Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este poliartrita reumatoidă şi care sunt simptomele

Publicat:

Poliartrita reumatoida este cea mai frecventa boala reumatica de tip inflamator. Iata care sunt principalele simptome si cum poate fi
ameliorata durerea.

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna care afecteaza articulatiile mici, in special pe cele ale mainilor, provocand dureri, inflamatii, rigiditate si, in timp, pierderea mobilitatii. Aproximativ 1% din populatia generala a Romaniei (200.000 persoane) este afectata de poliartrita reumatoida, incidenta fiind de trei ori mai mare la femei, comparativ cu barbatii. Varsta medie la debut este intre 25-40 de ani. In contextul in…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazurile de demența sunt in creștere la nivel mondial. Care sunt factorii de risc?

10:15, 09.05.2024 - O criza globala de sanatate mintala se profileaza la orizont – demența. Aceasta este o afecțiune care poate fi cauzata de o serie de boli care distrug treptat celulele nervoase și deterioreaza creierul, ducand la un declin al funcțiilor cognitive, potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), transmite CNBC.…

Ai mainile umflate? Boala care se ascunde in spatele acestui simptom: cand trebuie sa mergi la medic

09:45, 08.05.2024 - O tensiune arteriala normala este mai mica de 120/80 mmHg. Orice citire mai mare decat aceasta inseamna mai mult stres asupra arterelor, ceea ce le face mai puțin elastice in timp. Acest lucru poate duce la mai puțin sange care circula prin corpul tau, provocand un atac de cord, un accident vascular…

Hartuirea in mediul online afecteaza unu din sase copii de varsta scolara, potrivit OMS

14:55, 27.03.2024 - Unu din sase scolari este afectat de hartuire in mediul online (cyberbullying), conform celui de-al doilea raport cu privire la comportamentul de sanatate al copiilor de varsta scolara (Health Behaviour in School-aged Children - HBSC), realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, potrivit DPA, cita

Cați bani cheltuiesc angajații romani pe mancare. Specialist: „Mancatul conștient este un lux”

08:40, 17.03.2024 - In contextul inflației, interesul pentru alimentația sanatoasa printre angajați este mai pronunțat ca niciodata, chiar daca acest lucru poate deveni o povara pentru bugetele lor. Potrivit unui studiu realizat in Romania, aproape jumatate dintre angajați cheltuiesc aproximativ 40% din venitul lunar pe…

1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi și nu știe. Analizele gratuite care pot diagnostica afecțiunea din timp

18:30, 14.03.2024 - 1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi, insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afecțiunea este depistata abia in stadii avansate, atrag atenția medicii. Anual, peste 37.000 de persoane ajung in spital din aceasta cauza. De anul trecut, romanii pot beneficia de un set gratuit…

Un șofer, din Oraștie, a accidentat trei persoane ce se aflau pe trecerea de pietoni

11:05, 14.03.2024 - Un barbat și doua minore, au ajuns la spital, dupa ce un șofer, de 39 de ani, a intrat pe trecerea de pietoni și i-a doborat ca pe popice. In timpul impactului, victimele traversau strada regulamentar. „La data de 13 martie 2024, in jurul orei ora 19:26, Poliția Municipiului Oraștie a fost…

Totul despre urmatoarea pandemie: boala X. Cercetator: Virusuri ingropate de zeci de mii de ani intra in scenarii de coșmar

06:35, 13.03.2024 - Directorul general al Organizației Mondiale a Sanatații (OMS) a avertizat din nou ca o noua pandemie sta la panda și ca ar trebui sa vorbim despre „cand“ va aparea, nu „daca“ va aparea. Medici romani au explicat de unde va veni virusul care va fi de 20 de ori mai mortal decat SARS-CoV-2.

Ziua Internaționala a Stomatologui, ziua in care mulțumim pentru un zambet frumos

13:20, 12.02.2024 - Ziua Internaționala a Stomatologului este celebrata anual, la data de 9 februarie, cu scopul de a promova importanța sanatații orale și a serviciilor stomatologice și pentru a incuraja oamenii sa-și imbunatațeasca sanatatea dentara și sa se protejeze.   Incepand cu anul 1984, la inițiativa Organizatiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?