Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viteză de 724 de kilometri pe oră. Aceasta este cea mai rapidă creatură de pe Terra VIDEO

Publicat:

Acest organism unicelular este numit Spirostomum ambiguum si a fost recunoscut drept cea mai rapida creatura de pe Pamant, de catre oamenii de stiinta americani de la Institutul de Tehnologie din Georgia. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acesta ajunge la 724 km/h sau 200 m/s. Mai mult decat atat, ei spera ca aceasta descoperire va ajuta la crearea de nano-roboți care vor avea aceeași viteza și putere, precum și aceleași dimensiuni.

"Vrem sa cream un model computerizat de Spirostomum ambiguum pentru a ști cum un organism cu un singur celular are capacitatea de a accelera pe o asemenea…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Care sunt beneficiile mancatului incet

09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…

Leguma pe care trebuie sa o consumi zilnic in Postul Paștelui: beneficii fantastice pentru organism. O porție are numai 20 de calorii!

07:45, 19.03.2024 - Sparanghelul, o leguma subevaluata in tradițiile culinare romanești, este un aliment remarcabil atat din punct de vedere nutrițional, cat și culinar. Cu forma sa distinctiva, sparanghelul adauga o nota rafinata și delicata oricarei mese, fiind o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa iși imbunatațeasca…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Un satelit se indreapta catre Pamant! Este scapat de sub control! Cand va ateriza

12:05, 20.02.2024 - Un satelit se indreapta catre planeta Pamant! Cercetatorii susțin ca este scapat de sub control in aceste momente. Data la care va ateriza pe Terra, potrivit informațiilor furnizate de specialiști. Exista sau nu motive de ingrijorare pentru populație.

Tezaurul din Villena, un mister care a uluit cercetatorii: obiecte fabricate cu material din afara planetei Pamant

08:05, 09.02.2024 - Cand arheologii au descoperit un tezaur din Epoca Bronzului acum mai bine de 60 de ani, au fost uluiți de ceea ce au gasit. Cu toate acestea, ei nu au realizat cat de surprinzatoare era cu adevarat descoperirea lor. Se pare ca unele piese din cufarul de comori, cunoscut sub numele de Tezaurul din Villena,…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…


Ce parere ai despre aceasta stire?