Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O mutaţie genetică determină maladia Alzheimer? Ce au descoperit cercetătorii studiind creierul pacienţilor

Publicat:

Cercetarea desfasurata la Universitatea de Stat din Arizona si de la Institutul pentru Cercetari in a fost publicata in jurnalul stintific „“, potrivit agerpres.ro. Mutatia unei gene numita ankirina 1 – ANK1- a fost observata in trei tipuri de celule specifice — microgliale, astrocite si neuroni hipocampali din creierul pacientilor cu boala Alzheimer. Mutatia a fost descoperita utilizand o metoda de izolare celulara de mare precizie. Cercetatorii au stabilit ca alterarea expresiei genice isi are originea in microglia, un tip de celula imunitara ce se gaseste…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?