Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO : O stea dintr-un sistem binar își lovește periodic partenera cu o undă de radiații

Publicat:





O stea dintr-un sistem binar indepartat, denumit AR Scorpii, iși lovește periodic steaua companion cu o puternica unda de radiații, formata din electroni accelerați pana aproape de viteza luminii, care face ca intregul sistem sa pulseze, conform unui anunț facut de European Southern Observatory (ESO) și unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Nature, informeaza SPACE.com. Sistemul binar AR Scorpii se afla in constelația Scorpius (Scorpionul), la aproximativ 380 de ani lumina distanța de Pamant.
Acest sistem binar este format dintr-o stea pitica alba (fantoma…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele se

18:10, 10.04.2024 - Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele secolului?

Cardul de sanatate: sistemul va fi refacut complet. Cum va putea fi folosit de catre asigurați

09:20, 04.04.2024 - Cardul de sanatate: sistemul va fi refacut complet. Cum va putea fi folosit de catre asigurați Cardul de sanatate. Sistemul cardului național de sanatate va fi modificat, pentru a fi conform cu noile tehnologii. Anunțul a fost facut de ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan. Planurile sunt ca acest card…

Spectacol pe cer ce apare o data in viața! O noua stea se va forma in urma unei explozii care va avea loc la mii de ani-lumina de Pamant

14:20, 23.03.2024 - O „noua stea” ar putea aparea pe cerul nopții in orice moment, incepand de acum pana in luna septembrie, spun astronomii. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol care are loc o singura data in viața, potrivit NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub numele de „nova", va avea loc in Corona…

Catalin Cirstoiu vrea in Capitala, la fel ca la Pitești, sistemul de semaforizare inteligenta, soluția pentru fluidizarea traficului

23:45, 20.03.2024 - Managerul Spitalului Universitar, Catalin Cirstoiu, candidatul Alianței PNL – PSD la primaria Capitalei, a declarat ca printre primele lui planuri pentru mandatul de primar general este sistemul de semaforizare inteligenta, soluția absolut necesara pentru fluidizarea traficului in București. O soluție…

Cand trece Romania la ora de vara in 2024, iar ziua va deveni mai lunga

09:50, 04.03.2024 - Romania trece la ora de vara 2024 in noaptea de sambata, 30 martie, spre duminica, 31 martie, cand ceasurile se dau inainte cu o ora, iar ora 3:00 devine ora 4:00. Astfel, ultima zi de duminica din luna martie va avea doar 23 de ore. Schimbarea orei are loc la cateva zile dupa echinocțiul de primavara…

Science Report: China a prezentat trenul care va depași viteza unui avion ● Sistemul solar „perfect” este noua ținta in cautarea vieții inteligente ● Astronomii au descoperit un descendent direct al primelor stele din galaxie

15:20, 29.02.2024 - China a prezentat trenul care va depași viteza unui avion ● Sistemul solar „perfect” este noua ținta in cautarea vieții inteligente ● Astronomii au descoperit un descendent direct al primelor stele din galaxie

Ora de vara 2024. Cand se dau ceasurile inainte cu o ora. Care va fi cea mai scurta zi in acest an și posibile efecte

07:00, 29.02.2024 - Ora de vara 2024. Cand se dau ceasurile inainte cu o ora. Care va fi cea mai scurta zi in acest an și posibile efecte Ora de vara 2024: Romania trece la ora oficiala de vara, in luna martie. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Prin urmare, ora 3.00 devine ora 4.00. In Romania, ora de vara este corelata…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…


Ce parere ai despre aceasta stire?