Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afecteaza hipertensiunea si stresul fiziologic sanatatea inimii?

Publicat:

Stresul asupra inimii cauzat de exercitiile fizice este considerat sanatos. Cu toate acestea, stresul cauzat de hipertensiunea arteriala este daunator pentru inima. De ce?   Cercetatorii de la Centrul pentru Cercetare a (DZHK) impreuna cu oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar Heidelberg au vrut sa testeze aceste diferente in ceea ce priveste efectele stresului fiziologic asupra inimii si insuficienta cardiaca in functie de tipul de stres. Rezultatele lor au fost publicate recent in revista de specialitate "", scrie dzhk.de.

Citeste articolul mai departe pe sighet-online.ro…  

Sursa articol: sighet-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conflicte intre vecini intr-un bloc cu locuințe sociale din Cluj: „Noii locatari polueaza cu fum/Ne afecteaza confortul și sanatatea”

16:16, 08.04.2024 - Sunt conflicte intre vecini intr-un bloc cu locuințe sociale, inchiriate de la Primarie, situat in cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Locatarii unui apartament se plang ca vecinii, mutați recent in blocul lor, fumeaza intens și acest lucru le afecteaza negativ calitatea vieții. „Plangere privind…

57% dintre firme au o strategie de marketing, dar doar 23% implementeaza cel puțin jumatate din planurile anuale

13:35, 28.03.2024 - Rezultatele studiului „Importanța mediului online pentru dezvoltarea companiilor din Romania” Agenția de marketing KLAIN anunța rezultatele studiului „Importanța mediului online pentru dezvoltarea companiilor din Romania”, desfașurat in colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Centrul de Cercetare…

Cercetatorii au identificat patru modele majore de somn. Cum ne afecteaza acestea sanatatea pe termen lung

17:20, 16.03.2024 - Un studiu realizat de cercetatorii de la Penn State University a identificat 4 modele majore de somn și a demonstrat impactul semnificativ al somnului deficitar asupra sanatații, pe termen lung, scrie Mediafax. Cercetatorii au analizat datele de la 3.700 de participanți, notand obiceiurile lor de…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?