Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperit secretul amplasării statuilor de pe Insula Paştelui. Descoperiri uimitoare ale cercetătorilor

Publicat:

Uriasele statui din roca monolitica (moai), cu o inaltime de pana la 12 metri si o greutate de 75 de tone, a caror origine ramane inconjurata de mister, au uimit generatii intregi de vizitatori ai acestei insule cunoscute si sub numele de Rapa Nui.

Cercetatorii s-au intrebat de multa vreme de ce anumite regiuni de pe insula au fost selectate pentru amplasarea statuilor, insa un nou studiu - publicat joi in jurnalul de specialitate PLOS One - a descoperit ca respectivele zone sunt situate in apropierea unor surse de apa dulce.

exista in prezent circa 800 de moai si…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii se confrunta cu o provocare imensa: au descoperit o grota subacvatica atat de adanca incat pare sa nu aiba fund

09:46, 07.05.2024 - Recent, o echipa de cercetatori a descoperit cea mai adanca peștera subacvatica din lume, situata in apropierea graniței dintre Mexic și Belize. Inițial considerata a doua cea mai adanca peștera, Taam Ja’ Blue Hole (TJBH) s-a dovedit a fi chiar mai adanca decat se credea, ajungand la o remarcabila adancime…

Cum arata și ce mananca barbatul care a descoperit secretul tinereții fara batranețe. Are aproape 60 de ani, dar menține in forma ca la 20 / FOTO

09:10, 03.05.2024 - Chuando Tan, din Singapore, pare sa fi gasit secretul tinereții fara batranețe, atat de dorit de toata lumea de pe aceasta planeta. Imaginea barbatului a facut inconjurul lumii. El are 57 de ani, dar arata ca și cum ar avea intre 20 și 25 de ani.

Ce au descoperit recent cercetatorii sub suprafața Pamintului

00:40, 01.05.2024 - Cercetatorii de la Northwestern University din SUA au anunțat ca au descoperit „un tezaur acvatic” ascuns adinc sub suprafața Pamintului. Descoperirea a fost posibila datorita unui tip de roca albastra care exista in mantaua planetei noastre și are abilitatea unica de a capta apa in structura sa. {{739030}}Anunțul…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Cercetatorii chinezi au descoperit un nou tratament pentru AVC

20:26, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC). Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing, au constatat in cadrul…


Ce parere ai despre aceasta stire?