Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UNICEF: Accesul la servicii sociale, medicale și de educație în timpul pandemiei de COVID-19, tot mai problematic

Publicat:

Principalele probleme cu care se confrunta populația, in special grupurile vulnerabile, sunt pierderea locurilor de munca și lipsa oportunitaților temporare de lucru, arata rezultatele celei de a treia runde a Evaluarii rapide a situației copiilor și familiilor, cu accent pe categoriile vulnerabile, in contextul epidemiei de COVID-19 din Romania, realizata de UNICEF. Acestea au efecte asupra nivelului de trai al gospodariei, fiind semnalate ca probleme in comunitațile cuprinse in studiu dificultațile in plata utilitaților/chiriei sau ratelor la locuința. In contextul reducerii veniturilor in familie,…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Salvați Copiii Romania și Fundația OMV Petrom extind accesul la servicii medicale pentru 22.000 de gravide, mame și copii din zone vulnerabile

11:45, 02.04.2024 - 1,5 milioane euro pentru accesul la servicii medicale pentru gravide, mame și copii intre 0-3 ani (2023-2024) 100 de cabinete de medicina de familie din zonele rurale dotate cu aparatura medicala (2023-2024) Organizația Salvați Copiii Romania și Fundația OMV Petrom extind programul „Primul pas spre…

Trei caravane medicale vor ajunge in comunitațile rurale vulnerabile

09:30, 27.03.2024 - Accesul la ingrijirea medicala este extrem de important pentru persoanele din comunitațile vulnerabile, care traiesc in regiuni indepartate. In condițiile in care mai puțin de jumatate (47%) din localitațile din Romania au suficienți medici de familie, 328 de comune nu au medic de familie, iar distribuția…

Trei caravane medicale, dotate cu aparatura medicala, vor ajunge in comunitațile rurale vulnerabile

18:15, 26.03.2024 - Material Salvați Copiii Romania Accesul la ingrijirea medicala este extrem de important pentru persoanele din comunitațile vulnerabile, care traiesc in regiuni indepartate. In condițiile in care mai puțin de jumatate (47%) din localitațile din Romania au suficienți medici de familie, 328 de comune nu…

Cum a schimbat abonamentul medical viața pacientului? 

10:06, 21.03.2024 - “Abonamentul medical oferit de Regina Maria reprezinta o resursa esențiala in gestionarea afecțiunii mele de sanatate. Accesul la un medic, de oriunde ma aflu, ma ajuta sa am o mai mare incredere in monitorizarea condiției mele, iar faptul ca rețeaua dispune de numeroase locații și chiar de o clinica…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

22:41, 11.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Accesul la avort in județul Hunedoara: O realitate complicata pentru femeile in cautare de servicii medicale

22:50, 10.03.2024 - In ciuda legislației care garanteaza dreptul la avort in Romania, situația in județul Hunedoara demonstreaza o realitate dificila pentru femeile aflate in cautarea acestui serviciu esențial. Datele furnizate de Asociația Moașelor Independente dezvaluie un peisaj complex, in care accesul la avort…

Bitdefender ofera gratuit soluții de securitate cibernetica tuturor spitalelor publice din Romania. Cum se acceseaza Bitdefender MDR Foundations

14:21, 13.02.2024 - Bitdefender va oferi acces gratuit la soluții de securitate informatica destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare publice din Romania, ca parte a unui demers de a le intari reziliența in fața recentelor atacuri informatice devastatoare.  Instituțiile sanitare publice de toate dimensiunile,…

Ministrul Sanatații, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeola face victime in continuare, lumea nu ințelege”

23:35, 11.02.2024 - Nu am avut apetența deosebita in Romania pentru vaccinare antigripala. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca sa oprești transmiterea gripei. Alte țari au avut mult mai mult, acolo oamenii incearca sa protejeze categoriile cele mai expuse.Numarul…


Ce parere ai despre aceasta stire?