Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană face economie: Dacă reintroduce controalele la graniţe pierde anual 1,8 miliarde de euro

Publicat:

Estimarea a fost inclusa in cele mai recente previziuni economice prezentate de executivul comunitar, un raport de 200 de pagini.

''Costurile reintroducerii permanente și mai sistematice a controalelor frontaliere ar fi semnificative pentru lucratorii transfrontalieri și calatori, pentru transportul rutier și administrația publica și ar ajunge intre 5 și 18 miliarde euro pe an'', menționeaza raportul Comisiei.

Reintroducerea controalelor frontaliere in interiorul UE ar avea ca rezultate imediate intarzieri la livrarea transporturilor cargo și creșterea timpului petrecut in…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

A fost publicata harta salariilor din Europa. Locul rușinos pe care se afla Romania

13:35, 15.04.2024 - Harta realizata de Visual Capitalist , care prezinta salariul mediu orar in euro pentru fiecare țara europeana, ofera o imagine vizuala și cuprinzatoare a modului in care salariile variaza in regiune.Conform datelor prezentate de specialiști, Luxemburg este raiul angajaților europeni, cu cel mai mare…

Cancelarul german Scholz, la București: 'Este bine ca Romania este de partea noastra. Suntem cu totii o Europa unita'

18:05, 06.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz a declarat ca partidul social-democrat din Germania a sustinut intotdeauna accesul Romaniei la zona Schengen si saluta aderarea partiala a tarii noastre la acest spatiu. Nu exista state membre ale Uniunii Europene „de prima clasa sau de a doua clasa. Suntem cu totii o Europa…

Cadoul cancelarului Scholz pentru Marcel Ciolacu. „E timpul Romaniei sa inscrie!”

16:50, 06.04.2024 - Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a intalnit, sambata, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat in vizita in Romania, care i-a facut cadou mingea oficiala de la Euro 2024, la care va participa și naționala de fotbal a Romaniei. Momentul a fost prezentat pe Facebook de premierul…

Cancelarul german Olaf Scholz vine azi in Romania. Programul vizitei și temele discuțiilor

07:25, 06.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz vine astazi, 6 aprilie, in Romania, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu și va participa la intalnirea liderilor Partidului Socialistilor Europeni, transmite agenția News.ro, care citeaza cancelaria germana.Discutiile dintre Olaf Scholz și Marcel Ciolacu se vor…

New York Times: Ucraina nu va fi invitata sa adere la NATO la summitul de la Washington. Propunerile lui Jens Stoltenberg

21:00, 05.04.2024 - Ucraina nu va fi invitata sa adere la NATO cu ocazia summitului programat pe 9-11 iulie la Washington, așa cum s-a intamplat anul trecut la Vilnius, scrie publicația americana The New York Times (NYT), preluata de News.ro.Ucraina insista de ceva timp pentru obținerea unei invitații de aderare la NATO,…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…

Este anul 2025 și criza alimentara lovește Europa. Care este cel mai negru scenariu pentru care se pregatește UE

08:05, 07.03.2024 - In jur de 60 de oficiali guvernamentali și ai Uniunii Europene, experți in securitatea alimentara, reprezentanți din industrie și cațiva jurnaliști au participat luna trecuta la Bruxelles la simularea unui scenariu sumbru: situația in care Europa se va confrunta cu una dintre cele mai grave crize alimentare…

De ce continua protestele fermierilor in Europa?

07:11, 22.02.2024 - Dintre toate protestele fermierilor din Europa, cele mai dure au fost in Paris și Bruxelles. In majoritatea țarilor UE, acestea continua. Costurile mari la energie, restricțiile climatice și de mediu, concurența neloiala a produselor din Rusia și Ucraina, fara standarde de calitate, inflația, creșterea…


Ce parere ai despre aceasta stire?