comerciale neloiale. Un sondaj care vizeaza in mod specific fermierii și micii furnizori din UE care iși desfașoara…

Comisia Europeana impune reguli stricte privind etichetarea mierii

16:10, 16.02.2024 - O noua legislație europeana va impune ca borcanele de miere scoase la comercializare sa fie etichetate clar cu tara de origine. Statele membre vor avea 18 luni pentru a transpune noile dispozitii in legislatia nationala si inca 6 luni pentru armonizarea in intreaga Uniune. Conform reglementarilor, in…


Ce parere ai despre aceasta stire?