Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Viitoarea parcare a Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost oferită „pe tavă” unui investitor privat

Publicat:

 

, managerul unei societati ce desfasoara lucrari de instalatii electrice, a oferit 9,5 euro pe metru patrat societatii Eco Sid, in urma unei licitatii publice in care pretul de pornire al terenului a fost de 9 euro. SRL, firma acestuia, va beneficia de administrarea viitoarei parcari din zona Castelului Corvinilor. Parcarea va fi singurul loc din imediata apropiere a monumentului istoric unde turistii isi vor putea lasa masinilor, accesul autovehiculelor urmand sa fie interzis pe strada adiacenta si in curtea exterioara a castelului.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Viața plina de primejdii din castelele medievale. Un loc interzis spulbera toate miturile romantice VIDEO

02:40, 12.06.2024 - Doua camere intunecoase din Castelul Corvinilor din Hunedoara, interzise copiilor, spulbera impresia romantica pe care și-ar putea-o face oaspeții monumentului despre viața din castelele medievale. In realitate, traiul de zi cu zi al medievalilor era de o duritate extrema.

„Curtea Domneasca” Targoviște vafi prezenta, din nou, la „Targul European al Castelelor”

17:35, 05.06.2024 - Comunicat de presa Obiectivele turistice din judetul Dambovita, promovate la Targul European al Castelelor, ediția a IX-a   Consiliul Județean Dambovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, este prezent in perioada 7 – 8 iunie 2024, la „Targul European al Castelelor”, editia…

Castelul luxos al spionului Franz Nopcsa, refacut din ruine. Fusese distrus dintr-un motiv straniu VIDEO

06:05, 04.06.2024 - Un castel faimos din Țara Hațegului a revenit la viața și poate fi vizitat din nou, dupa aproape doua decenii de cand fusese abandonat. Castelul Nopcsa din Hunedoara a aparținut in trecut unuia dintre cei mai excentrici savanți din istoria Romaniei.

Temuta regina care a stapanit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu indraznea sa se apropie de el VIDEO

13:00, 01.06.2024 - Elisabeta Szilagyi a ramas in istoria Castelului Corvinilor din Hunedoara ca un personaj infiorator, deși i-a adus unele dintre cele mai spectaculoase imbunatațiri. Legenda necruțatoarei regine a dainuit peste secole.

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

Elevi și profesori din patru țari pun in valoare „Memoria Pamantului” prin proiectul EMME

11:25, 19.04.2024 - Planeta Pamant are o poveste fascinanta insa prea puțin cunoscuta de elevi. Pentru o mai buna cunoaștere și formarea unor viitori cetațeni preocupați sa ii asigure un viitor sustenabil, patru școli din Romania, Croația, Portugalia și Slovacia, cu sprijinul geoparcurilor internaționale UNESCO Țara…

Tunelurile secrete ale dacilor, teorii false crezute de romani. Topul legendelor controversate VIDEO

23:05, 01.04.2024 - O mulțime de relatari stranii fac din ținutul cetaților dacice din Hunedoara o destinație pentru amatorii de senzațional. Retezatul, Castelul Corvinilor și mormantul lui Arsenie Boca nu au fost nici ele ocolite de teorii controversate, nedocumentate științific.

Țara Hațegului – destinație ecoturistica pentru inca 3 ani

13:45, 26.03.2024 - Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a prelungit pentru o perioada de 3 ani statutul de destinație ecoturistica zonei Țara Hațegului. Destinația acopera zece unitați administrativ teritoriale din județul Hunedoara, respectiv: Hațeg, General Berthelot, Salașu de Sus, Rachitova, Santamaria-Orlea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?