Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:55, 04.05.2024

Pască cu smântână fără aluat

Pască cu smântână fără aluat

Varianta fără aluat, care folosește biscuiți ca bază, oferă o alternativă mai rapidă și mai ușor de făcut, menținând totodată elementele esențiale ale gustului specific de pască. Această adaptare este un exemplu…




10:10, 02.05.2024

FOTO: Anamaria German și-a lansat la Bistrița parfumul personal, creat la Perfumarte, în Spania

FOTO: Anamaria German și-a lansat la Bistrița parfumul personal, creat la Perfumarte, în Spania

„Îmi doream de multă vreme un parfum al meu, mai ales după ce am descoperit Perfumarte la Cluj-Napoca, în urmă cu doi ani. M-am îndrăgostit de parfumurile de acolo. Și am descoperit că a face un parfum nu este…




15:15, 26.04.2024

Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață dietetică

Papanașii se numără printre deserturile tradiționale preferate de români. Este cel mai popular desert românesc, așa că poate fi găsit, fără îndoială, în toate restaurantele din țară. În rândurile de mai jos însă…




08:05, 26.04.2024

Tort Medovik: Desert tradițional Rusesc cu miere și smântână

Tort Medovik: Desert tradițional Rusesc cu miere și smântână

Medovik, un tort tradițional rusesc, este format din straturi de biscuiți cu miere intercalate cu cremă de smântână, apreciat pentru textura sa moale și gustul subtil. The post Tort Medovik: Desert tradițional…




13:05, 25.04.2024

Smântână de post pentru ciorbă ca la mănăstire. Cum o prepară călugării, iese extraordinară așa

Ai nevoie de un singur ingredient de bază pentru a prepara smântână de post delicioasă, ca la mănăstire. Călugării folosesc mereu aceste semințe pentru a prepara sosul pe care, de cele mai multe ori, îl adaugă…




00:01, 24.04.2024

Ingredientul secret pentru o omletă pufoasă și gustoasă. Secretul dezvăluit de marii bucătari

Ingredientul secret pentru o omletă pufoasă și gustoasă. Secretul dezvăluit de marii bucătari

Secretul unei omlete cremoaseSecretul care face diferența în prepararea unei omlete este adăugarea unei linguri de smântână în amestecul de ouă. Această tehnică este folosită frecvent în școlile culinare de top…




00:10, 22.04.2024

„Mizeria”, rețeta din secolul XVI care încă face furori. Cum se pregătește

O rețetă din secolul XVI, cu o denumire de-a dreptul ciudată, încă face furori în bucătăriile românilor. Salata este, de fapt, foarte gustoasă și presupune amestecarea castraveților cu un dressing pe bază de smântână.…




14:35, 16.04.2024

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomandă mămăliga cu brânză și smântână. Preferata milioanelor de români ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomandă mămăliga cu brânză și smântână. Preferata milioanelor de români ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa în nutriție și sănătate, ne împărtășește perspectiva asupra acestui fel de mâncare tradițional, aruncând lumină asupra beneficiilor și posibilelor aspecte…




16:35, 07.04.2024

Zece alimente pe care nu te-ai gândit să le congelezi, dar cu siguranță ar trebui să o faci. Ouăle și smântâna, pe listă

Nu toate alimentele se pretează a fi congelate. Unele își schimbă în mod nefericit textura și sunt numai bune de aruncat la gunoi. La polul opus, dintre alimentele pentru care multă lume respinge din start ideea…




23:01, 05.04.2024

Ce să pui la piure în loc de lapte. Cele 6 alternative care te vor surprinde

Ce să pui la piure în loc de lapte. Cele 6 alternative care te vor surprinde

Cel mai bun piure se obține cu mici secrete. În primul rând, optează pentru cartofi cu o textură bogată în amidon. Un alt truc constă în fierberea cartofilor în apă sărată. Pune-i tăiați într-o oală mare cu apă…




00:31, 05.04.2024

Fleică de porc la cuptor şi ciuperci cu smântână

Fleică de porc la cuptor şi ciuperci cu smântână

Cel mai important pas al acestei reţete este marinarea cărnii de porc, cu o zi înainte de a fi gătită. Ingrediente: 1 bucată de fleică de porc sare, piper 1 lingură ulei 1 lingură de cimbru 2-3 căţei de usturoi…




14:46, 04.04.2024

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Cum faci cea mai gustoasă mâncarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toată diferența

Spanacul înăbuşit poate fi o garnitură perfectă la ouă ochiuri, frigănele, friptură, dar şi o umplutură de plăcinte şi clătite, a notat în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, regretatul gastronom…




08:05, 29.03.2024

SUPĂ Supă de ciuperci cu smântână

SUPĂ Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile…




09:45, 28.03.2024

Cum să faci smântână de post. Vei obține o textură fină și un gust plăcut

Cum să faci smântână de post. Vei obține o textură fină și un gust plăcut

Cum să faci smântână de post. Vei obține o textură fină și un gust plăcut. Pentru iubitorii de smântână există soluții în perioada postului. Poți să faci smântână de post acasă cu doar câteva ingrediente. Ingredientul…




23:10, 27.03.2024

Lista alimentelor de bază pentru care se aplică măsura limitării adaosului comercial, până la sfârșitul anului 2024

Lista alimentelor de bază pentru care se aplică măsura limitării adaosului comercial, până la sfârșitul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 67/2023 privind instituirea…




19:45, 23.03.2024

Cele mai gustoase ciorbe de post. Nu trebuie să aibă carne sau smântână pentru a fi delicioase

Cele mai gustoase ciorbe de post. Nu trebuie să aibă carne sau smântână pentru a fi delicioase

Pentru cei care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse în perioadele ce preced marile sărbători creștine, una dintre marile provocări este gustul preparatelor pe care le pot consuma. Află, din rândurile…




12:26, 22.03.2024

Pericolul brânzeturilor și lactatelor de post, semnalat de Mihaela Bilic: Deschideți ochii și evitați!

Pericolul brânzeturilor și lactatelor de post, semnalat de Mihaela Bilic: "Deschideți ochii și evitați!"

Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui aspect de mare importanță legat de consumul de brânzeturi și lactate vegetale, subliniind pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru sănătatea noastră. Într-o postare…




11:30, 18.03.2024

Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie

Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie

Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burtă de post. Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă, altfel spus o ciorbă de „burtă” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se găsesc în orice supermarket.Mai…




10:20, 18.03.2024

Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie

Postul Paștelui 2024. Cum se prepară ciorba de burtă de post. Ingredientul special de care ai nevoie

Postul Paștelui 2024. Rețete de post. Ciorba de burtă de post. Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă, altfel spus o ciorbă de „burtă” cu ciuperci Pleurotus. Ciupercile Pleurotus se găsesc în orice supermarket.Mai…




13:40, 12.03.2024

Chicu, despre licitația de la aeroport: Vor să dea „laptele și smântâna” prietenilor Maiei Sandu, iar statului să-i lase povara cheltuielilor

Chicu, despre licitația de la aeroport: Vor să dea „laptele și smântâna” prietenilor Maiei Sandu, iar statului să-i lase povara cheltuielilor

Modul în care este organizată acum licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău, pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale, este un exemplu clasic de corupție. De această părere este fostul premier…




11:35, 11.03.2024

Când se pune smântâna în ciorbă, de fapt. Aşa nu se va brânzi şi va da un gust special

Ciorbele sunt preferatele românilor, iar multe gospodine le prepară frecvent. Pentru a ieși la fel ca la restaurant, acestea țin cont de anumite trucuri. Spre exemplu, când se pune smântâna în ciorbă, pentru ca…




16:26, 10.03.2024

Rețeta simplă de mousse de ciocolată devenită virală. Ai nevoie de doar două ingrediente

Rețeta simplă de mousse de ciocolată devenită virală. Ai nevoie de doar două ingrediente

Rețeta pe care o vom prezenta în continuare presupune numai două ingrediente de bază (ouă, smântână), plus ingredientele tradiționale (zahăr și ciocolată rasă pe deasupra). Vei crea astfel un desert ușor ca textură,…




08:41, 28.02.2024

Uluitoarea Panna Cotta: albă, cremoasă și grațioasă. Smântâna coaptă a italienilor, cu doar 3 ingrediente

Uluitoarea Panna Cotta: albă, cremoasă și grațioasă. Smântâna coaptă a italienilor, cu doar 3 ingrediente

Albă și cremoasă, ușor gelatinoasă și absolut grațioasă, mai ales îmbrăcată în straie strălucitoare, roșii precum siropul de zmeură. Pare că suntem îndrăgostiți? Poate chiar suntem, când vine vorba de panna cotta.




19:55, 24.02.2024

SONDAJ: Unde mâncăm cele mai bune paste în Turda? Intră și votează-ți locul preferat!

Ți s-a întâmplat să vii acasă după o zi lungă, să nu ai nimic de mâncare în frigider și să te gândești că cea mai rapidă variantă este să-ți gătești o porție de paste? Cred că tuturor ni s-a întâmplat acest scenariu.…




13:20, 23.02.2024

O delicatese de preparat în acest weekend Galușcuțe din făină-Nokedli cu tocăniță din aripioare cu smântână

O delicatese de preparat în acest weekend Galușcuțe din făină-Nokedli cu tocăniță din aripioare cu smântână

O rețetă perfectă pentru acest sfârșit de săptămână!  The post O delicatese de preparat în acest weekend Galușcuțe din făină-Nokedli cu tocăniță din aripioare cu smântână first appeared on Informaţia Zilei .




22:10, 20.02.2024

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomandă mămăliga cu brânză și smântână, preferata milioanelor de români

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomandă mămăliga cu brânză și smântână, preferata milioanelor de români

Cu o istorie bogată și rădăcini adânci în cultura românească, mămăliga cu brânză și smântână este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare. Pregătit din făină de porumb fiartă în apă cu sare și servit alături…




20:41, 15.02.2024

Rețetă de ardei copți cu smântână. Preparatul ideal pentru un prânz rapid

Rețeta de ardei copți cu smântână și usturoi se gătește foarte simplu. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezulatul va fi unul delicios. Îl poți servi pe post de garnitură alături de o friptură sau poate fi…




09:25, 05.02.2024

Povestea fabuloasă din spatele desertului preferat al regelui Mihai. De ce fostul suveran al României a fost îndrăgostit de New York Cheesecake

Povestea fabuloasă din spatele desertului preferat al regelui Mihai. De ce fostul suveran al României a fost îndrăgostit de New York Cheesecake

Rețeta a fost învățată de Principesa Margareta în timp ce era studentă. „În primul an la Universitatea din Edinburgh, câțiva studenți am fost invitați la prânz de profesorul nostru principal, numit tutor. Profesorul…




14:36, 04.02.2024

Prăjitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasă deliciosul desert

Prăjitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasă deliciosul desert

Ingrediente pentru blat:-         6 ouă;-        150 grame făină;-        30 grame cacao;-        120 grame zahăr;-        30 ml apă;-        10 grame zahăr vanilat;-        1 praf de sare.Ingrediente pentru cremă:-…




12:25, 30.01.2024

Ordonanța privind plafonarea unor produse alimentare a fost PUBLICATĂ! Magiunul, adăugat pe listă / Produsele fără adaos

Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele…