Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua Culturii Naționale, celebrată, în ciuda pandemiei

Publicat:

Ziua Culturii Naționale, ajunsa la a 11-a ediție și celebrata in fiecare an la data aniversarii poetului Mihai Eminescu, este o sarbatoare cu statut național inițiata de Academia Romana in anul 2010. Astfel romanii de pretutindeni marcheaza festiv o zi de promovare a valorilor culturii naționale. Academia Romana a initiat si propus spre legiferare Ziua Culturii Nationale, in anul 2010, confirmata legislativ prin Legea nr. 238/2010. Expoziția „Vreme trece, vreme vine“  Biblioteca Academiei Romane verniseaza astazi expoziția documentara „Vreme trece, vreme vine“, dedicata aniversarii a 162 de ani…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expoziție dedicata Regelui Carol al II-lea organizata de muzeograful Cristina Slavic la Școala Gimnaziala din Mitocu Dragomirnei

18:40, 23.04.2024 - Școala Gimnaziala din Mitocu Dragomirnei gazduiește din 17 aprilie 2024 pana la sfarșitul lunii iunie 2024 o expoziție dedicata Regelui Carol al II-lea. Expoziția itineranta organizata de catre muzeograful Cristina Slavic, din cadrul Serviciului Istorie al Muzeului Național al Bucovinei, cuprinde aspecte…

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, in expozitia In jurul Atacului de la Smardan

14:50, 16.04.2024 - Una dintre cele mai pretioase marturii din timpul Razboiului de Independenta este aceasta fotografie a lui Nicolae Grigorescu, realizata intr un atelier fotografic din Turnu Magurele spre finalul perioadei petrecute pe front ca "reporter cu penel". S a pastrat intr un album care a apartinut doctorului…

Numar record de vizitatori ai expoziției „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”

18:16, 11.03.2024 - In perioada 19 februarie – 10 martie 2024, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca a gazduit expoziția „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”. Expoziția a luat ”naștere” prin colaborarea intre Inspectoratul de Jandarmi Județean…

Expozitia "Biografii de Martisor", la Biblioteca Judeteana Constanta. O incursiune in literatura scriitoarelor dobrogene

14:41, 04.03.2024 - In luna martie 2024, Biroul de Informare Bibliografica Dobrogeana din cadrul Bibliotecii Judetene "Ioan N. Roman" Constanta Corina Apostoleanu, Angela Anca Dobre, Luminita Stelian si Adriana Pitu organizeaza expozitia cu titlul: "Biografii de Martisor: literatura scriitoarelor dobrogene in colectiile…

Artisti contemporani din Turcia si Romania expun lucrari in diverse tehnici la Muzeul Taranului

09:55, 06.02.2024 - Expozitia mutidisciplinara "Lumini peste Balcani", o continuare a evenimentelor dedicate celebrarii Centenarului Republicii Turkiye si celor 146 de ani de relatii diplomatice turco-romane, prezinta lucrarile a 20 de artisti contemporani, din Turkiye si Romania (12 artisti turci si 8 artisti romani),…

Expozitia ‘Nicolae Iorga – 150 de ani de la nastere’, la Muzeul National al Bucovinei din Suceava

16:30, 05.02.2024 - Muzeul National al Bucovinei din Suceava va vernisa marti, 6 februarie, expozitia ‘Nicolae Iorga- 150 de ani de la nastere’, a anuntat luni, printr-un comunicat de presa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, care este partener al evenimentului. Gratie acestei colaborari, personalitatea marelui istoric…

Rectorul UVT, despre expoziția Constantin Brancuși de la Muzeul Național de Arta din Timișoara: “Muzeul nu era pregatit”

14:55, 03.02.2024 - La incheierea cu succes a expoziției Constantin Brancuși și dupa un an plin de realizari remarcabile, Universitatea de Vest din Timișoara iși exprima recunoștința și aprecierea pentru contribuția semnificativa a lui Filip Petcu. In calitate de director al Muzeului Național de Arta al Timișoarei și cadru…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.


Ce parere ai despre aceasta stire?