Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenție la consumul de carne roșie! Crește mult riscul de cancer colorectal

Publicat:

Consumul de carne rosie si mezeluri, chiar si in cantitati moderate, este asociat cu un risc ridicat de aparitie a cancerului colorectal, arata rezultatele unui nou studiu britanic. Chiar si persoanele care au respectat liniile directoare ale de Sanatate (NHS) din cu privire la consumul de carne rosie si carne procesata (mezeluri) au prezentat o crestere a riscului de cancer colorectal cu o cincime in comparatie cu cele care au mancat astfel de alimente in cantitati foarte reduse, potrivit rezultatelor unui studiu finantat partial de UK, citat…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție la etichete: un indulcitor, folosit des in prajituri, va pune in pericol sanatatea

00:25, 26.04.2024 - Neotam, cunoscut și ca E 961, un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat, poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat de The Guardian. Consumul chiar și al unei cantitați mici de indulcitor neotam poate…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Ce beneficii pentru sanatate are consumul de kaki. Fructul este recunoscut datorita gustului sau dulce și texturii moi

12:40, 31.03.2024 - Kaki conține antioxidanți și nutrienți importanți, cum ar fi fibrele și vitamina A. De asemenea, se spune ca poate avea multe beneficii potențiale pentru sanatate și acest fruct poate fi savurat intr-o varietate de preparate.

Ce semnifica semiluna alba de pe unghiile tale. Atenție: marimea sa poate semnala boli de inima

23:20, 13.03.2024 - Lunula este o regiune semilunara de forma unui semicerc albastrui sau alb pe unghia fiecarui deget. Aceasta zona de la baza unghiei este considerata de mulți oameni a fi misterioasa și fascinanta datorita posibilelor semnificații legate de sanatate.Lunula de pe unghii poate oferi indicii interesante…

Cele mai toxice alimente pe care le pun oamenii in sandwich-uri. Trebuie evitate cu orice preț

14:21, 08.02.2024 -  Iata cateva dintre cele mai nesanatoase alimente pe care oamenii le pun in sandwich-uri:Mezeluri procesate: Salamul, șunca, baconul și alte mezeluri procesate sunt bogate in grasimi saturate, sodiu și aditivi chimici. Consumul regulat al acestor alimente poate crește riscul de boli de inima, hipertensiune…

Consumul de carne roșie, asociat cu risc dublu de diabet zaharat de tip 2

14:00, 27.01.2024 - Consumul excesiv de carne roșie, atat procesata, cat și neprocesata, se asociaza cu riscul ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, conform unui studiu publicat in The American Journal of Clinical Nutrition . Principalele efecte determinate de consumul de carne roșie:• consumul de carne roșie…


Ce parere ai despre aceasta stire?