Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cifre ÎNGRIJORĂTOARE. Cât a ajuns datoria publică a României

Publicat:

Cresterea produsului intern brut mentine datoria publica, in pofida cresterii nominale, la un nivel acceptabil ca raport din PIB. Romania se afla de multi ani printre tarile europene cu o rata a datoriei publice de sub 60% din PIB, prag cerut de Tratatul de la Maastricht.   Doar jumatate din cele 28 de state ale au o datorie publica mai mica de 60% din PIB. Printre ele Polonia, Slovacia, Suedia sau Cehia, iar cele mai mici niveluri ale datoriei publice le inregistreaza Estonia (8,7%), Luxemburg (22,2%) si Bulgaria, 24% din PIB, scrie RFI.   Mai multe, pe Capital.ro .

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kelemen Hunor, intrebarea zilei!

18:11, 23.04.2024 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca retragerea candidatului coalitiei PSD – PNL pentru Primaria Capitalei reprezinta o „balbaiala politica de neiertat”, situatie din care decurge intrebarea daca exista vreo strategie pentru viitorul Romaniei a coalitiei. „Este greu sa gasesti cuvinte la o…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

17:25, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Studiu: Romanii sunt cei mai generoși europeni

12:41, 06.03.2024 - Romanii sunt cei mai generoși europeni in ceea ce privește varsta pana la care considera ca tinerii ar trebui susținuți financiar de catre parinții lor, se arata intr-un sondaj realizat de un institut de stat din Ungaria in 12 țari. Romanii sunt cei mai generoși europeni atunci cand vine vorba de varsta…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Rata de deprivare materiala si sociala in randul tinerilor este de patru ori mai mare in tara noastra decat in UE

00:25, 26.02.2024 - Romania avea in 2022 cea mai ridicata rata de deprivare materiala si sociala severa in randul tinerilor (cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani) din randul statelor membre UE, de 25,4%, in conditiile in care media la nivelul blocului comunitar era de 6%, arata datele publicate la sfarșitul saptamanii…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

09:10, 17.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Un viraj brusc la dreapta: O prognoza pentru alegerile europarlamentare din 2024 (European Council in Foreign Affairs)

16:51, 03.02.2024 - Populiștii ”antieuropeni” au șanse crescute sa iasa pe primul loc in sondajele din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Slovacia, și pe locul doi și trei in Romania, Bulgaria, Finlanda, Germania, Portugalia, Letonia, Spania și Suedia, susține analiza realizata de European…

Consilierul lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu, pleaca judecator al Curții Internaționale de Justiție a ONU. Președintele l-a eliberat din funcție

16:46, 30.01.2024 - In 9 noiembrie 2023, Adunarea Generala și Consiliul de Securitate ale ONU l-au ales pe Aurescu judecator al CIJ. Romania a obținut atunci 117 voturi in Adunarea Generala, iar Rusia doar 77 de voturi. In Consiliul de Securitate, Aurescu a obținut 9 voturi, fiindu-i necesare 8.Aurescu a fost nominalizat…


Ce parere ai despre aceasta stire?