Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care erau obligaţiile Ţărilor Române faţă de turci în vremea lui Suleyman Magnificul?

Publicat:

Inca de la primele acorduri dintre Imperiul otoman si Tarile Romane, a fost fixat tributul colectiv, adica domnitorul se angaja sa colecteze banii de la populatie si sa ii trimita la Inalta Poarta. Din acest punct de vedere, se observa clar cum conducatorii valahi, moldoveni si ardeleni erau asimilati functionarilor otomani. Cuantumul tributului Tarilor Romane a crescut treptat de-a lungul dominatiei otomane. De obicei, cresterea tributului avea loc la urcarea pe tron a unui nou sultan sau a unui nou principe, acestia din urma incercand sa stranga sume cat mai mari de bani pentru a-si asigura…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Codul secret care se afla pe stema Romaniei. Puțini romani știu adevarul, de fapt

22:05, 08.05.2024 - Mesajul secret de pe stema RomanieiAcești doi delfini sunt adesea trecuți cu vederea, insa au o importanța și o semnificație profunda in contextul istoric și cultural al Dobrogei. Introdusa relativ tarziu, in anul 1872, stema Dobrogei este reprezentativa pentru regiunea care se invecineaza cu Marea…

Regimentele granicerești romanești din Transilvania

06:15, 17.04.2024 - In 16 aprilie 1762 au fost inființate printr-un decret imperial, semnat de imparateasa Maria Terezia, regimentele granicerești romanești. Regimentul I a avut sediul la Orlat, iar Regimentul II la Nasaud. Incepea, pentru comunitațile romanești și secuiești militarizate din Transilvania, o perioada de…

12 aprilie: Actorul Florin Zamfirescu implinește 75 de ani. In aceeași zi s-a nascut și medicul care a descoperit „sarutul vieții”

00:06, 12.04.2024 - Pe data de 12 aprilie, marele actor roman, Florin Zamfirescu, implinește onorabila varsta de 75 de ani. In istorie, in urma cu secole, Ștefan cel Mare il invingea pe Petru Aron, in batalia de la Doljesti.

Conducatorul roman care a avut cea mai lunga domnie – peste 48 de ani

09:56, 30.03.2024 - In manualele școlare vechi, Ștefan cel Mare este prezentat ca avand cea mai lunga domnie dintre toți conducatorii din Romania. Ștefan a stat in fruntea statului pentru o perioada de 47 de ani, conducand Moldova. Cu toate acestea, in istoria recenta, Regele Carol I este cel care a domnit, de fapt, cel…

In care regiune din Romania gasim, cu adevarat, cea mai buna mancare. Opinia unui bucatar de top: "Avem una dintre cele mai interesante bucatarii"

07:55, 21.03.2024 - Bucataria romaneasca este una dintre cele mai apreciate din Europa, iar acest lucru il confirma și specialiștii de la TasteAtlas! Preparatele noastre au reușit sa ajunga pe locul 4 in topul celor mai bune, in iunie 2022. La acea vreme, singurele țari care depașeau Romania la capitolul gastronomie erau…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Scandal la Zalau: statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajata?

21:30, 01.03.2024 - In orașul Zalau, un proiect de amploare a declanșat un adevarat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie dedicata lui Mihai Viteazul, un proiect evaluat la aproximativ un milion de euro. Viceprimarul Teodor Balajel a facut cunoscut ca statuia are deja autorizație de construcție…

Cantemir, domnitorul cu sange de tatar de pe tronul Moldovei

08:46, 19.02.2024 - Poate vi se pare uluitor, dar Dimitrie Cantemir, poate cel mai invațat domn din istoria Principatelor Romane (și ma refer aici la Moldova și Țara Romaneasca), are, fara dubii, obarșii tatarești. Numele insuși depune marturie in acest sens. Sa-l forfecam!


Ce parere ai despre aceasta stire?