Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:01, 26.03.2024

Repopulare în Delta Dunării

Repopulare în Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început acţiunea de repopulare cu icre embrionate de şalău a complexului lagunar Razim-Sinoe, a anunţat instituţia din subordinea Ministerului Mediului…




11:20, 01.03.2024

Oficiul Fitosanitar Sălaj: Tratamente la trandafiri

Oficiul Fitosanitar Sălaj: Tratamente la trandafiri

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: AULECAPSIS ROSAE (păduchele ţestos al trandafirului), DIPLOCARPON ROSAE (pătarea neagră). AULECAPSIS ROSAE (păduchele ţestos al trandafirului) – dăunătorul…




15:05, 05.12.2023

Cât trăiesc, de fapt, fluturii?

Fluturii sunt unele dintre cele mai frumoase insecte, însă viața lor este destul de scurtă, fapt ce este valabil în cazul multor alte insecte cu aripi. Află cât trăiesc, de fapt, fluturii și descoperă alte lucruri…




10:30, 22.09.2023

Interzis să plantezi aceste legume lângă roșii. Recolta nu va fi la fel de bogată

Oricine are o mică gradină, chiar și agricultorii începători, trebuie să știe câteva trucuri pentru ca legumele cultivate să fie mari și frumoase. Cele mai dorite culturi sunt cele de roșii, castraveți și ardei,…




12:35, 15.08.2023

Muștele moarte ar putea fi folosite pentru a produce plastic biodegradabil – studiu

Polimerul provenit de la muștele-soldat negre este considerat o sursă promițătoare, deoarece nu are alte utilizări concurente, cum ar fi cele alimentare, spun oamenii de știință citați de The Guardian. Care sunt…




11:10, 07.08.2023

Păduchele din San Jose în livezi. Metode de combatere şi tratamente

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS, Gen. II (Păduchele din San Jose), Boli de depozit (GLOESPORIUM SPP, PENICILLIUM, ALTERNARIA, BOTRYTIS, MONILINIA). QUADRASPIDIOTUS…




11:20, 19.07.2023

Tratamente la cultura de porumb

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: DIABROTICA VIRGIFERA VIRGIFERA (viermele vestic al rădăcinilor de porumb). Daunatorul ate o generație pe an. Iernează în stadiul de ou. Larvele apar la jumătatea…




06:25, 27.06.2023

Nicuşor Dan și lupta cu țânțarii: E mult mai eficient să stârpeşti larvele, dacă reuşeşti, decât să te ocupi de toţi ţânţarii din toţi copacii din Bucureşti

Nicuşor Dan și lupta cu țânțarii: E mult mai eficient să stârpeşti larvele, dacă reuşeşti, decât să te ocupi de toţi ţânţarii din toţi copacii din BucureştiPrimarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat,…




22:50, 26.06.2023

Nicușor Dan, despre problema țânțarilor din Capitală: E mult mai eficient să stârpeşti larvele

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, luni seară, la Digi24, că Primăria Municipiului București a aplicat al cincilea tratament contra țânțarilor din 15 planificate iar lucrările se fac conform…




11:30, 16.06.2023

Sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: AULECAPSIS ROSAE (păduchele ţestos al trandafirului), ARGE ROSAE (viespea galbenă a trandafirului), MACROSIPHUM ROSAE (păduchele verde al tandafirului),…




11:50, 14.06.2023

Cum scăpăm de păduchi la pomi şi arbuşti

Pentru prevenirea și combaterea organismelor dăunătoare: QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS, Gen. I (Păduchele din San Jose). QUADRASPIDIOTUS PERNICIOSUS, Gen. I (păduchele din San-Jose) – în condițiile țării noastre…




15:00, 30.05.2023

Despre înțepături de țânțari, căpușe și mușcătura de viperă. Informații și recomandări de la DSP Hunedoara

Neuroinfecția cu virus West Nile este o boală infecțioasă produsă de virusul West Nile (VWN) care este transmis prin înțepătura de țânțar. La om, in majoritatea cazurilor (80%), infecția are manifestări subclinice,…




02:51, 11.05.2023

Descoperiri ale scafandrilor cercetători de la „Cuza”: musculiţe “pletoase”. Unele depun ouă şi pe om, în urechi sau nas. Sunt un pericol?

În timp ce românii iau cu asalt, în fiecare vara, litoralul grecesc, cercetatorii din cadrul Statiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea" din Agigea, a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza" din Iasi (UAIC)…




08:40, 06.03.2023

Inițiativa europeană asupra „noilor alimente” și Reglementarea Comisiei Europene privind folosirea larvelor de greieri Alphitobius diaperineus

Discuția despre „noile alimente” a devenit, din subiect de interes public, contestat sau aprobat, oricum la limita scandalului, o temă deosebit de importantă în discursul politic al unor partide politice care-și…




15:15, 24.01.2023

Comisia Europeană spune că larva gândacului de bălegar e bună de mâncat. Ministrul Petre Daea îndeamnă românii să nu consume insectă

Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista…




19:35, 20.01.2023

Reacția dură a unui fermier albaiulian referitor la comercializarea larvelor de gândac de bălegar: „De unde bălegar dacă vreți sa ne interziceți să mai…

Reacția dură a unui fermier albaiulian referitor la comercializarea larvelor de gândac de bălegar: „De unde bălegar dacă vreți sa ne interziceți să mai creștem bovine” Reacția dură a unui fermier albaiulian referitor…




11:10, 19.01.2023

FOTO - Europa extinde lista insectelor autorizate ca hrană umană: Larva gândacului de bălegar, noul aliment pentru consum

Europa a extins lista insectelor autorizate ca hrană umană. Oamenii pot mânca și comercializa larva gândacului de bălegar. Insecta devine a patra al cărei consum este permis în Uniunea Europeană, de când această…




20:55, 11.01.2023

Alexandra Păcuraru: Suntem avertizați că pandemia va reveni în forță

De la începutul pandemiei, peste 3 milioane de români s-au infectat cu acest virus, iar aproape 67.500 au murit din cauza bolii. Numărul este uriaș și reprezintă aproape cât locuitorii Reșiței sau mai mult decât…




13:30, 05.01.2023

Primul vaccin din lume pentru albine, aprobat în Statele Unite ale Americii. Țara se confruntă cu un declin al populației de albine

Departamentul Agriculturii din SUA a acordat o licență condiționată pentru un vaccin creat de Dalan Animal Health, o companie americană de biotehnologie, pentru a proteja albinele de boala „loca americană” (foulbrood),…




12:36, 09.10.2022

Delta Sălbatică: Rusaliile – simbolul eforturilor de protejare a apelor dulci din Europa Centrală

Mii de insecte zburătoare, cunoscute sub numele de rusalii sau efemeride, umplu, de câţiva ani, unele lacuri şi canale din Delta Dunării, oferind un spectacol al naturii deosebit, la începutul fiecărui sezon estival.…




19:30, 12.06.2022

Larvele care ar putea salva planeta de plastic: Un „supervierme“ poate trăi cu o dietă bazată pe polistiren

Larvele unei specii de insecte care „consumă” plastic ar putea ajuta la revoluţionarea procesului de reciclare, susţin cercetătorii australiani. Oamenii de ştiinţă  au descoperit că Zophobas morio - cunoscut drept…




11:40, 17.05.2022

Dezinsectie terestra si aeriana in Constanta

Se efectueaza atat servicii de dezinsectie terestra pentru combaterea tantarilor, cat si servicii de dezinsectie aeriana pe domeniul public al municipiului Constanta.De asemenea, avand in vedere ca vegetatia de…




00:21, 02.05.2022

Prahovenii care au livezi de pruni, ­atenţionaţi de pericolul „viespei cu fierăstrău”

• Dăunătorul poate fi combătut și cu ”Ninja”! N. D. Potrivit unei notificări transmise de către Oficiul Fitosanitar Prahova către primăriile din județ, prahovenii care au livezi de pruni sunt atenționați asupra…




18:40, 28.04.2022

Primăria Capitalei a demarat tratamentele de combatere a larvelor de ţânţari

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat joi tratamentele de combatere a larvelor de ţânţari. Operaţiunile se desfăşoară pe toate malurile de lacuri care sunt în proprietatea…




10:30, 08.09.2021

VIDEO: Ardei cu surprize într-un supermarket din Iași. Sunt la reducere și au omizi

În majoritatea supermarketurilor, marfa de o calitate mai slaba este la reducere. Cum preturile fructelor si legumelor au fost destul de piperate în ultimul an, cele cu pret redus nu au fost evitate. Însa în unele…




22:45, 10.08.2021

Probleme cu țânțarii care transmit virusul West Nile în București - Primăria anunță dezinsecție, după ce s-a ratat etapa esențială a combaterii larvelor

Tratamentele pentru combaterea ţânţarilor continuă în București. În sectorul 6, unde au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile, Primăria anunță intensificarea tratamentelor, însă acestea au…




17:31, 05.06.2021

Dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și larvelor în Cluj-Napoca - VIDEO

O acțiune de dezinsecție a început vineri seara în Cluj-Napoca, anunță municipalitatea.Aseară a început o nouă etapă de dezinsecție și delarvizare pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca și spațiile…




21:20, 04.05.2021

Viermii de făină, declarați oficial alimente pentru oameni în Uniunea Europeană

Folosiți până acum că mâncare pentru pești sau broaște țestoase, viermii de făină vor ajunge și în stomacul nostru. Comisia Europeană a aprobat ca viermii de făină să fie utilizați și ca hrană pentru oameni. Viermii…




17:45, 04.05.2021

Comisia Europeană autorizează, în premieră, larvele unei insecte ca aliment

Comtetul de specialitate compus din reprezentanţi ai tuturor statelor UE şi prezidat de un reprezentant al Comisiei Europene a dat aviz favorabil proiectului de document care autorizează plasarea pe piaţă a viermilor…




13:00, 30.04.2021

Lăptișor de matcă – beneficii pentru sănătate și frumusețe

Cu siguranță ai auzit de lăptișor de matcă. Este o secreție produsă de albine și se folosește pentru a hrăni reginele. Acest lăptișor de matcă este secretat în glandele hipofaringiene ale albinelor și cu el se…