Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai bună pâine de casă. Cum obţii o coajă crocantă

Publicat:

De ce ai nevoie pentru paine de casa

500 g faina

1 sfert lingurița drojdie uscata

½ lingurița sare

400 ml apa calda

Cum se prepara painea de casa

Pui toate ingredientele intr-un bol și le amesteci cu o lingura cat sa se omogenizeze. Acoperi vasul și-l lași la temperatura camerei 18 ore, pana cand face bule compoziția.

Dai drumul la cuptor. Pui aluatul intr-o forma tapetata și-l dai la cuptor aproximativ 45 de minute. Marești focul cu 5 minute inainte ca painea sa fie gata pentru a se rumeni. Lași painea sa se racoreasca inainte sa o feliezi.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce trebuie sa faci cu 15 minute inainte sa scoti cozonacii din cuptor. Asa nu se vor arde, dar se vor coace in interior

09:35, 29.04.2024 - Mai sunt doar cateva zile pana la Paște, iar gospodinele se pregatesc sa organizeze masa pentru sarbatorile pascale. Cozonacul este desertul delicios nelipsit de pe meselor romanilor, dar pentru ca el sa iasa perfect, este musai sa știți ce trebuie facut cu 15 minute inainte sa il scoți din cuptor.…

Pulpe de pui rumenite si morcovi crocanti, la cuptor

00:31, 22.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de pui1/2 lamaie1 baton de scortisoara1 lingurita sare1 lingurita piper2 catei de usturoi1 lingurita curry1 lingura de ulei de masline1 punga magica Mode de preparare Condimentam pulpele cu sare, piper, curry, le stropim cu uleiul de masline si zeama de lamaie. Le punem apoi in…

Pogacele cu branza și unt. Rețeta pentru gustari delicioase

11:15, 11.03.2024 - Rețeta se prepara ușor, din ingrediente simple și foarte accesibile, iar pogacelele ies moi și pufoase, dar și foarte gustoase.Aceste pogacele de casa pot fi preparate și pentru pauza de masa de la birou. Sunt ideale și pentru momentele cand vin prietenii in vizita și stați la povești sau urmariți emisiunea…

Rețeta mucenici moldovenești insiropați

09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…

REȚETA: Friptura de iepure la cuptor cu bere

16:00, 05.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 caței de usturoi, 1 lingurița turmeric, 1 lingurița curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper dupa gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Intr-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amesteca totul pana…

Cantitatea potrivita de apa care se pune la o lingurita de cafea macinata. Cum sa obții o bautura ca la restaurant

19:10, 27.02.2024 - Pentru ca se numara printre bauturile cele mai consumate in intreaga lume, existe cateva sfaturi pe care trebuie sa le pui in aplicare atunci cand iți prepari cafeaua chiar la tine acasa in fiecare dimineața. Iata cantitatea potrivita de apa care se pune la o lingurita de cafea macinata! Cum sa obții…

La Iara tradiția merge mai departe! Paine facuta in casa de producatorii locali!

14:35, 18.02.2024 - Cu siguranța painea facuta in casa are un gust unic și de neegalat. Se pastreaza inca aceasta tradiție de pe vremea bunicilor și la Iara, acolo unde producatorii locali au devenit renumiți pentru acest produs. Painea batuta de la Fagetul Ierii, produsa de Liana Nemeș a devenit cunoscuta in toata zona.…

Secretul grecilor pentru feta crocanta. Se prepara in 12 minute, poți sa aduci Grecia la tine acasa

23:00, 14.02.2024 - Bucataria greceasca este una plina de surprize, cu o mulțime de preparate speciale și gustoase. Printre cele mai iubite și celebre se numara și feta in crusta crocanta, care se prepara in doar 12 minute. Iata tot ce trebuie sa știi despre cea mai interesanta gustare din Grecia. Cel mai tare preparat…


Ce parere ai despre aceasta stire?