Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a fost mai întâi, portocalele sau cuvântul 'portocaliu'?

Publicat:
Ce a fost mai întâi, portocalele sau cuvântul 'portocaliu'?

Poate surprinzator, fructele au fost primele. Prima data cand cuvantul "portocala" a fost documentat in limba engleza a fost in jurul sfarșitului secolului al XIV-lea d.Hr., cand a fost folosit pentru a se referi la fructe, potrivit Dicționarului online de etimologie (). Abia peste un secol mai tarziu, "orange" a fost folosit pentru a descrie o culoare.

Cuvantul a intrat in engleza medie din franceza veche și anglo-normanda "orenge". Cu toate acestea, este, de asemenea, evident ca acest cuvant are unele asemanari fonice clare cu denumirile spaniole și portugheze ale…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vrei certificare Cambridge English? Vezi unde și cand poți susține examenul, la Targoviște

15:51, 03.04.2024 - Cei care doresc sa-și certifice cunoștințele de limba engleza cu o diploma recunoscuta internațional o pot face prin examenele Cambridge. Atestatele Cambridge sunt cele mai valoroase certificate de limba engleza din lume, multe instituții și organizații din intreaga lume considerand aceasta certificare…

Autoritațile engleza fac casting pentru muzicienii stradali din Londra

00:15, 07.03.2024 - Se cauta un superstar la metroul londonez. Pentru prima data in ultimii 7 ani, autoritațile britanice acorda noi licențe pentru muzicienii stradali. Audițiile au inceput deja și peste 200 de cintareți talentați incearca sa cucereasca juriul. Cu saxofonul in fața impunatorului Big Ben. Locul e important…

De ce se saluta ardelenii cu „Servus!“ E un salut antic redescoperit și folosit de nobilimea și carturarii germani in perioada Renașterii

20:31, 04.03.2024 - „Servus”, salutul simpatic, specific Ardealului, este utilizat mai ales intre prieteni sau persoane cunoscute. Cuvantul iși regasește radacinile intr-o tradiție culturala și lingvistica antica, care astazi insa reflecta atmosfera relaxata și prietenoasa a zonei.Daca asiști la momentul intalnirii intre…

[BREAKFAST] Un barbat a folosit AI ca sa discute cu 5.000 de femei pe Tinder. Cum a ajuns sa se insoare cu una dintre ele

13:06, 13.02.2024 - Se pare ca eforturile barbatului au dat roade. Zhadan a gasit-o pe actuala sa soție, Karina Vyalshakaeva. Barbatul susține ca acesta e exemplul perfect ca inteligența artificiala e o metoda viabila in 2024 pentru a-ți gasi un partener.   Mulți cred ca cei 2 au inventat povestea pentru a atrage atenția…

Cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de 6 ori. Sigur l-ai folosit macar o data

20:30, 10.02.2024 - Poți spune care este cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de șase ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranța, macar o data in viața. Un termen inedit Limba romana este una dintre cele mai complexe […]…

Legumicultorii care au folosit substanțe periculoase in solarii, trimiși in judecata impreuna cu traficanții chimicalelor

18:40, 03.02.2024 - Articolul Legumicultorii care au folosit substanțe periculoase in solarii, trimiși in judecata impreuna cu traficanții chimicalelor se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Apar noi date in scandalul legumelor stropite cu substanțe interzise, daunatoare sanatații. Procurorii buzoieni au dispus trimiterea…

Cand a fost folosit prima oara cuvantul „robot”. Vei fi surprins! Vine din ceha si inseamna ‘munca silnica’

00:20, 31.01.2024 - Este un cuvant cu care suntem deja obișnuiți, ce descrie dispozitive pe care le folosim zi de zi. Cu toate ca pare un termen intrat recent in vocabularul oamenilor, realitatea ii va surprinde pe mulți. Afla, din randurile de mai jos, cand a fost folosit prima oara cuvantul „robot”. Vine din ceha si…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?