Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Istoria minelor din Munţii Rodnei: i-au îmbogăţit pe nobilii ardeleni şi pe domnitorii moldoveni

Publicat:

Exploatarea miniera de la Rodna, activitate care a ridicat comuna cu un peisaj ametitor chiar la rang de oras, dateaza de secole bune. Cand au inceput oamenii sa caute in inima dupa aur, argint, cupru, zinc si plumb, nimeni nu stie exact. Cert este faptul ca in timpul navalirii tatare din 1241 mai multe mine existau deja, documentele istorice prezentand distrugerea acestora de catre invadatori. Urme ale unor mine foarte vechi se gasesc pe muntii Benes si Curatel. Exploatarea miniera s-a ramificat de la Rodna in toate directiile pe un teritoriu cu o raza estimata de 40 de kilometri.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO. Schioare surprinsa de avalanșa, in Munții Rodnei. Cum a reușit sa scape cu viața

14:40, 21.04.2024 - O schioare a fost surprinsa de avalanșa, in timp ce cobora din varful Munților Rodnei. Valul de zapada a ajuns-o din urma și a fost tarata pana la poalele muntelui, dar a scapat cu viața. Imagini cu sportiva care practica schi off-pista in Muntii Rodnei si care provoaca o avalansa au fost filmate sambata…

VIDEO. Schioare acoperita de o avalanșa, in Munții Rodnei. Cum a reușit sa scape cu viața

14:35, 21.04.2024 - O schioare a fost surprinza de avalanșa, in timp ce cobora din varful Munților Rodnei. Valul de zapada a ajuns-o din urma și a fost tarata pana la poalele muntelui, dar a scapat cu viața. Imagini cu sportiva care practica schi off-pista in Muntii Rodnei si care provoaca o avalansa au fost filmate sambata…

Cat valoreaza o carte de vizita semnata de Steve Jobs

12:15, 25.03.2024 - Deși cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit acum mai bine de un deceniu, e un nume foarte bine impamantenit in memoria fanilor tehnologiei, iar obiectele semnate de el sunt in continure foarte valoroase. Dovada sta in urmatoarea știre: o carte de vizita Apple, de la inceputurile lui Jobs in companie,…

Cele 13 centrale fotovoltaice au fost instalate de Datacor Green Energy pentru Aquabis

14:35, 19.03.2024 - Datacor Green Energy a instalat pentru Aquabis cele 13 centrale fotovoltaice, in 13 dintre locațiile sale. Acestea vor produce peste 2,5 megawati cu cele 4.652 de panouri solare. Aquabis iși va produce o parte din energia electrica necesara pentru funcționare, cu ajutorul a 13 centrale fotovoltaice,…

Camera Deputatilor: Redeventele miniere obtinute din exploatarea apelor minerale pot constitui venituri la bugetele locale

14:30, 19.03.2024 - Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care redeventele miniere obtinute din activitati de exploatare a apelor minerale pot constitui venituri la bugetele locale. Proiectul vizeaza atragerea de resurse financiare la nivelul autoritatilor locale, care sa permita statiunilor…

Primaria Comunei Ceanu Mare anunța: AJUTOR DE STAT PENTRU CULTIVATORII DE TOMATE IN SPAȚII PROTEJATE

19:06, 05.03.2024 - Sprijin financiar pentru producatorii agricoli afectați de criza din Ucraina. Incepand cu 1 martie 2024, cultivatorii de tomate din Ceanu Mare care cultiva tomate in spații protejate pe o suprafața de minim 1000 mp pot solicita ajutor de stat pentru compensarea parțiala a pierderilor suferite in contextul…

Cum vede Costel Pantilimon situația lui Horațiu Moldovan: „Cine imi spune ca nu e așa, da dovada de o ipocrizie ieșita din comun”

15:30, 18.02.2024 - Costel Pantilimon (37 de ani), campion cu Manchester City in Anglia, in sezonul 2013/2014, a vorbit la Premier GSP despre transferul lui Horațiu Moldovan (26 de ani) la Atletico Madrid. Fostul portar al „cetațenilor” crede ca Moldovan nu avea locul de titular asigurat la niciuna dintre echipele interesate…

Personajul misterios din istoria romanilor, aliat al bizantinilor. Era dovada existenței valahilor in Dobogrea acum un mileniu

07:05, 16.02.2024 - Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria romanilor a trait in urma cu aproape 1.000 de ani in Dobrogea. Se numea Pudila și a fost menționat in cronici ca un aliat de incredere al bizantinilor, fiind și una dintre dovezile prezenței romanilor in zona Marii Negre.


Ce parere ai despre aceasta stire?