Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum au aflat pionerii sovietici despre Burebista, Viteazul și Ștefan cel Mare

Publicat:

Interviu realizat de Alexandru Mîța, președinte al Asociatiei de , Diplomatica, Economica, Culturala si Educationala cu Rusia si din România.

Reporter: Sa încercam o foarte necesara proiectie în timp, acum mai bine de 28 de ani în urma. De unde, cum si împreuna cu cine, marea pasiune pentru limba rusa si pentru scris?

Gabriel Lavrincic: Totul a început de la bunicul meu, Petru Juca, ostas în al doilea , care a ajuns prizonier în lagarele din URSS unde a facut cunostinta cu limba…

Citeste articolul mai departe pe sputnik.md…  

Sursa articol: sputnik.md


Stiri pe aceeasi tema

MAE l-a chemat pe ambasadorul Moscovei și i-a transmis un protest. Rusia nu restituie Tezaurul ci pretinde ca Romania ii datoreaza 4 miliarde de dolari

15:30, 17.03.2024 - Rusia nu admite ca ar avea de restituit Tezaurul Romaniei, așa cum a confirmat inclusiv Parlamentul European, ci pretinde ca Romania ar avea de platit Rusiei circa patru miliarde de dolari, drept “reparații” pentru faptul ca Romania a luptat impotriva URSS in cel de-al doilea Razboi Mondial. Ministerul…

Rusia, despre intenția Romaniei de a-și recupera tezaurul

11:10, 15.03.2024 - Romania, care cere sa i se restituie tezaurul, vrea sa-si rezolve problemele economice pe seama Rusiei, a scris purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe Telegram. Romania incearca sa puna pe umerii Rusiei “datoriile sale fantoma” vechi de un secol, ca sa amelioreze starea…

Opt țari din UE, inclusiv Romania, cer noi sanctiuni contra Rusiei dupa moartea lui Aleksei Navalnii

08:25, 01.03.2024 - Opt state membre ale UE, respectiv Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Suedia, au cerut noi sanctiuni impotriva Rusiei dupa moartea opozantului Aleksei Navalnii, relateaza joi agentia EFE. Citește și: Returnarea tezaurului Romaniei furat de Rusia, pe agenda Parlamentului…

Ambasadorul Marii Britanii la București: Romania face o treaba excelenta crescand bugetul Apararii la 2,5% din PIB. E aliatul nostru cheie pentru protejarea flancului sud-estic

10:41, 18.02.2024 - Romania si Marea Britanie au o relatie foarte puternica pe plan bilateral in materie de aparare, iar Londra ia in considerare sa participe la coalitia recent infiintata in Marea Neagra intre Romania, Turcia si Bulgaria pentru deminarea apelor, a spus ambasadorul britanic, care si-a inceput recent misiunea…

Ambasadorul Marii Britanii la București: Romania face o treaba excelenta crescand bugetul Apararii la 2,5% din PIB. E aliatul nostru cheie pentru protejarea flancului sud-estic

13:40, 16.02.2024 - Romania si Marea Britanie au o relatie foarte puternica pe plan bilateral in materie de aparare, iar Londra ia in considerare sa participe la coalitia recent infiintata in Marea Neagra intre Romania, Turcia si Bulgaria pentru deminarea apelor, a spus ambasadorul britanic, care si-a inceput recent misiunea…

Explozibili trimiși din Ucraina catre Rusia, transportați prin Romania, depistați in Georgia

08:30, 06.02.2024 - Agentia de securitate interna a tarii din Caucazul de Nord sustine ca explozibilii erau ascunsi intr-un transport de baterii auto care a intrat in Georgia in ianuarie. Pe cale terestra, venind din Ucraina, via Romania, Bulgaria si Turcia, incarcatura fiind confiscata la granita Georgiei cu Rusia.Intr-un…

Explozibili trimiși din Ucraina catre Rusia, transportați prin Romania, depistați in Georgia

16:15, 05.02.2024 - Agentia de securitate interna a tarii din Caucazul de Nord sustine ca explozibilii erau ascunsi intr-un transport de baterii auto care a intrat in Georgia in ianuarie. Pe cale terestra, venind din Ucraina, via Romania, Bulgaria si Turcia, incarcatura fiind confiscata la granita Georgiei cu Rusia.Intr-un…

Peste 6% din dosarele in ­asteptare la CEDO sunt plangeri venite din tara noastra

00:21, 29.01.2024 - Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a emis anul trecut 1.014 hotarari, cu 13% mai putine fata de 2022, in timp ce 68.450 de dosare erau in asteptare, fata de cele 74.650 de la sfarsitul anului 2022, a declarat presedinta CEDO, Siofra O’Leary, potrivit agentiei EFE, preluata de Agerpres. Vorbind…


Ce parere ai despre aceasta stire?