Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi, 21 iunie, este solstițiul de vară 2017. Tradiții și superstiții

Publicat:

Solstițiul de vara 2017 marcheaza inceputul verii astronomice și este momentul in care ziua este cea mai lunga, iar noaptea cea mai scurta. Solstitiul de vara are loc pe 21 iunie, la ora 07:24 (ora Romaniei), iar momentul este marcat in cultura romana de o sumedenie de tradiții și superstiții. Solstițiul de vara 2017. Aceasta zi este cea mai lunga din an, marcata de o aliniere perfecta a axei Pamantului pe directia Soarelui. Dupa momentul solstițiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a nopții sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarna. Evident,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

O noua planeta in sistemul nostru solar ar putea inlocui Pluto

08:40, 04.05.2024 - O noua planeta in sistemul nostru solar? Ipoteza unei noi planete este in atenția oamenilor de știința care spun ca au gasit dovezi ca ar exista totuși o a noua planeta in sistemul nostru solar, iar aceasta nu este Pluto. De mai mulți ani, oamenii de știința cauta planete in cele mai indepartate colțuri…

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

 NASA lanseaza rachete in umbra Lunii in timpul Eclipsei

16:26, 08.04.2024 - Intr-un proiect științific ambițios care pare a fi dintr-un roman științifico-fantastic, NASA se pregatește sa lanseze trei rachete sonda in timpul eclipsei totale de soare care are loc astazi. O eclipsa care are o coada, deoarece Large Hadron Collider va funcționa și el in timpul acestui fenomen. Fiindca…

Echinocțiul de primavara 2024 – semnificație și tradiții. Cand se trece la ora de vara

11:20, 20.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie

23:05, 29.02.2024 - Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Ziua de 1 Martie, prima zi a primaverii, este inconjurata de tradiții, legende și superstiții.  Originile marțișorului nu sunt cunoscute exact,…

Se intampla o data la patru ani: 2024, an bisect! Saltul de credința, semnificația spirituala a zilei de 29 februarie

23:35, 27.02.2024 - Aceasta zi speciala este, de fapt, una de recuperare. Pamantului ii ia cu aproape șase ore mai mult sa mearga in jurul Soarelui decat cele 365 de zile din anul nostru calendaristic. De aceea, adaugam o zi atipica de 24 de ore la fiecare patru ani. „Dupa doar un secol fara zi bisecta, vara nu avea sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?