Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO Dzbatere „Historia”: Grecii şi românii. Cât de răi au fost fanarioţii în istoria noastră?

Publicat:

Episod al domniilor fanariote a debutat in anul 1711, prin domnia lui Nicolae Mavrocordat in Moldova, iar in anul 1716, prin numirea aceluiasi domnitor in . Vreme de peste 100 de ani, domnitorii celor doua Principate au provenit din familii grecesti originare din cartierul Fanar al Constinopolului. Prin noul sistem al domniilor fanariote, Poarta a adus o insemnata stirbire a autonomiei interne a Principatelor. In ciuda a numeroase reglementari ale regimului turco-fanariot impuse Portii de tratatele internationale pe care le-a semnat, mai ales in cursul celei de a doua jumatati a…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

In organizarea Filialei Prahova a Asociatiei Romane de Drept Umanitar – un triplu eveniment si un adevar mai mult decat valabil in vremurile ­tumultuoase de astazi: viitorul umanitatii este in mainile noastre

00:20, 20.05.2024 - Luiza Radulescu Pintilie In contextul marcarii, pe 14 mai a.c., a Zilei Dreptului Internațional Umanitar, Filiala Prahova a Asociației Romane de Drept Umanitar (ARDU) a organizat, in parteneriat cu Facultatea de Administrație Publica din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative-…

Romanul cu cele mai mari șanse la Nobel in viitor

16:01, 11.05.2024 - Albert-Laszlo Barabasi, nascut in Harghita, care e și cetațean maghiar, a fost ales membru al Academiei de Științe a SUA. El este romanul cu cele mai mari șanse la Premiul Nobel in viitor. Albert-Laszlo Barabasi este absolvent al Facultații de Fizica a Universitații din București. S-a nascut la Carța,…

Profesorul Dennis Deletant primește titlul de „Doctor Honoris Causa” de la Universitatea „Ovidius” din Constanța

13:40, 09.05.2024 - Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), la propunerea Facultații de Istorie și Științe Politice (FISP), decerneaza, luni, titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Dennis Deletant, profesor emerit la School of Slavonic and East European Studies, University College of London. Festivitatea…

INTERVIU | Scriitorul Avedis Hadjian, cu prilejul comemorarii genocidului armean: „A ramane armean reprezinta o afirmație impotriva morții, a extincției” 

11:05, 03.05.2024 - Avedis Hadjian, jurnalist și scriitor armean care a documentat in detaliu o carte (Secret Nation: The Hidden Armenians of Turkey) despre supraviețuitorii armeni dupa genocidul din Turcia din 1915 și despre cum au fost ei islamizați de teama opresiunilor autoritaților turce, a acordat un interviu in…

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

Coaliția PNL – PSD a gasit ac de cojocul lui Nicușor Dan. Doctorul Cirstoiu, șeful Spitalului Universitar, poate deveni primarul Capitalei

16:50, 18.03.2024 - Liderii Coaliției de guvernare au decis, in ședința de luni, 18 martie, ca PNL și PSD sa-l susțina, drept candidat comun la funcția de primar general al Capitalei, la alegerile din anul 2024, pe medicul Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgența și decan al Facultații de Medicina…

Constantin Cheramidoglu isi lanseaza noul volum la Biblioteca Judeteana Constanta (FOTO+VIDEO)

16:05, 07.03.2024 - Joi, 7 martie 2024, Constantin Cheramidoglu isi lanseaza volumul "Arhive dobrogene", la Bibblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta. Evenimentul editorial este sustinut in Sala Referinte, aflata la parterul institutiei. Volumul este prezentat de Emanuel Plopeanu ndash; decanul Facultatii de Istorie…

Un nou proiect pentru elevi lansat de buzoianca Daniela Popescu

00:06, 27.02.2024 - Buzoianca Daniela Popescu, lector universitar doctor la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucuresti și presedinte al Asociației Culturale „Istoria din Casa in Casa” lanseaza un nou proiect destinat mediului preunivesitar, sub titulatura „Dialog democratic: Ateliere de educație civica și istorie”.…


Ce parere ai despre aceasta stire?