Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Limba islandeză, pe cale de dispariție dintr-un motiv neașteptat

Publicat:

Lingviștii avertizeaza ca limba islandeza este pe cale sa dispara și asta dintr-un motiv neașteptat: smartphone-urile, frigiderele și celelalte dispozitive inteligente din jurul nostru nu o ”vorbesc”, astfel ca micuța națiune de 400.000 de locuitori folosește tot mai mult engleza. Un alt motiv il constituie prevalența limbii engleze in sectorul turistic din Islanda, scrie . , profesor de economie la Universitatea din Islanda, compara fenomenul cu ”migrația creierelor” din orașe catre metropole. Acesta spune ca problema este accentuata de faptul ca dispozitive ca smartphone-urile,…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Premiile municipiului Bistrița, decernate celor aproape 100 de bistrițeni care au atras remarcabil atenția asupra Bistriței, in 2023

12:11, 19.04.2024 - Aproape 100 de bistrițeni care s-au facut remarcați in 2023 și au atras atenția intr-un mod remarcabil asurpa orașului și comunitații au fost distinși, la Palatul Culturii, cu Premiile municipiului Bistrita 2023. Intre aceștia – elevii care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri școlare,…

Salajul, inclus intr-un program pilot pentru depistarea tulburarilor metabolice la nou-nascuți

11:45, 16.04.2024 - Președinta Alianței Naționale pentru Boli Rare din Romania (ANBR), Dorica Dan, a anunțat ca Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda si ANBR, a finalizat proiectul pilot de screening neonatal extins „METABOMS”. Prin…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Samsung aduce Galaxy AI la peste 100 de milioane de dispozitive mobile

08:30, 01.04.2024 - Samsung a inceput sa integreze solutiile de inteligenta artificiala de sub egida Galaxy AI pe unele din smartphone-urile de top lansate anul trecut, smartphone-uri care insumeaza mai bine de 100 de milioane de utilizatori, conform news.ro. Asa cum a promis in urma cu cateva luni, cand a lansat noua…

„Impartașim același vis“, un spectacol unic la Scoala Pittner

09:10, 28.03.2024 - RESITA – La sfarsitul acestei saptamani, Scoala Pittner va gazdui o interesanta reprezentatie artistica sustinuta de artista islandeza Thora Karlsdottir, alaturi de o serie de artisti si muzicieni resiteni! In plin proces de restaurare si reabilitare, Scoala Pittner incepe de pe acum sa gazduiasca evenimente…

De ce nu vorbesc ungurii romanește. „E un mit, o prejudecata sa credem ca nu doresc sa invețe limba”

19:50, 27.02.2024 - Concluzia unei dezbateri organizate la Cluj-Napoca in privința ungurilor din Romania care nu ar vrea sa vorbeasca romanește este ca, in realitate, acest lucru e doar un mit și ca sunt zone unde singura tangența a maghiarilor cu romana este in școala, iar aici lucrurile trebuie imbunatațite.

Peste 100 de elevi au participat la pregatirea pentru Bacalaureat oferita de Universitatea „Vasile Alecsandri”

13:40, 26.02.2024 - Incepand cu acest weekend, tinerii din anii terminali s-au inscris la sesiunile gratuite de pregatire, concentrate pe disciplinele Matematica și Limba și literatura romana. In cadrul acestor cursuri intensive, susținute de cadre didactice specializate, elevii au avut oportunitatea sa parcurga variantele…

Un dulce miros de moarte, de Guillermo Arriaga, prezentata de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 26 FEBRUARIE 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

09:31, 23.02.2024 - In prima secvența audio pe care o postam, povestim despre imaginea țiganilor in literatura romana și universala, iar cel care ne vorbește este regretatul prof. univ., dr. in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”…


Ce parere ai despre aceasta stire?