Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

23.000 de oameni mor anual în România din cauza poluării aerului, potrivit comisarului european Karmenu Vella

Publicat:

, comisarul european pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, care efectueaza o vizita joi si vineri in Romania, a declarat, la Ministerul Mediului, dupa intalnirea cu ministrul , ca dupa unele estimari in Romania din cauza poluarii aerului cu anumite particule au loc anual 23.000 de decese si este important sa fie combatuta aceasta problema. “Dupa unele estimari, 23.000 de decese au loc anual in Romania din cauza poluarii aerului cu anumite particule. Peste 1.800 de morti premature sunt atribuite poluarii cu bioxid de azot. Aceste morti premature au loc in fiecare…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

2024, niciun progres. Deficitul bugetar ”incremenit”

17:50, 15.04.2024 - Comisia Europeana are estimari pentru 2024 ce duc deficitul Romaniei la peste 6,5% din PIB, in timp ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la o taiere drastica a cheltuielilor de capital, se arata in Raportul de analiza a convergentei „Romania…

Praful saharian lovește din nou Europa! Calitatea aerului, puternic afectata. Cand ajunge in Romania

15:11, 11.04.2024 - Un nor de praf din Sahara, foarte dens, ajunge in Europa zilele acestea. Specialiștii trag un semnal de alarma. Vor fi depașite limitele maxime privind calitatea aerului Circulația aerului nu favorizeaza patrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra Romaniei, a anunțat marți Administrația Naționala…

Romania, la coada Europei privind calitatea aerului. Ce țara din Europa are cel mai curat aer

10:11, 23.03.2024 - Romania sta foarte prost in ceea ce privește calitatea aerului. O confirma și raportul global pentru 2023 realizat de catre IQAir, o organizație elvețiana pentru calitatea aerului, ce analizeaza zilnic date de la peste 30.000 de stații de monitorizare de pe tot globul.

Conflict neașteptat! Comisia Europeana critica Romania: Suntem in intarziere cu PNRR!

14:00, 20.03.2024 - Cererea de plata cu numarul 3 din Planul National de Redresare si Rezilienta este intarziata comparativ cu stadiul in care ar trebui sa ne aflam si este esential ca 2024 sa fie folosit pentru a accelera implementarea PNRR, a declarat, miercuri, Celine Gauer, director general SG RECOVER, la Conferinta…

Deputat Cristina Burciu: Finanțarea noilor instalații de reciclare a deșeurilor va eficientiza exponențial Sistemul Garanție-Returnare

16:05, 14.03.2024 - Conducerea liberala a Ministerului Mediului, Apelor și Padurilor a lansat ghidul de finanțare al Programului „Fabrici de reciclare”, obiectiv de investiții cuprins in Planul Național de Redresare și Reziliența al Romaniei. Proiectul presupune edificarea a 26 de instalații de reciclare a deșeurilor,…

Persoanele care se imbolnavesc din cauza poluarii ar putea cere despagubiri. Romania, obligata de catre Uniunea Europeana sa ia masuri

10:00, 25.02.2024 - Persoanele care se imbolnavesc din cauza poluarii ar putea cere despagubiri. Romania, obligata de catre Uniunea Europeana sa ia masuri Persoanele care se imbolnavesc din cauza poluarii ar putea cere despagubiri. Romania, obligata de catre Uniunea Europeana sa ia masuri Uniunea Europeana va avea o noua…

O parte din romanii care s-au imbolnavit de cancer pot cere despagubiri

10:55, 22.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?