Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legăturile temuţilor vikingi cu românii. Cum a fost ucis şi jefuit un negustor scandinav de războinicii din Moldova

Publicat:

Vikingii erau temutii razboinici ai nordului. Mai precis din Peninsula Scandinava si din Iutlanda, adica din tarile de astazi ale Norvegiei, Danemarcei, Suediei dar si a altor insule din . Incepand cu secolul al VIII lea din motive diverse, demografice,politice, economice au inceput un atac sustinut asupra intregii Europe.    Vikingii erau deopotriva exploratori,calatori,negustori si razboinici de temut. Priceperea lor militara dar si groaza pe care au bagat-o in sufletele popoarelor europene a fost mereu rezumata prin celebra rugaciune intonata in fiecare biserica din zona…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Confidentul lui Putin spune ca daca Trump caștiga alegerile in SUA, atunci Ungaria va lua Transilvania, iar Croația va fi imparțita cu Serbia

19:15, 07.05.2024 - Mihail Khazin, un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de știri Sputnik din Rusia, prezice ca o serie neașteptata de evenimente ar putea precipita o schimbare semnificativa a granițelor europene, scrie DailyNewsHungary.com.Conform lui Khazin, prabușirea Uniunii Europene…

Viorel Panait, director general Comvex SA, interviu in Die Welt: „Implementam un program de creștere cu 25%”

21:00, 01.05.2024 - Terminalul COMVEX este lider de piața, specializat in manipularea, depozitarea și transbordarea de minereuri solide in vrac precum minereuri de fier, carbune, cocs, cereale, bauxita, operate dintr-o unitate moderna și complet echipata situata in Portul Constanța. Funcționand in Portul Constanța din…

Cum se vede din avion norul cu nisip saharian deasupra Moldovei 

16:05, 24.04.2024 - Pe internet a aparut un filmuleț interesant, in care putem vedea cum arata din avion nisipul din Sahara deasupra Moldovei. De menționat ca masa de aer, saturata cu nisip și praf din Sahara, vine din sud-estul Europei, iar de miercuri dimineața acest nisip a acoperit intreg teritoriul Moldovei, iar aceasta…

Institutul pentru Studiul Razboiului: Kremlinul incearca sa destabilizeze Republica Moldova

09:01, 09.04.2024 - Kremlinul incearca sa foloseasca actori pro-ruși din Republica Moldova pentru a destabiliza democrația și societatea moldoveneasca, a transmis Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW).Potrivit ISW, in acest fel, Rusia vrea sa impiedice Moldova sa intre in Uniunea Europeana sau chiar sa iși justifice…

Marea Caspica nu prea este mare, ci lac. Aceasta clasificare aparent neimportanta are de fapt consecințe geopolitice profunde

09:51, 24.03.2024 - Deși Marea Caspica deține titlul de cea mai vasta intindere de apa interioara de pe glob, particularitațile sale unice au starnit dezbateri asupra clasificarii corecte ca mare sau ca un lac uriaș. Aceasta distincție, care ar putea parea la prima vedere lipsita de importanța, are de fapt consecințe geopolitice…

In Europa se gasește cel mai ciudat stat: are propriul steag, imn și chiar moneda, insa nimeni nu locuiește acolo

07:30, 20.03.2024 - In peisajul complex al Europei, exista unele locuri care iși pastreaza un caracter distinct, fiind cunoscute pentru particularitațile lor unice. Printre acestea se numara și Gornja Siga, cunoscuta sub numele de Liberland, un teritoriu mic situat pe valea fluviului Dunarea, intre Croația și Serbia. Cu…

Urmatoarea ținta europeana a Rusiei: Moldova

08:21, 04.03.2024 - Kremlinul incita regiunea separatista Transnistria. Soldații ucraineni protejeaza restul Europei ținand frontul contra Rusiei, iar oricine crede ca Vladimir Putin se va opri dupa cucerirea Kievului ar trebui sa acorde atenție evoluțiilor de saptamana aceasta din Moldova, se spune in editorialul din…

Cand va fi gata podul de la Gradiștea, de pe ruta București-Giurgiu

13:30, 14.02.2024 - Rețeaua de cai ferate din Romania se pregatește pentru o schimbare majora, iar noul termen pentru redeschiderea circulației pe linia ferata București – Giurgiu, prin intermediul podului Gradiștea, este acum luna mai, conform estimarilor secretarului de stat in Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.…


Ce parere ai despre aceasta stire?