Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este tămâia şi ce se foloseşte de fapt în ritualurile religioase în loc de răşina sfântă. Preot: „Nu am văzut tămâie adevărată de cel puţin 25 de ani“

Publicat:

Tamaia este de fapt rasina unui arbore exotic din specia Boswellia, arbore care creste in Africa si in . Arborele care da tamaia este inalt de 3-6 metri, cu flori mici, albe, si creste  prin crapaturile stancilor din munti si prin pietrisurile de la bazele colinare din vecinatatea marii.

Dupa ce este extrasa din scoarta copacilor, este uscata, iar rasina rezultata este arsa ca tamaie. Mirosul pe care il emana este total diferit de cel al rasinei de brad, de exemplu, si are proprietati curative. Colectarea se face prin crestarea scoartei copacilor, „lacrimile”…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tesla reduce prețurile unor modele in Europa, dupa ce a anunțat reduceri și in SUA

18:55, 21.04.2024 - Tesla reduce prețurile unor modele in Germania și in alte țari din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a declarat duminica un purtator de cuvant, potrivit Reuters. Masura vine in contextul in care compania a dezvaluit ca reduce prețurile in China și in Statele Unite. CITEȘTE ȘI – Tesla reduce cu 2.000…

Doua țari din Europa sunt alimentate cu energie 100% regenerabila

09:35, 18.04.2024 - Șapte țari genereaza in prezent 100% din electricitate din energie regenerabila, iar doua dintre ele se afla in Europa, scrie Euronews, care noteaza ca anul trecut a fost cel mai bun an inregistrat in ceea ce privește instalarea de noi instalații de energie eoliana. La nivel mondial au fost instalate…

Italia va avea un tren de lux numit “La Dolce Vita Orient Express”, care va circula abia din 2025, dar rezervarile incep marti, iar preturile biletelor cresc deja puternic

08:55, 02.04.2024 - Tarifele de pornire pentru o calatorie de o noapte cu trenul de lux au crescut de la 2.000 de euro (2.168 USD) de persoana, in decembrie 2022, la 2.500 de euro de persoana in noiembrie 2023. Ambele tarife au fost stabilite in timpul unei perioade de rezervare inainte de vanzare, care necesita depunerea…

Un oraș de 6,5 milioane de locuitori se ridica in mijlocul deșertului. Megaproiectul include cea mai inalta cladire din Africa

07:05, 24.03.2024 - In deșertul aflat la 50 de kilometri est de Cairo, un nou oraș se ridica. Orașul, care include deja cea mai inalta cladire din Africa și cea mai mare catedrala din Orientul Mijlociu, face parte dintr-o serie de megaproiecte grandioase ale președintelui Abdel Fattah el-Sisi menite sa dezvolte economia…

Egiptul a majorat dobanda cheie cu 6 puncte procentuale; lira egipteana a scazut la un minim record fata de dolar

07:55, 07.03.2024 - Masurile au fost menite sa faciliteze un acord cu Fondul Monetar International, care este de asteptat sa confirme extinderea pachetului sau actual de sprijin financiar de 3 miliarde de dolari pentru Egipt. Lira egipteana se tranzactiona la aproximativ 50 de unitati pentru dolar dupa anunt, de la 30,85…

Femeile din Iran care sfideaza legile privind portul obligatoriu al valului islamic, terorizate de autoritați. Cum sunt pedepsite

16:00, 06.03.2024 - Autoritațile din Iran au intețit controalele in public in privința purtarii valului islamic. Femeile care sfideaza legile sunt pedepsite aspru, fiind urmarite penal, condamnate la biciuire sau chiar la inchisoare. Mai mult, șoferițele care nu se supun regulilor au ramas fara mașini, a declarat miercuri…

Fragezirea carnii de vita. Ce trebuie sa faci inainte sa o gatești

15:15, 11.02.2024 - Oamenii consuma carne de vita de mii de ani, iar modul de preparare a evoluat semnificativ de-a lungul timpului. Fragezirea carnii de vita a fost și este un aspect important pentru a te bucura de o textura placuta și este bine sa știi ce trebuie sa faci inainte sa o gatești. Despre carnea de vita, riscuri…

Atenție la malarie! 11 cazuri in ultimele 11 luni. Recomandarile Ministerului Sanatații

12:21, 31.01.2024 - In ultimele 11 luni, in țara noastra au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie, dar nu s-au inregistrat decese din cauza acestei boli, care poate fi letala, transmite Ministerul Sanatații Este vorba despre persoane care au calatorit in zone endemice din Africa. Peste 100 de țari și teritorii din Africa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?