Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce TREBUIE să laşi o cană de apă pe masă în noaptea de Ajun. Obicei din străbuni

Publicat:

Tradiția populara spune ca ajunul Craciunului este o sarbatoare patronata de moș Ajun, fratele geaman al lui Moș Craciun. El ar fi fost cel care a prouncit sa se dea flacailro colaci, sa se umble cu colindatul și sa li se daruiasca florinți de la parinți.

Legenda mai spune ca, inainte sa-l nasca pe Mantuitor, s-a dus la moș Ajun, dar acesta, considerandu-se prea sarac sa o ajute, a trimis-o la Moș Craciun, fratele sau mai bogat. Aici, Fecioara l-a nascut pe Iisus in staulul al carui stapan era moș Craciun.

MESAJE DE CRACIUN 2017: Felicitari de Craciun pentru familie,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Paște 2024. De ce ”se ia lumina” in noaptea de Inviere. Semnificația pentru credincioși și tradiția mai puțin cunoscuta

21:05, 04.05.2024 - Paște 2024. De ce ”se ia lumina” in noaptea de Inviere. Semnificația pentru credincioși și tradiția mai puțin cunoscuta Paște 2024. In aceasta noapte, credincioșii merg la biserica, la slujba de Inviere. Este un moment important, dupa postul lung și perioada de rugaciune, in care celebreaza Invierea…

De ce se da MOBILA de pomana la parastasul de 40 de zile? Ce spune tradiția bisericeasca și ce spun tradițiile

19:15, 26.04.2024 - Parastasul de 40 de zile dupa moarte, numit si parastas de 6 saptamani, are o mare insemnatate in tradiția creștina, fiind asociat cu perioada care a trecut din momentul morții lui Iisus pana la Inalțarea Sa la Ceruri.Altfel spus, este momentul in care sufletul defunctului se inalța la Ceruri, alaturi…

Cand se vopsesc ouale de Paste. Greseala pe care gospodinele o fac an de an

10:50, 18.04.2024 - Folclorul conserva mai multe legende crestine care explica de ce se inrosesc ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului. Una dintre ele relateaza ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea s-au inrosit de…

Zeci de elevi și profesori ai ajuns la spital – Situație grava la Liceul CD Loga

13:11, 03.04.2024 - Zeci de elevi si profesori de la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara au ajuns la spitale din Timisoara, cu simpatome de intoxicatie. Nu se cunoaste deocamdata cauza, dar se știe ca liceul nu are cantina, nu este racordat la rețeaua de gaze naturale si nici nu a fost facuta recent vreo dezinsectie…

Primarul Cristian Gentea, mesaj de Buna Vestire

11:30, 25.03.2024 - ’’Celebram astazi, 25 martie, Buna Vestire, prima sarbatoare confirmata in documente, dintre cele inchinate Maicii Domnului, momentul in care se implinește promisiunea Creatorului de a trimite un Mantuitor omenirii! Sarbatoarea Bunei Vestiri este și ziua in care este celebrata Ziua Politiei Romane.…

Sarbatoarea de Buna Vestire sau ziua cucului, așa cum este cunoscuta in popor. Care e semnificația acestei zile deosebite și ce spune tradiția ca trebuie sa faci

07:25, 25.03.2024 -  Sarbatoarea Bunei Vestiri, denumita popular Blagovestenie, aminteste de ziua in care Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Fecioarei Maria ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Ea a fost fixata in ziua de 25 martie, cu noua luni inainte de Nasterea Domnului, 25 decembrie.Buna Vestire este cea dintai sarbatoare…

Cea mai cunoscuta și iubita icoana facatoare de minuni din lumea ortodoxa va ajunge in Romania

16:56, 05.03.2024 - Icoana la care se vor ruga credincioșii din eparhia Tulcii are dimensiuni aproape la fel ca cea originala, respectiv 120 de cm inalțime și 90 de cm lațime, 60 de kg, fiind imbracata in argint, așa cum este și cea ramasa in Vatoped.Copiile icoanei Maicii Domnului Paramythia sunt facatoare de minuni intocmai…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo


Ce parere ai despre aceasta stire?