Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sunt medicamentele biosimilare, cum se obţin ele şi cum acţionează

Publicat:

"Medicamentele biologice sunt proteine terapeutice. Se obțin prin tehnologia ADN recombinat, utilizand tehnici de inginerie genetica aplicate pe culturi de celule, acestea fiind modificate in scopul producerii proteinelor terapeutice. Fluxul de producție este extrem de complex, deoarece vorbim despre organisme vii (culturile de celule) care produc aceste medicamente. Pe scurt, gena ce codifica proteina de interes este introdusa in materialul genetic al celulelor utilizate, acestea sunt apoi cultivate, inmulțite. Ca orice organism viu, și aceste celule au nevoie de condiții speciale de supraviețuire…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce spune Andreea Raicu despre revenirea in televiziune. „Am avut foarte multe propuneri”

12:10, 20.04.2024 - Andreea Raicu a decis sa renunțe la televiziune in urma cu ceva ani și s-a concentrat pe industria modei, bucurandu-se de un succes neașteptat. Vedeta a vorbit recent despre decizia de a renunța la televiziune, dar și despre afacerile sale.Andreea a marturisit ca a fost pasionata inca de mica de haine…

Clotilde Armand vrea sa inchida locurile de joaca din Sectorul 1! Motivul halucinant invocat de edil: pe cine da vina

18:30, 02.04.2024 - Primarul celui mai bogat sector din Capitala a spus ca nu are bani suficienți pentru intreținerea spațiilor verzi, respectiv pentru intreținerea terenurilor de joaca. Din acest motiv, edilul a anunțat ca incepand de astazi, 1 aprilie, aceste terenuri de joaca vor fi inchise.  Primarița-pompier de la…

Clotilde Armand vrea sa inchida locurile de joaca din Sectorul 1! Motivul halucinant invocat de edil: pe cine da vina

12:56, 01.04.2024 - Primarul celui mai bogat sector din Capitala a spus ca nu are bani suficienți pentru intreținerea spațiilor verzi, respectiv pentru intreținerea terenurilor de joaca. Din acest motiv, edilul a anunțat ca incepand de astazi, 1 aprilie, aceste terenuri de joaca vor fi inchise.  Primarița-pompier de la…

Te-ai gandit ca o decizie iți poate schimba look-ul? Informații despre tehnica Q-FUE aici ai

13:50, 13.03.2024 - Sunt multe incercarile vieții la care suntem supuși și pe care le traversam. Uneori insa, acestea nu sunt probleme pasagere in viețile noastre, ci au o amprenta pe termen lung. Cum este cazul celor care se confrunta cu alopecie. Pierderea parului este una din marile probleme, des intalnite cu precadere…

Cele mai eficiente ceaiuri pentru subțierea sangelui. O calatorie in lumea plantelor miraculoase pentru o viața plina de vitalitate

10:35, 13.03.2024 - Desigur, echilibrul este cheia, deoarece este important sa nu impingem limita spre un sange prea subțire, care ar putea avea consecințe neplacute. Cu toate acestea, pentru persoanele care sufera de afecțiuni cardiovasculare cauzate de ingroșarea sangelui, ceaiurile pentru subțierea sangelui devin o…

Setapp: primul magazin alternativ de pe iOS vine din Ucraina

11:30, 01.03.2024 - Setapp va fi unul dintre primele magazine alternative de aplicații de pe platforma iOS. MacPaw, compania ucraineana din spatele magazinului Setapp pentru macOS in prezent, a anunțat ca pornește o versiune beta pentru iPhone in aprilie, cu acces mai rapid pentru utilizatorii care se inscriu pe o lista…

Moment istoric pentru OpenAI: noul AI Sora poate genera clipuri video realiste la comanda

12:00, 16.02.2024 - La puțin peste un an de la lansarea ChatGPT, tehnologia care a adus AI-ul in mainile tuturor, OpenAI anunța urmatorul sau produs care ar putea schimba pentru totdeauna conținutul video de orice fel. Sora este noul sau model AI care poate genera clipuri video realiste, convingatoare, pe baza unor simple…

Masuri de prevenire a cancerului. Rolul alternativelor mai puțin nocive pentru factorii de risc

12:45, 07.02.2024 - In Republica Moldova, cancerul reprezinta a doua cea mai raspandita cauza a mortalitații, iar potrivit specialiștilor, acest lucru se intampla din cauza fumatului, consumului de alcool, alimentației nesanatoase, activitații fizice limitate și a altor factori de risc. Datele statistice arata ca, in anul…


Ce parere ai despre aceasta stire?