Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zeci de medicamente pentru afecţiuni cardiace şi neurologice au fost RETRASE de pe piata

Publicat:

a Medicamentului si a oprit, joi, de la vanzare 40 de medicamente pentru boli cardiovasculare si neurologice. Medicamentele respective au fost semnalate cu mari deficiente de calitate, iar a decis suspendarea autorizatiilor de punere pe piata.   (CE) a decis, pe 16 iulie, suspendarea autorizatiilor de punere pe piata pentru 40 de medicamente avizate pe baza studiilor clinice de bioechivalenta efectuate la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK . "In urma unei inspectii efectuate in anul 2014…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

Infringement impotriva Romaniei pentru intarzieri la platile catre farmaciile independente

15:15, 24.04.2024 - Comisia Europeana a decis, miercuri, sa demareze o procedura de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere in intarziere Romaniei, pentru ca nu aplica in mod corect regulile Directivei 2011/7 privind combaterea intarzierii in efectuarea platilor in tranzactiile comerciale, informeaza un comunicat…

Big Pharma lovește din nou. Medicamentele ieftine dispar de pe piața

17:15, 03.04.2024 - Sute de medicamente ieftine de pe piața UE, inclusiv din Romania, vor avea interdicție la vanzare, dupa o decizie a Agenției Europene a Medicamentului. Motivul ar fi descoperirea unor nereguli la studiile clinice de bioechivalența desfașurate de o companie cu sediul in India, dupa o ancheta ceruta de…

Schimbari nesemnificative pe piața carburanților, in prag de weekend: TOP 3 stații unde gasesti cele mai mici prețuri

12:05, 29.03.2024 - Agenția Naționala pentru Reglementare Energetica a afișat noile prețuri la carburanți, pentru urmatoarele trei zile. Astfel, prețul motorinei scade cu 3 bani, iar cel al benzinei crește cu 4 bani.

Vești bune pentru pacienți! Ce medicamente noi ar putea aparea pe piața UE / EMA a dat unda verde

06:10, 24.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

EMA face istorie: 12 medicamente noi aprobate intr-o singura ședința!

09:41, 23.03.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat in luna martie autorizarea a 12 noi medicamente pentru punere pe piata Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de institutie. Este cel mai mare numar de opinii pozitive emise de expertii agentiei intr-o singura sedinta, din iulie 2023.…

Salariile bugetarilor din sanatate și asistența sociala se majoreaza din aceasta luna

09:05, 09.03.2024 -   Unii maramureșeni vor pleca acasa de luna aceasta cu mai mulți bani la salariu. Asta fiindca Guvernul a aprobat in aceasta saptamana o masura prin care sa stimuleze resursa umana din intreg ansamblul sistemului sanitar și din domeniul asistenței sociale, pentru a se evita astfel consecințele negative…

UE introduce o lista de medicamente „critice” care sa nu lipseasca din niciun stat membru

00:16, 27.02.2024 - Uniunea Europeana introduce o lista de medicamente „critice”, alcatuita din medicamentele considerate ca fiind cele mai importante pentru sistemele de sanatate, și care ar trebui sa fie intotdeauna disponibile in statele membre, a anunțat Ferreira Joao Francisco, expert in discontinuitați in cadrul…

Alerta medicala! Substanțe periculoase in medicamentele pentru raceala și gripa. Ce simptome periculoase pot aparea

11:55, 10.02.2024 - Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.„Principala substanța care se gasește…


Ce parere ai despre aceasta stire?