Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poeziile lui Corneliu Coposu, compuse în cei 17 ani de închisori comuniste, expuse la Alba Iulia

Publicat:
Poeziile lui Corneliu Coposu, compuse în cei 17 ani de închisori comuniste, expuse la Alba Iulia

Muzeul Național al Unirii din gazduiește incepand de vineri, 5 aprilie, o expoziție cu peste 150 de poezii, compuse in inchisorile comuniste de personalitați precum , , și transcrise dupa ieșirea din penitenciar, a relatat Agerpres.„Avem peste 150 de poezii selectate din memorialistica, din reviste si mai ales din antologii ale poeziilor de detentie. Ele au inceput sa fie publicate inainte de 1990 in strainatate si dupa 1990 in 5 volume principale, „Poeti dupa gratii”, cuprinse in astfel de culegeri. Majoritatea sunt poezii memorate, compuse

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

10-12 mai: Sunteți așteptați la Targul de cArte Alba Transilvana. PROGRAMUL evenimentului!

13:01, 23.04.2024 - Trei zile și 58 de lansari de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe și mai mult de 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristica, dezvoltare personala, business, spiritualitate, hobby, carți pentru copii sau volume de specialitate se vor regasi la cea de-a 15-a…

Alba Iulia va gazdui cea de-a XVII-a ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori

11:01, 11.04.2024 - Sambata, 13 aprilie 2024, de la ora 11:00, Alba Iulia va gazdui cea de-a XVII-a ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori. Colocviul, care in acest an se desfașoara sub deviza „A citi, a scrie”, va reuni tineri creatori de literatura din toata țara și trei conferințe susținute de scriitorii Ovidiu Pecican,…

Simpozion Național de Martirologie la Alba Iulia și Aiud. Ipostaze ale represiunii politice

22:00, 02.04.2024 - Simpozion Național de Martirologie la Alba Iulia și Aiud. Ipostaze ale represiunii politice In perioada 5-7 aprilie 2024, va avea loc ediția a X-a a Simpozionului Național de Martirologie, sub genericul „Memorie și rezistența. Ipostaze ale represiunii politice in Romania contemporana”. Evenimentul este…

Cum a fost urmarit de comuniști pana la moarte un industriaș din Romania interbelica. Securitatea i-a cautat in van timp de patru decenii surse de venit ascunse

16:05, 24.03.2024 - Industriașii romani ramași in țara dupa Al Doilea Razboi Mondial au devenit „dușmanii poporului” in noul regim totalitar instalat. Averile le-au fost confiscate, iar mulți au fost trimiși abuziv la inchisoare. Supraviețuitorii au fost haituiți toata viața. Un dosar de urmarire facut public de Consiliul…

Cea mai mare imbratisare din lume a avut loc in Romania. Traian Basescu a participat si el

09:41, 06.03.2024 - Majoritatea dintre noi am auzit de „Guiness Book of Records” (Cartea Recordurilor), iar in aceast carte Romania figureaza cu cel puțin 24 de recorduri mondiale, printre care și cea mai mare imbratisare din lume. Evenimentul a avut loc in 2009, la Alba Iulia, și ca fapt divers, la acest moment a participat…

Care este cea mai bogat sat din Romania! Puțini au auzit de bogațiile de acolo - FOTO

09:10, 23.02.2024 - Cel mai prosper sat din Romania este situat in Ardeal, dar puțini oameni din restul țarii au auzit despre el. Majoritatea locuitorilor sai au ales sa lucreze in strainatate, insa raman atașați de radacinile lor.Aceasta este satul considerat cel mai bogat din Romania: Certeze, situat in județul Satu…

Investiții de 20 de miliarde de euro in infrastructura de transport din Romania. De cand se intampla asta

17:45, 16.02.2024 - Romania va beneficia de investiții de 20 de miliarde de euro in infrastructura de transport, pana in anul 2030. Cel care a vorbit despre asta a fost chiar premierul Marcel Ciolacu, care a spus și cum vor distribuiți banii. Astfel, am aflat ca din cei 20 de miliarde de euro, 13 miliarde vor fi investiți…

Programul E-patrimoniu: 45 de milioane de euro pentru digitalizare

09:01, 04.02.2024 - Ministerul Culturii a lansat programul E-patrimoniu, o inițiativa care presupune o investiție de 45 de milioane de euro și reprezinta „efortul național de digitalizare a patrimoniului cultural imobil al Romaniei„. Anunțul a fost facut de catre ministrul Culturii, Raluca Turcan, sambata, la Alba Iulia,…


Ce parere ai despre aceasta stire?