Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Utilizarea certificatelor de origine nepreferențială – subiect fierbinte în România și UE

Publicat:

La finalul anului 2018, a emis noi orientari privind stabilirea și dovedirea originii nepreferențiale a marfurilor ce provin din țari terțe. Acestea vin atat in sprijinul importatorilor europeni, cat și al autoritaților vamale, susține , Director, Comerț Internațional, Departamentul de Asistența Fiscala și Juridica, EY Romania. Originea nepreferențiala reprezinta naționalitatea economica a marfii, in timp ce statutul vamal al acesteia atesta daca in țara respectiva marfa a fost pusa in libera circulație sau nu. In contextul masurilor de salvgardare sau a altor tipuri…

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deputat Cristina Burciu: Strategia privind dezvoltarea rurala a Romaniei, un obiectiv primordial al statului

16:00, 23.04.2024 - Comisia Europeana a publicat un document concludent referitor la rezultatele aplicarii viziunii rurale pe termen lung a Uniunii Europene, care intereseaza in mod direct Romania, avand in vedere ponderea importanta a populației din mediul rural din țara noastra. Raportul se inscrie in dinamizarea rolului…

Comisia Europeana anunța lansarea concursului național Euro Quiz, adresat elevilor din ciclul gimnazial

14:50, 04.04.2024 - Ediția din acest an a concursului național, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene in Romania in colaborare cu Ministerul Educației, se deschide cu entuziasm pentru toți elevii din clasele V-VIII. Daca ești pasionat de istorie, geografie, limbi straine sau cultura generala și vrei sa iți pui la…

Romania trece la ora de vara: Ceasurile se ajusteaza cu o ora inainte

08:00, 30.03.2024 - In noaptea aceasta, Romania va face trecerea la ora de vara, marcand inceputul unei perioade de lumina mai indelungata in fiecare zi. Incepand cu ora 3:00, ceasurile vor fi setate cu o ora inainte, devenind ora 4:00. Acest obicei, des intalnit in emisfera nordica, este urmat de obicei la finalul lunii…

UE a hotarat data de la care se interzic sobele pe lemne in Romania

07:40, 24.03.2024 - Uniunea Europeana impune schimbari majore in modalitațile de incalzire din Romania: sfarșitul sobelor tradiționale pe lemne La cererea Uniunii Europene, Romania a angajat reforme drastice in sistemul sau de incalzire. Sobele tradiționale pe lemne, prezențe comune in multe locuințe romanești, vor fi…

Eurostat: Romania are cea mai scazuta pondere a persoanelor cu competente digitale de baza

20:35, 27.02.2024 - Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Cu doar 28% din populație indeplinind acest criteriu in 2023, țara noastra se situeaza semnificativ sub media UE de 55% și departe…

Victorie pentru Romania: Diplomele de asistent medical obținute inainte de aderare, recunoscute automat in UE

22:36, 15.02.2024 - "La 12 februarie, s-a publicat, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Directiva (UE) 2024/505 a Parlamentului European si a Consiliului din 7 februarie 2024 de modificare a Directivei 2005/36/CE in ceea ce priveste recunoasterea calificarilor profesionale ale asistentilor medicali generalisti formati…

Victorie pentru Romania: Diplomele de asistent medical obținute inainte de aderare, recunoscute automat in UE

17:16, 14.02.2024 - "La 12 februarie, s-a publicat, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Directiva (UE) 2024/505 a Parlamentului European si a Consiliului din 7 februarie 2024 de modificare a Directivei 2005/36/CE in ceea ce priveste recunoasterea calificarilor profesionale ale asistentilor medicali generalisti formati…

Comisia solicita Romaniei sa inchida și sa reabiliteze depozitele ilegale de deșeuri

15:35, 07.02.2024 - Comisia Europeana a decis sa trimita Romaniei un aviz motivat pentru nerespectarea integrala a Directivei privind depozitele de deșeuri și a Directivei-cadru privind deșeurile. Directiva privind depozitele de deșeuri impune statelor membre sa ia masurile necesare pentru inchiderea și reabilitarea depozitelor…


Ce parere ai despre aceasta stire?