Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat cabana Caraiman pentru a o restaura și a o reintroduce în circuitul turistic

Publicat:

Cel mai cunoscut si apreciat violonist roman a achiziționat cabana din Bucegi, pe care vrea sa o restaureze si sa o reintroduca in circuitul turistic, relateaza Profit.ro, potrivit News.ro.Alexandru Tomescu merge la cabana de cate ori are timp, inclusiv pentru mici reparatii si imbunatatiri la cladirea abandonata de mai multi ani.Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a detinut cladirea 16 ani. In 2019, cabana a fost scoasa la vanzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetateanul britanic nu a gasit un cumparator.Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de sase luni, prin intermediari,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Extraordinara poveste a cabanei Negoiu, prima cabana montana construita in Romania, in anul 1880

10:36, 18.04.2024 - Prima cabana montana construita in Romania se afla in Sibiu, la 1.540 de metri altitudine, precizeaza Consiliul Județean Sibiu, intr-o postare pe Facebook. Inițial a fost cunoscuta sub numele de „Casa de adapost Șerbota”, pentru ca apoi sa fie redenumita

Muzeul Gheorghe Șincai de la Raciu ar putea fi inclus in circuitul turistic școlar

14:05, 08.04.2024 - Acesta va fi construit de Muzeul Judetean Mures, in curtea Casei de Cultura din comuna, pe un teren cu o suprafata de 568 de metri patrati. Casa carturarului, nascut la Raciu, nu mai exista, aceasta urmand a fi refacuta de la zero in baza documentarilor realizate de specialiști. Proiectul se afla in…

O Casa-model tradiționala moldoveneasca a fost construita intr-un sat din raionul Cahul

13:40, 04.04.2024 - O Casa-model tradiționala moldoveneasca a fost construita in comuna Pelinei, din raionul Cahul, noteaza Noi.md. Cladirea a fost edificata in conformitate cu cercetarile efectuate de specialiști, care au reprodus modul in care erau construite casele de la țara, in secolul ХVII, de cind dateaza prima…

Misterul casei din București, folosite in trecut ca templu masonic. Mulți trec pe langa ea fara sa-i cunoasca povestea

18:30, 02.04.2024 - Printre imobilele vechi și pline de istorie care atrag mereu atenția turiștilor in București se numara și casa Maura. Stilul arhitectural controversat al acestei case a produs o serie de speculații pe seama sa. Mai exact, unii oamenii sunt de parere ca a fost in trecut un Templu Masonic.Cladirea a fost…

Protest la Bistrița pentru salvarea cladirii fostei biblioteci județene, in locul careia se dorește construirea unui bloc de zece etaje

17:21, 21.03.2024 - Mai multe persoane au manifestat joi, 21 martie, pe strada Garii din Bistrița unde au cerut salvarea de la demolare a unei cladiri construite in urma cu 120 de ani in stil Art Nouveau in care a funcționat o perioada Biblioteca Județeana. Pe acest loc, noii proprietari vor sa construiasca un bloc cu…

Gradinița Nr. 2 și-a redeschis porțile pentru copii

10:25, 27.02.2024 - Preșcolarii Gradiniței cu program prelungit Nr. 2 din Piatra-Neamț s-au intors in prima zi dupa vacanța intr-o cladire modernizata complet cu fonduri europene! Cladirea a fost reabilitata integral in interior (finisaje, tamplarie, pardoseala, instalații sanitare, termice și electrice, sistem de iluminat…

Au inceput lucrarile de modernizare a Casei de Cultura “Stefan cel Mare” din Putna. Primarul Coroama: ”Cladirea va avea o noua infațișare in vara acestui an” (foto)

19:35, 07.02.2024 - Lucrarile de modernizare a Casei de Cultura “Stefan cel Mare” din Putna au inceput astazi, a anunțat primarul Gheorghe Coroama. Investiția, a spus primarul, va costa 3 milioane de euro, bani atrași de la Uniunea Europeana. ”Astazi au inceput lucrarile de modernizare a Casei de Cultura “Stefan cel Mare”…

Unde era „Școala Casnicelor” prin Turda Veche?

11:26, 31.01.2024 - Probabil niciodata nu vom cunoaște Turda cu toate „tainele” ei din trecut. Dar rand pe rand mai scoatem la iveala cateva din vechile povești alte timpurilor de mult apuse. Ține de identitatea locala, implicit și a noastra ca turdeni. Iata astazi „Școala Casnicelor” sau mai exact locația unde  a fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?