Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum sa te lasi de fumat in numai 15 minute. Metoda revolutionara descoperita de cercetatori

Publicat:

Oamenii de stiinta de la of au descoperit metoda prin care sa inlaturi pofta de a fuma in doar 15 minute, potrivit apropotv.ro.

Specialistii au folosit stimularea magnetica a neuronilor din creierele unor fumatori pentru a taia temporar dorinta de a fuma.

Procedura poarta numele de simulare magnetica transcraniana si este deja utilizata in tratarea depresiei si prescrisa ca tratament pentru adultii care sufera de ADND, sau pentru cei care nu se pot opri din spus minciuni.

In urma unui experiment la care au participat 16 persoane…

Citeste articolul mai departe pe bzc.ro…  

Sursa articol: bzc.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire revoluționara: lumina poate imbunatați enorm memoria magnetica a computerelor

20:06, 24.04.2024 - Fiecare computer are nevoie de o memorie cu acces aleatoriu (RAM) pentru stocarea temporara a sistemului de operare. Exista multe modalitați de a satisface aceasta necesitate. Una dintre cele mai avansate metode este memoria magnetorezistiva, care este atat ultra-rapida, cat și non-volatila, ceea ce…

VIDEO | Au aparut dovezi clare ca exista o planeta ascunsa in sistemul nostru solar: Ce spun specialiștii

15:55, 20.04.2024 - Oamenii de știința spun ca au gasit noi dovezi ca exista o planeta ascunsa in sistemul nostru solar.De ani de zile, unii astronomi au sugerat ca un comportament neobișnuit la marginea sistemului nostru solar este cel mai bine explicat de o alta planeta nedescoperita.

Medic: Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare

11:45, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale – fie ca este vorba despre odihna, plimbari in natura,…

Descoperire revoluționara facuta de cercetatori: O singura doza dintr-o noua clasa de antibiotice a tratat infecțiile din sange in doar 4 ore

00:11, 14.04.2024 - Rezistenta la antimicrobiene (RAM) reprezinta una dintre cele mai importante amenintari la adresa sanatatii publice si a asistentei medicale moderne. Acum, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate complet noua de a anihila infectiile bacteriene rezistente la medicamente, scrie news.ro.

Creatura infricoșatoare, cu ochi masivi asemanatori unui șobolan, descoperita in adancurile oceanului

06:05, 02.04.2024 - Specialiștii de la Pacific Shark Research Center (PSRC) au facut publica descoperirea unei specii de rechini-fantoma cu totul remarcabila. Aceasta creatura, cunoscuta sub numele de Chimaera supapae, se remarca prin aspectul sau infricoșator și prin faptul ca iși are originile in perioada Cretacica.…

Topul pozițiilor pentru care angajatorii gasesc cel mai greu candidați: inginerii din construcții, oamenii de vanzari, contabilii și inginerii din producție sunt specialiștii cel mai greu de recrutat. Inchiderea unei poziții poate dura intre o luna și 5 l

16:15, 13.03.2024 - Specialiștii continua sa fie categoria de candidați cel mai greu de recrutat, in special in domenii precum construcții, financiar – contabil sau producție, acolo unde, in general, angajatorii se confrunta cu un deficit de talente. Cu cat nivelul de specializare este mai nișat, cu atat timpul necesar…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

15:36, 28.02.2024 - Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul…


Ce parere ai despre aceasta stire?