Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost descoperit secretul amplasării statuilor de pe Insula Paştelui. Descoperiri uimitoare ale cercetătorilor

Publicat:

Uriasele statui din roca monolitica (moai), cu o inaltime de pana la 12 metri si o greutate de 75 de tone, a caror origine ramane inconjurata de mister, au uimit generatii intregi de vizitatori ai acestei insule cunoscute si sub numele de Rapa Nui.

Cercetatorii s-au intrebat de multa vreme de ce anumite regiuni de pe insula au fost selectate pentru amplasarea statuilor, insa un nou studiu - publicat joi in jurnalul de specialitate PLOS One - a descoperit ca respectivele zone sunt situate in apropierea unor surse de apa dulce.

exista in prezent circa 800 de moai si…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Gaz radioactiv descoperit in 25% din școlile și gradinițele din Romania

12:01, 22.04.2024 - Alerta in mai multe școli și gradinițe din Romania din cauza unui gaz radioactiv. Acesta a fost descoperit intr-un sfert din unitațile de invațamant din țara. Cercetatorii de la facultatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca avertizeaza ca elevii sunt expuși riscului crescut de a face cancer pulmonar. Radonul,…

Descoperire uimitoare: acest animal era considerat disparut

03:35, 08.04.2024 - Cercetatorii din Indonezia au gasit blana unui tigru Javan pe insula Java. Ei cred ca aceasta indica faptul ca animalul a fost recunoscut disparut prematur. O cantitate mica de blana, care a fost lasata pe gardul uneia dintre plantații, a fost observata inca in 2019. Cercetatorii au analizat apoi acidul…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Care este secretul centenarilor, potrivit ultimului studiu

18:35, 10.02.2024 - Un studiu recent, la care au participat zeci de mii de oameni, a descoperit ca sangele persoanelor care traiesc 100 de ani arata diferențe majore fața de ceilalți oameni. Cercetatorii au dezvaluit care ar putea fi secretul centenarilor. Un studiu elaborat Poate pare greu de crezut, dar centenarii reprezinta…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?