Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Betonul care rezista la cutremure, inventat de cercetatorii canadieni

Publicat:

Betonul realizat la conține fibre polimerice, ce il fac puternic, dar in același timp și maleabil, rezistent la șocuri. Noul material poate fi aplicat pe cladiri deja existente. Un strat de 10 milimetri asigura rezistența la cutremure, afirma cercetatorii. Astfel, in loc sa se macine, materialul se curbeaza și absoarbe șocurile.

In urma testelor realizate, cercetatorii au stabilit ca materialul, aplicat in strat subțire pe pereții unei cladiri, rezista la cutremure de o magnitudine de pana la 9, precum cel care a afectat Japonia in 2011.

“Am…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Japonezii au creat primul ȘOARCE cu 2 tați. Viitorul copiilor creați doar de tați pare tot mai aproape

23:51, 27.03.2024 - „In ceea ce privește tehnologia, va fi posibil [la oameni] chiar și in 10 ani.” a precizat coordonatul KATSUHIKO HAYASHI.Cercetatorii de la Universitatea Osaka din Japonia au anunțat ca au reușit sa creeze pui de șoarece din ADN-ul a doi tați și nu numai ca acești pui au supraviețuit pana la varsta…

Mircea Cartarescu, piesa Macarena și povești despre mahalagiii vechi și noi, in primele episoade video ale podcastului „Cronicari Digitali”

10:11, 16.03.2024 - Din 14 martie, pe YouTube, un nou sezon al podcastului „Cronicari Digitali”  Podcastul „Cronicari Digitali” intra de joi și pe video și poate fi urmarit pe YouTube. Cladiri cu arhitectura de poveste sunt studiourile care gazduiesc podcastul. Mircea Cartarescu a spus pas la ecranizarile carților sale,…

Un student la UBC face naveta la facultate cu avionul. Motivul: așa economisește bani

16:41, 02.03.2024 - Un student la Universitatea British Columbia (UBC) din Vancouver a ales sa locuiasca acasa, in Calgary, și sa faca naveta la facultate cu avionul. Motivul: e mai ieftin așa decat sa plateasca chirie.

Motivul pentru care un student face naveta la universitatea din Vancouver cu avionul: „E ca și cum aș lua autobuzul”

14:10, 27.02.2024 - Prețurile chiriilor au explodat, așa ca studentul la arte Tim Chen, 22 de ani, de la Universitatea Universitatea British Columbia (UBC) din Vancouver a decis sa faca un pas neobișnuit, relateaza CTV News.Tim Chen trebuia sa plateasca 2.500 de dolari canadieni, echivalentul a aproximativ 1.700 de euro, pentru…

Cercetatorii japonezi au clonat porci pentru a-i folosi ca donatori de organe pentru oameni

12:26, 14.02.2024 - Un grup de cercetatori niponi a creat pentru prima data in Japonia, alaturi de compania americana de biotehnologie eGenesis, porci modificati genetic pentru transplanturi de celule si organe la om.

Fenomen extrem de ciudat: Luna se micșoreaza și au loc cutremure foarte puternice

15:26, 05.02.2024 - Luna este satelitul natural al Pamantului și orice schimbare poate afecta planeta noastra. Cercetatorii au descoperit faptul ca Luna se micșoreaza, iar miezul a inceput sa se raceasca, ceea ce ar putea genera efecte adverse și pe Pamant, informeaza CNN.Un studiu finanțat de NASA trage un semnal de…

Cercetatorii au descoperit ca plantele „vorbesc” și au dezvaluit și modul inedit prin care o fac: „Se avertizeaza reciproc”

23:55, 04.02.2024 - Oamenii de știința din Japonia au descoperit ca plantele comunica intre ele și au explicat și cum se intampla acest lucru. Ei cred ca ele se avertizeaza reciproc atunci cand simt ca exista un pericol in apropiere, transmite Insider.


Ce parere ai despre aceasta stire?